Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Spy Book: the encyclopedia of espionage, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,6 (× 10 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Разпознаване, корекция и форматиране
dave (2010 г.)

Издание:

Норман Полмар, Томас Б. Алън. Енциклопедия на шпионажа

Американска, първо издание

Редактор: Райчо Радулов

Коректор: Юлия Шопова

Технически редактор: Стефка Иванова

Художник: Виктор Паунов, 2001 г.

ИК „Труд“, 2001 г.

ISBN: 954–528–213–4

История

  1. — Добавяне

Командване на армейското разузнаване и сигурност (КАРС)

Щабна структура в армията на САЩ, създадена на 1 януари 1977 г. и обединяваща в своя състав АГЕНЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ В АРМИЯТА и всички други подразделения на американското армейско разузнаване.

Създаването на КАРС е резултат от проучванията в армията, проведени през 1974 г., с които се препоръчва нова структура в командването на разузнавателната дейност над ниво корпус, както и оказване директна подкрепа на разузнавателните операции на ниво корпуси, дивизии и поделения.

На 1 октомври 1977 г. преструктурирането и цялостната организация на КАРС са завършени. Отначало щабът е разположен в АРЛИНГТЪН ХОЛ, Вирджиния, през 1981 г. е преместен във ФОРТ МИЙД, Мериленд, а през 1985 г. — във форт Хуачуа, Аризона. Подразделения на КАРС са пръснати из целия свят — във Форт Амадор в района на Панамския канал, в Мюнхен — Германия, в Сеул — Южна Корея, и Форт Зама — Япония. Главните клонове на КАРС в Съединените щати се намират в Сан Антонио, Тексас, и във военновъздушната база Хоумстед във Флорида, както и в многобройни армейски подразделения из цялата страна.