Читателски коментари

Пепеляшка и царският син от Димитър Талев


Хайде спри се, де! И четвърти път ще те изтрият естествено, пиратствали били, а ти що щеш тук, марш в книжарницата! Единици на Талев пишат разни графове и дами — смях…

Пепеляшка и царският син от Димитър Талев


Трети път ми триете коментара. Ще престанете ли? Жалко е.

Първо, не ви отива да говорите така на една дама и, второ, пиратствате книги, а след това се зъбите на критиците… Много жалко, наистина!

Първият гроб отдясно от Даринда Джоунс


Да…. през цялото време излиза,че героинята има дефицит на внимание,но май самата авторка е с такъв проблем. Откраднато малко от Шепот от отвъдното, малко Анита Блейк, от тук от там посвъртяно, изисква максимум концентрация за да проследиш сюжета, главната героиня е с дразнещ характер,да не кажем досаден, излишни обяснения и описания, с две думи чете се с много зор, загуба на време

61 часа от Лий Чайлд

Lilims (18 юни 2024 в 21:56), оценка: 5 от 6

Първата ми среща с Лий Чайлд, очарована съм! Чете се на един дъх ! Хареса ми! Определено ще прочета и други книги от него!

Не се връщай от Лий Чайлд


Обожавам историите на Джак Ричър, четат се бързо и с огромен интерес!

Децата на Дюн от Франк Хърбърт

bitaka (17 юни 2024 в 21:44), оценка: 6 от 6

Книгата е уникална. Цялата поредица си заслужава! Много са интересни идеите на автора и в момента смятам, че са по-актуални от всякога.

Пипи Дългото чорапче от Астрид Линдгрен


Понякога трябва да сме малко палави и непослушни като Пипи.

Дивачки от Шърли Конран


Толкова хубава история!!! Но за съжаление с претупан край! И двете книги на авторката, които прочетох, просто оставят усещане у читателя за недовършена книга! Имам пред вид следното — много интересен сюжет, много интересни герои и накрая… книгата свършва с едно изречение. Буквално.Остава някакво усещане за недовършена история. Краят е абсолютно нескопосан. И в двете книги — „Лейс“ и „Дивачки“ имах усещане, че на килограм хартия, или „метър“ изписани редове са и плащали на авторката и накрая самата тя е нямала търпение да приключи с това безумие от персонажи и събития…Напълно безсмислен финал!

Черно и сребърно от Паоло Джордано

anuane (16 юни 2024 в 11:42), оценка: 5 от 6

След „Самотата на простите числа“ и тази книга не разочарова!Удоволствие е да четеш този автор!

Вилата на ограничените възможности от Алегзандър Маккол Смит


Много английски поглед върху ежедневието на академичните и политически нагласи. English subtle humour, макар и през очите на „не-англичанин“. Суховатият немски наблюдател е не по-малко приятен от англо-саксонският му „опонент“. Английско наблюдение/поглед върху настоящето, представени със немска педантичност — чудесна смес от реална фантастика. Или пък фантастична реалност…

Повелител на сенките от Касандра Клеър

ralrus (14 юни 2024 в 10:11), оценка: 5 от 6

Харесва ми света в който живее въображенето на Касандар Клеър. Засмукана съм.

Лейди Полунощ от Касандра Клеър

ralrus (14 юни 2024 в 10:08), оценка: 6 от 6

Фентъзи светът винаги ме е запленявал.Бях гледала филма и сериала след това ,които бяха направени по предишните книги на Касандра Клеър.Имах вече някакви очаквания ,когато започнах тази книга ,но те бяха надминати.Напълно съм погълната от невидимия свят,които е описала авторката. Абсолютно увлекателно и толкова добре написано ,че не мога да спра с четенето.Започнах и втората книга от поредицата.Препоръчвам горещо ,на всеки който иска да полети за малко.

Дракула — Немъртвият от Дейкър Стокър, Йън Холт


Насилвам се да я прочета. След Брам Стокър това е… меко казано боза. Несъответствията с оригинала да ги наречем licentia poetica. Обаче стилът в стил елементарен Холивуд как да го извиним? Прави са хората за продълженията, не може да стъпи на малкия пръст на монументалния Оригинал. Нелоша вампирска история, но нищо повече.

Минало, настояще и едно много шумно момиче от Карън Маккомби


Хубава, развлекателна. С много свеж хумор. Ще я прочета за втори път.

Руски дневник от Джон Стайнбек, Робърт Капа

Роза23 (13 юни 2024 в 13:39), оценка: 5 от 6

Kниги описващи времето на комунизма?!,,Руски дневник’’и ,,Задочни репортажи за България’’ и двете истински и реални и двете обективни .Страхотна книга!

Руски дневник от Джон Стайнбек, Робърт Капа

domino1 (12 юни 2024 в 20:23), оценка: 6 от 6

По стечение на обстоятелствата се случи така, че завърших книгата наскоро. Много се зарадвах, когато я видях и тук. Тази книга е истинско съкровище. Страхотна комбинация между текста на Стайнбек и фотографиите на Капа. Времето ни е благодатно на сюжети, а така ми липсват автори като Стайнбек.

Дракула от Брам Стокър

Wallküre (12 юни 2024 в 18:15), оценка: 6 от 6

Благодаря на преводача за възможността да прочета цялостната творба на Брам Стокър! Великолепна книга! Ще си я купя и на книжен носител. Бележките под линия са страхотни, обогатяват преживяването.

Нощна сянка от Дебора Харкнес


Първата половина на книгата ми беше интересна, след това става мега досадна. Ненужно разтягане на локуми, довърших я по диагонал. Краят не ми допадна, но продължавам с третата част.

Нивганощ от Джей Кристоф

Цар Изрод (11 юни 2024 в 23:49), оценка: 5 от 6

Учудващо свежарско фентъзи. Приятно за четене, интересна история, при това не е съвсем линейна. Не е прекалено клиширано.

Заслужава си прочита за феновете на жанра.

Единствената ми критика е, че главната героиня на места е леко оувърпауърд.

Необруленото историческо предназначение на българския дух от Илия Петров Енчев


Леле майко… аз мислех че сидеровия бумеранг е върха на миризливата купчинка, но това творение го подминава без засилка. Наложих си да дочета първа глава и не съжалявам. Не съм имал честта да срещна по нескопосано, струпано на две на три плиткоумно произведение през живота си. Надявам се никога да не изчезне за да му се дивят и радват малки и големи.