Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Последната република (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Разгром, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
Характеристика
Оценка
4,4 (× 16 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване, корекция и форматиране
divide (2011 г.)

Издание:

Виктор Суворов. Разгромът

Първо издание

Превод: Здравка Петрова

Редактор: Георги Борисов

Художник: Дамян Дамянов

Коректор: Венедикта Милчева

Формат: 16/32/108

Печатни коли: 29,25

ISBN: 978-954-9772-68-5

История

  1. — Добавяне

7

Един германски генерал от висок ранг на длъжност началник на Генералния щаб на сухопътните войски на втория ден от войната срещу Съветския съюз записва в своя работен дневник, т.е. в официален документ, че идеята за масирани подвижни съединения за пръв път се е родила в Червената армия.

Граждани Раш, Косински, Акселрод, повторете тези думи сто и десет пъти и се постарайте да ги запомните.

Дневникът не е бил предназначен за публикуване, в това се състои неговата ценност.

Закоравелият хитлерист признава сам пред себе си, че „именно руснаците за пръв път родиха тази идея“… Към това трябва да добавим: не само са родили идеята, но и са я използвали на практика.

И ето че се намират хора, на които не им харесва историята на войната. Те прекрояват историята по свой вкус, безпощадно я изопачават. Целта на фалшификаторите е да се преразгледа и пренапише историята на войната. В полза на Хитлер.

В своето подозрително усърдие те отдавна са надминали Гьобелс и другите Хитлерови пропагандисти.

За да направя кратка равносметка, аз заявявам: Червената армия не е копирала действията на разните Манщайновци и Гудериановци. Ако ги беше копирала, щеше да завърши войната с резултата, с който са я завършили те.

* * *

Сега едно делово предложение.

Защо при приемането на нови слушатели в Академията при Генералния щаб да не задаваме на всекиго въпроса: а защо искаш да се запишеш в Академията? За да защитаваш Родината ли? Ами защо не я защитаваш? Неграмотни, безсъвестни, продажни хитлеристки блюдолизци и дърдорковци водят целенасочена идеологическа война срещу Русия. Хайде, защитавай я! Къде е твоят отговор за клеветниците от така наречения „русийски вестник“? Не ти достигат знания? Никога ли не си чел за Триандафилов, за Дълбоката операция и за танковете за пробив? Тогава нямаш работа в Академията. Не си дорасъл. Или не ти достига храброст да защитиш Родината. Тогава пък съвсем нямаш работа в Академията.

Изказват едно опасение: при такъв подход няма да намерим достатъчно слушатели. И какво да правим тогава? Да затваряме Академията ли?

Отговарям решително: тогава я затваряйте.