Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Последната република (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Разгром, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
Характеристика
Оценка
4,4 (× 16 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване, корекция и форматиране
divide (2011 г.)

Издание:

Виктор Суворов. Разгромът

Първо издание

Превод: Здравка Петрова

Редактор: Георги Борисов

Художник: Дамян Дамянов

Коректор: Венедикта Милчева

Формат: 16/32/108

Печатни коли: 29,25

ISBN: 978-954-9772-68-5

История

  1. — Добавяне

6

Годините текат, а идеята да изправят насреща ми подкован специалист се възражда отново и отново.

За нея си спомниха и моите опровергатели от „Ехото на Москва“. На 21 юли 2008 година Е. Съянова повтори петнайсетгодишната идея на най-правдивия вестник в света: „Колкото до Суворов, трябва да го пуснем в пряко предаване, да му дадем добър опонент в лицето на стабилен, знаещ военен историк. Ето това ще бъде единственият продуктивен разговор“.

Остана нищо и никакво: да намерят въпросния стабилен и знаещ.

И докато го търсят, ние ще озадачим с въпрос гражданите Захарови-Съянови: ами вие какви сте? Вече няколко години чуруликате в ефир за войната, за най-различни нейни аспекти. Като кукувички и петли взаимно хвалите достойнствата си. Според вас сте познавачи на военната история, наемате се не само да говорите за войната, но самостоятелно, без да четете моите книги, въз основа на дълбоко изучаване на открити съветски източници сте стигнали до извода, че Сталин е готвел нападение над Германия. За какво ви е стабилен и знаещ историк? Вие да не сте хилави неграмотници?

Пък и работата ви няма да е трудна. Нали самите вие внушавахте на радио слушателите, че моята система на аргументация е доста слаба и тенденциозна, че в книгите ми нагло са смесени истина и измислица. Вие говорехте, че има такъв тип историци, които съставят схема, а после започват да вкарват в нея факти и приемат онези факти, които й пасват, а просто отхвърлят онези, които не й пасват. А моите книги — по вашите думи — са възможно най-бляскавият пример за такава халтура.

Е, не ми е ясно: щом вие сте толкова умни, а аз съм толкова лош, защо ви е потрябвало и още някой страничен човек да ви помага? Не можете ли да се справите сами? Нима и на вас ви се налага да имате група от експерти зад гърба си вместо чужбински чекистки отряд?