Правила на Моята библиотека

Общи правила

Моята библиотека и хората, стоящи зад сайта, не носят никаква отговорност за написаното в публикуваните произведения, както и за читателските коментари към тях.

За разглеждането

Тези правила може да се променят по всяко време.

При разглеждане на Моята библиотека трябва да се съобразявате със следните правила. Тяхното неспазване ще доведе до забрана на достъпа ви до библиотеката.

  • Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута или повече от 180 заявки в час.

Като една заявка се отброява отварянето на която и да е страница от Моята библиотека, включително и изтеглянето на текстов файл. Допълнителните заявки, които се изпълняват от браузъра ви при това действие, не се вземат под внимание. Такива например са заявките за стилови/скриптови файлове и картинки.

Няма нужда да пускате програми за автоматично изтегляне на цялата библиотека. Има и по-лесен начин, който е описан в раздела „Сваляне на цялата библиотека“.

Има ограничение и при броя едновременни заявки към библиотеката. Такива се получават, когато отваряте нова страница, а предишната все още не е била заредена докрай. В момента ограничението е за три едновременни заявки. При четвърта заявка се появява стоп страница, което означава, че трябва да изчакате малко с разглеждането на библиотеката.

За добавянето на нови книги

Не се добавят книги, издадени на български през последните пет години. Изключение се прави за онези текстове, които са пратени от авторите си, както и за фен-преводи.

За премахването на текстове

Книги и произведения могат да бъдат временно извадени от каталога на библиотеката, ако постъпят заявки за това.