Читателски коментари

Тайната на семейство Рей от Татяна дьо Роне


„Ключът на Сара“ от същата авторка си заслужава да се прочете!

Среднощни тайни от Джейн Ан Кренц

tsvet3 (16 април 2024 в 17:24), оценка: 5 от 6

хубава книга. има си интересна интрига и любовна история.

Тайната на семейство Рей от Татяна дьо Роне


За мен лично, книгата беше много скучна и мудна.

Позор от Дж. М. Кутси

domino1 (16 април 2024 в 13:22), оценка: 6 от 6

О, със сигурност не е фантастика. Има различни причини, поради които една млада студентка, докторантка или асистентка би си легнала с доста по-възрастен от нея професор. Влечение, желание за ускорено академично израстване, комбинация от двете… Тези неща в академичните среди са ежедневие. Преди години една докторантка от Софийския университет беше описала интимния си академичен живот в книга, която се четеше жадно от студентите, преподавателите и служителите на университета. Пък да Ви кажа, в днешно време и полът няма значение. Съвсем нормални са и академични еднополови двойки, а също има и случаи, в които професорки въртят любов с 20–30 години по-млади от тях момчета. Разбира се, това обикновено не са трайни отношения, но има и изключения.

Наскоро четох една статия в британска медия, според която във Великобритания подобни случаи на интимни взаимоотношения между преподаватели и студенти са стотици всяка година. Проучване установило, че подобни взаимоотношения повишавали интереса на студентите към обучението. Тези взаимоотношения не са забранени изрично в повечето престижни университети по света.

А не знаете ли за европейския президент, който е женен за бившата си учителка, много по-възрастна от него?

Не е фантастика това.

Позор от Дж. М. Кутси


Това е най-шантавата книга, която съм чел. Не знам дали е фантастика или проза. Написана е добре ясно, но на места паднах. Адски динамична и на важни моменти просто скачаш зад случката. Сякаш да те запалят жив и изнасилят дъщеря ти трима черни е да те настъпят по обувката. Шаш! Има доста загадки за мен. Коя 20 годишна красавица ще си легне с разплут папардак. Кой 52 годишен професор ще се занимава с 20 годишна своя ученичка, кой баща ще покани на вечеря със сладка ракия даскала пръч, дръндил дъщеря му в час по литература и прочие, кой пергиш ще посети бащата на осквернено от теб дете. Една аналогия — професор и неуко негърче загазили общ лук по своему. Също тия руси хора имат доста различни родови порядки, непонятни за мен добруджанеца. За черните в ЮАР дума да не става. За нищо на света няма да стъпя в Африка. Чете се бързо. И все пак рядка книга, която раздира с памук. Кутси е много свой.

Текла от Стивън Бруст

valko12 (16 април 2024 в 01:37), оценка: 3 от 6

Направи ми впечатление, че никой не използва лък…!

Обладана от любов от Амбър Кей

kami_nikolova (15 април 2024 в 18:02), оценка: 3 от 6

Трудно се чете.Слаб и посредствен сюжет.

Текла от Стивън Бруст

valko12 (15 април 2024 в 14:38), оценка: 3 от 6

Малко комунистическа пропаганда за начинаещи!

В очакване на варварите от Дж. М. Кутси


За неволите на черните хора. Мизерията ми иде в повече, но нека видим добре. Тежка книга за пътят на един страничен човек между онеправданите. Бавно се чете за мен.

Моята борба от Адолф Хитлер


Каква дълбока мисла, като каца с мед. :)

Хитлер бил прав, че и блестящ теоретик…

Не всички евреи били виновни, но затова пък Израел е абсолютното зло…

А пък Конфуций бил последовател на Хитлер, че и най-най-най-националист, демек наш човек — възражданец..

Ц-ц-ц, Цвете. С нетърпение очаквам още твои геополитически прозрения. :D

Моята борба от Адолф Хитлер


Изчетох внимателно цялата книга — изводите на Хитлер за много от начините по които да се развива държавата е правилни, други напълно погрешни. Представата му за евреиството се основава основно на ционизмът и неговата мания за световна власт, което е напълно правилно. Думите му за евреите се отнасят напълно към ционизма, което е дума по дума истина, но не за цялото евреиство. Хитлер е произхождал от мисълта, че всички евреи са такива, защото по тези години Европа / сега също САЩ и Европа са голяма жертва на ционизма/ е пълна с тях. Съвременен Израел е някаква тотална държава на злото, както видяхме и от събитията в Газа и последвалата война. Шокиращо е как теци ционисти се отнасят с пълно пренебрежение и надменност към световните организации и останалите държави. Отношението на Хитлер към марксизма е абсолютно правилно до последната дума. Като цяло възгледите му са правилни за отношението към държавата от 30те на 20 век. Но да знаеш нещо правилно на теория, не е като да го приложиш правилно на практика. Именно в практиката той се проваля. Но неговите последователи — държавни лидери , не някакви откачени скийнхедчета — са очистили от неговата идеология грешките и са взели сърцевината, която ги е превърнала в световна сила. Имам предвид Китай. Макар на хартия да се води комунистическа държава, това по същество е най-националистическата държава на света.

Дълбоки води от Джейн Ан Кренц

tsvet3 (13 април 2024 в 14:45), оценка: 5 от 6

книгата е интересна. има добра интрига и чак към края разбрах кой е убиеца. главния герой наистина е доста странен, но това не ме подразни.

Поща от Чарлс Буковски


Смешно писане. ***ане и пукане. Това е доста глуповато.

Зеленото богатство на България от Никола Григоров


Зачетох се и имах чувството, че чета едно от писанията давани ни за подготовка по дисциплината Марксизъм-Ленинизъм или Полит-икономика. След това не продължих.

Път към успеха от Бистра Петрова

slavinka_165 (11 април 2024 в 19:16), оценка: 4 от 6

Не е зле, но ми дойде твърде „равно“. Няма емоция някак и не ме държа в леко напрежение. Това си е лично мое предпочитание за книгите, които харесвам, но иначе книгата е хубава.

Реквием за Дявола от Джери Смит-Реди


Уау ,нямам думи уникална, всичките думи не са достатъчни за да опиша емоциите който предизвиква тази книга

Частен детектив от Джейн Ан Кренц

tsvet3 (11 април 2024 в 16:03), оценка: 5 от 6

малко предвидима и кратичка, но иначе става за убиване на времето.

Студеното сърце. Първа част от Вилхелм Хауф


Приказката има много преводи, не съм чела всичките. Цитиранят от вас текст го помня не от книга, а от телевизионната драматизация с Илия Добрев в ролята на Петер Мунк преди повече от 40 години.

Дим в огледалата от Джейн Ан Кренц

tsvet3 (10 април 2024 в 13:48), оценка: 5 от 6

книгата е много хубава. краят е интересен и много завързан.

Океанът пълен с топки за боулинг от Дж. Д. Селинджър


Браво! Нова светлина върху семейството на Холдън К.! Благодарности!