Читателски коментари

Покорителят от Джоана Линдзи


Жанрът, в който Джоана Линдзи се подвизава, е любовен роман със силно изразена еротика — не мога да разбера защо недоволстват някои хора от предвидимостта и стила? То е предвидено да бъде нереалистично и героите да се събират след някаква драма в последния момент. Но че стилът бил елементарен, с това пък грам не мога да се съглася. Авторката пише прекрасно и е една от най-добрите в жанра си. Има толкова много хумор, плакала съм от смях с книгата, а героите са толкова интересни и увлекателни.

На мен лично това ми е любимата книга също от поредицата, както и един от любимите любовни романи като цяло. Може би защото характерът на Джеймс ми е най-близък и го разбираем. Иронично-саркастичните им диалози с Джорджиана са безценни.

Тайният живот на Беки Б. от Софи Кинсела


Не можах да я прочета тази книга, постоянно прелиствах напред, за да видя дали най-накрая нещо ще се случи… Днес се отказвам окончателно. А другите книги на Кинсела ми харесват.

Тайни грехове от Джоан Рос


Джоан Рос е несъмнено много добра авторката. Историята ме заинтригува и отдели един ден и една нощ докато не я завърших.

Моето мнение е, че всички актьори в Холивуд са за лудница. Живеят двойствен живот, като един път/по няколко месеца в годината /влизат в роля на своят герой и заедно с това живеят и своя личен /ако това се нарича живот /с всичките му предизвикателства и „удари под кръста“. Затова повечето или прибягват до алкохола или до наркотиците. И не само актьорите, а и всички в студиата . Като си помисли човек, че мечтите на повечето е да правят кино си отговарям, че така най-лесно се правят много пари. Да им се не видят и парите като нямаш живот.

Мишлето от комиксите от Джани Родари

Rony (22 май 2018 в 23:18), оценка: 6 от 6

Истинско удоволствие за мен е да прочета отново „Приказки по телефона“ на български! Забавляват ме, разсмиват ме, натъжават ме понякога. Преди време купих на сина ми книжката на немски и тя скоро след това се превърна в една от любимите му. Предвкусвам радостта му, когато утре го изненадам с прочит на родния ни език!

Диамантеният тигър от Ан Максуел


Младата Айрин получава наследство — диамантена мина. Само че никой освен починалия ѝ чичо не знае къде е точното място на мината. Само няколко загадъчни стиха трябва да и покажат пътя. Тя наема един професионален търсач на диаманти — Коул Блекбърн, за да открие тайната на омагьосващите богатства. Но в дивата пустош на Австралия Айрин и Коул скоро се оказват в капана на международен диамантен картел… Но и на един кръстопът на чувствата. Защото тя открива, че заедно с диамантите може да получи и един зашеметяващ мъж.

Строителите на съвременна България — Царуването на кн. Александра 1879–1886 от Симеон Радев

metiv (21 май 2018 в 20:52), оценка: 6 от 6

Уникален урок по родолюбие!!!

Окаеши от Лора Джо Роуланд

Марина_Г (21 май 2018 в 16:49), оценка: 6 от 6

Цялата поредица е страхотна, надявам се скоро да видим още от нея. Тази книга е с много отворен финал и явно следващата ще бъде директно продължение.

Любов на разсъмване от Лайза Клейпас

Дън-ди (21 май 2018 в 15:15), оценка: 6 от 6

Много ми хареса книгата. Авторката умее да разказва увлекателно. Характерите на главните герои се изграждат постепенно, има динамика, любов, страст, изобщо от всичко по-малко. Страхотно описание на любовните сцени. Книгата е за всички, които обичат смислени книги с красиви еротични сцени.

Борба за метри и секунди от Манфред фон Браухич

morski pras (21 май 2018 в 14:21), оценка: 4 от 6

„Без борба няма победа !“

Крайцерът „Юлисис“ от Алистър Маклейн

morski pras (21 май 2018 в 14:19), оценка: 5 от 6

Прекрасна книга.

Заговорът от Лиан Хърн


Беше ми интересна, но края ме разочарова.

Донеси ми главата на принца от Роджър Зелазни, Робърт Шекли

JustAFaceInTheCrowd (21 май 2018 в 00:20), оценка: 3 от 6

Фен съм на Хрониките и смятам „Господарят на светлината“ за изключителна книга, поради което имах високи очаквания и към тази. Доста се разочаровах. Не че е лоша, но малко посредствена ми се струва. Джаскат събитията едно след друго, както падне, без кой знае каква причинно-следствена връзка. Хуморът също не ми се видя на ниво. Зачудих се обаче дали Аззи и Бабриел не са прототипите на Кроули и Азирафел от „Добри поличби“?

Господари на нощта от Харлан Коубън

petq _92 (20 май 2018 в 18:04), оценка: 6 от 6

Страхотна е. Препоръчвам всеки да я прочета.

Последната битка от Дейвид Едингс

Stas Kirov (20 май 2018 в 14:42), оценка: 4 от 6

Коментарите, че едва ли не поредицата е достойно продължение на „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р. Р. Толкин, са меко казано доста преувеличени.

Има хубави моменти наистина, но има също и стотици страници пълнеж, за който наистина никой не би страдал много-много ако ги нямаше.

Ако книгите бяха само три, примерно, нямаше да остава този блуткав вкус в устата и главата в последствие.

Но пък някой е хвърлил ужасно много труд и време, за да я има поредицата в Читанката, за което благодаря!

Грешницата от Лайм Риджис от Джон Фаулз

ДамаКаро (19 май 2018 в 21:32), оценка: 5 от 6

Създала съм си навикът, да чета предговорите на книгите — последно. Да си съставя мое, непредубедено мнение и после да видя как я оценяват другите.

На този, който реши да прочете "Грешницата…бих препоръчала да прочете предговора на Николай Б. Попов.

И все пак, най-добра за мен, от Д. Фаулз, е " Даниел Мартин".

Времето ще покаже от Джефри Арчър

ДамаКаро (19 май 2018 в 21:07), оценка: 5 от 6

И аз, така!

Мария Стюарт от Стефан Цвайг

ДамаКаро (19 май 2018 в 20:43), оценка: 5 от 6

Това е една от онези книги, които „влизат“ в мозъка, настаняват се там за доста дълго време и не ти оставят възможност да мислиш за нещо друго.

Похитителят на мълнии от Рик Риърдън


Честно казано съм чела всичките 5 от поредицата за Пърси Джаксън, както и някои от книгите с Хари Потър. Лично мен повече ме грабна идеята с Пърси Джаксън и лекото отношение на автора към общо взето всичко. Когато бях 5-ти или 6-ти клас ми беше адски скучна цялата история в учебниците по литература и история за гръцките богове и всичко свързано с тях ми се струваше толкова излишно сложно. Но мога да си призная, че с тази поредица интересът ми значително се повиши и даже имах желание да търся още книги с подобни теми за Богове, Божества, Демони, Ангели и т.н. Книгата изцяло е съобразена с тийнейджърското мислене и смятам, че ще се хареса и на по-възрастна аудитория с по-младежко и леко мислене.

Наистина има доста прилики с героите от Хари Потър, но идеята е и доста по-различна и може би дори по-интересна.

Приятно четене на всички, които са проявили интерес към книгата! ;)

Неочаквано предложение от Пат Букайстър

ganiva (17 май 2018 в 23:19), оценка: 5 от 6

Хубава, нежна история, с много симпатични герои. Идеална за разтоварване от дълъг напрегнат работен ден. Много ми хареса.

Тайко от Ейджи Йошикава


Много ми беше интересна! Препоръчвам!