Читателски коментари

Тайната на Осмия ден от Глоувър Райт


Прочетете тази книга.

Изстрадана обич от Бевърли Бартън


Не е лоша дори бих казала увлекателна, но голяма обърквация с имената, Джас,Джини….като цяло препоръчвам!

Мария Антоанета от Стефан Цвайг


Много добро произведение. Исторически задълбочено, пълно, непредубедено.

Часовникаря от Джефри Дивър

Танчита (17 януари 2019 в 10:30), оценка: 6 от 6

Прекрасна!!

Айсбергът на смъртта от Джеймс Ролинс


Много ми хареса! Това е третата книга от този автор, която чета! Изобщо не е за изпускане! Препоръчвам! Всичко толкова умело описано, че все едно бях там и преживявах всичко с героите …

Отмъщението на Монца от Джо Абъркромби


Абсолютно съм съгласна с мнението на Жоро за Монца. Само че даже не можах да завърша книжката… надявам се някой ден да мога. Всичко се повтаря, супер безсмислено и (според мене) неоправдано насилие…Мисля че до около 2/3 от книжката Монца не преживява никакво развитие, все същия боклук си е, което прави повествованието крайно предвидимо. Тръпката повече заслужаваше да е главният герой, но .. някой друг път.

Prince Of Thorns, благодаря за мнението за въпросния герой — Йорг Анкрат. Не знам какво тогава му е „великото“? Но това си е мое лично мнение.

Между другото Уест нямаше как да направи преврат. То не е толкова лесно, колкото изглежда — трябва да имаш освен военна и все пак някаква политическа подкрепа. Или поне да разполагаш с шпионска система, за да знаеш какво става, а и хора на ключови постове. Само да припомня колко проблеми имаше Уест, за да набави боеприпасите и т.н.

тцЪ — напротив има добри и лоши, просто и добрите не са идеални. Но лошите са си определено лоши. :-)

Октавиан Август от Александер Кравчук

Костадин Бояджиев (16 януари 2019 в 20:39), оценка: 5 от 6

Книгата е много приятна за четене. Историческата обстановка е добре представена.

Колекционерката от Шанън К. Бъчър


Интересна книга,но много кратка.Хареса ми историята за древния народ и Пазителите.Ако намеря и другите части на поредицата ще ги прочета с удоволствие .

Побързай от Илия Михайлов


Моля титулярите на записа да обяснят как така формата на това произведение е роман, а същевременно жанровата му характеристика е кратки прозаични форми!

Ана Каренина от Лев Толстой


Как може Ана да обича онзи Аркадиев ли беше,който мрази жените като такива и сам на себе си си го признава?! Не е ли това един вид каприз от нейна страна?! Основното при каприза е липсата на смисъл и елементарна логика в желанието.

Шотландската кралица Мария Стюарт се влюбва в Ботуел,(случай от живота),въпреки че вироглавият,надменен и властен викинг пише:"Мария Стюарт и Елизабет,(английската кралица),не струват колкото една свястна жена." Разбирате ли,Ботуел възприема жените Мария и Елизабет като трофей,но не ги мрази. Напротив,наслаждава се на тях. Така че любовта на Мария Стюарт към него е обяснима въпреки всичко. И естествена. Природа,какво да се прави! Докато тази на Ана Каренина — какво?!

Сняг от Орхан Памук


Току-що приключих с книгата „Сняг“ на Памук, спечелила награди и т.н. Трудна книга. Началото е относително по-интересно, но религиозните и политически нишки ми звучат като от селска клубна самодейност. Протяжно, повторяемо, претенциозно, досадно…Дочетох книгата, но последните страници бяха по диагонала. Има атмосфера, но май с това се изчерпва положителното.

Ана Каренина от Лев Толстой


Мнението Ви за романа „Ана Каренина“ е просто умопомрачително!? Не е задължително да

го харесате, независимо че „светът“ го е признал, но не пишете такива глупости!

Розата и херцога от Мери Джо Пътни

january1001 (15 януари 2019 в 23:48), оценка: 5 от 6

Този роман ми хареса най-много от цялата поредица. Много увлекателен, а героите истински. Единствено ме подразни как така главната героиня, едва ли не на края на книгата реши да повдигне въпроса за друго лекарско мнение!

Поредицата е много увлекателна, жалко че не е качена цялата

Две малки момиченца в синьо от Мери Хигинс Кларк

bam (15 януари 2019 в 23:11), оценка: 3 от 6

Не ми допадна. Идеята с телепатията ми дойде в повече и то при малки деца.

Споразумението от Сали Брадфорд


Много приятна книга. Сюжетът е може би най често срещаният в романите — героите се женят по някакви наложени от обстоятелствата причини, но после се влюбват. Историята обаче е разказана хубаво. Препоръчвам на почитателите на жанра.

Дългата разходка от Стивън Кинг

butsius (14 януари 2019 в 22:22), оценка: 6 от 6

Хорор книгите на Кинг не ги чета, защото не си падам по този жанр въобще. Но другите му книги са много силни и тази ми е може би най-любимата. Заедно със Шоушенк, Зеления път и Гняв.

Конкретно за Дългата разходка книгата беше много популярна в моя клас и знаех историята още преди да започна да я чета. Знаех дори как завършва. Въпреки това не разбрах финала, а четох последната страница пет пъти.

Златният век от Андрей Гуляшки

Тихо5 (14 януари 2019 в 01:07), оценка: 2 от 6

Не ми хареса въобще. Много продължителни и досадни описания и безсмислени истории във вид на фантазии. Много е прекалил.

Не е никак исторически достоверна дори и като се приеме, че е художествено произведение. Все пак това е исторически роман.

Най-лошото е че образът на Симеон е като на комплексар. Българската армия също е обрисувана на доста моменти много негативно, като е известно, че не е било така и дисциплината е била на най-високото в света ниво.

Не звучат правоспособно много от линиите и героите, като дори направо си противоречат на себе си през цялото време.

Неуместни отклонения в разказа постоянно (посред развитие на разказ на битка започва да разказва на половин страница за кожени шуби) и някякси не добре изпипана макро линия на сюжета, която се прехвърля от едно време и място на друго по неудачен начин.

Доста слабо. А замисъл имал.

Рубиненочервено от Керстин Гир


Тази трилогия е прекрасна. И трите книги са много интересни. Освен това има и 3 филма за 3те книги, но определено си струва първо да прочетете книгата. Определено е най-любимата ми трилогия. Нещо ралично от другите книги. Препоръчвам с две ръце.

Нещо прекрасно от Джудит Макнот

Mimimgencheva (13 януари 2019 в 12:47), оценка: 4 от 6

Той се връща от смъртта,а тя, след година рев и сополи, се държи детински и му се сърди за минали връзки.Тази авторка не си харесва главните героини….

Шанхайска афера от Ридли Пиърсън


Тази книга ме измори, докато я прочета. Заплетена, объркваща… Или ми се е сторила такава заради времето, в което я четох. По принцип авторът е страхотен, така че може и да не съм успяла да вникна достатъчно.