Читателски коментари

Уязвимата империя от Тери Гудкайнд

Пламен Господинов (23 октомври 2017 в 16:20)

Здравейте всички почитатели на Тери Гудкайнд. Някой от вас да знае къде мога да намеря част 2 на ’Уязвимата Империя ’ ? Стигнах до тук и разбрах, че нещо не се вързва със следващата.Ако някой знае нещо по въпроса, нека да драсне един ред.Мерси.

Дъжд от Варлам Шаламов

Стенли (23 октомври 2017 в 11:59)

Така е било и в Ловеч и Белене

Хайде всички да убием Констанс от Рей Бредбъри

Симона (23 октомври 2017 в 10:45)

Защо е забранена книгата?

Война и мир от Лев Толстой

Elentari (23 октомври 2017 в 09:48)

Неотдавна, докато вървеше сериалът на ВВС, я четох за трети път и изпитах същото удоволствие и смирение пред таланта и размаха на гения.

дг, мисля, че Михалков не е сравнявал трите книги като предназначени за една и съща възрастова група, а по-скоро усещането, дълбоката емоция, които те носят, докато ги четем. (Чувала съм Любомир Николов да казва някога в интервю как завижда на всички, които ще прочетат за първи път „Властелинът на пръстените“. За щастие има книги, които ни разтърсват не само при първия прочит, а при всеки следващ, защото с натрупването на читателски, житейски и емоционален опит успяваме да надникнем все по-надълбоко в тях. И категорично съм на мнение, че „Война и мир“ е точно такава история.)

Няма как без френските диалози — руската аристокрация през онази епоха е говорела предимно на френски, както вече бе споменато тук („И тъй, тя пишеше на френски…“, нали помните писмото на Татяна до Онегин, което авторът любезно ни дава в превод:) ), и така предадените диалози, особено вечерта у Анет Шерер в началото на романа, внасят реалистичност и достоверност. Преводът съвсем уместно съхранява това и дава еквивалента под линия.

Дълбоки, невероятни характери, някои от които може и да не харесваме, но няма как да забравим. Както можем и да не сме съгласни с всички рефлексии на автора, но това не ги прави безстойностни. Не смея да напиша"задължителене роман" за всеки изкушен читател:), но пък и всяка книга стига до читателя си в нужното време, предполагам

Краткият втори живот на Бри Танър от Стефани Майър

Yoana (23 октомври 2017 в 09:42)

Книгата много ми харесва. Тя ми е една от любимите книги. Прочела съм я поне 5–6 пъти и неми омръзва. Тъжно е че Бри и Диего умират ,заради Виктория и Райли не са заедно.

Война и мир от Лев Толстой

martyyy_k (23 октомври 2017 в 01:34), оценка: 6 от 6

Да, можеш да държиш книгата в ръка, написана е с мастило на хартия, но Война и мир е едно от нематериалните неща които оставят трайна следа в живота на човека.

Пътуванията на Сократ от Дан Милман

Кирил (22 октомври 2017 в 22:21)

Интересна книга! Харесва ми!

Парижката Света Богородица от Виктор Юго

Нострадамус (22 октомври 2017 в 20:31)

Самата истина: Метежите идват от дъното на обществените прослойки. Било е във Франция 15-ти век, при нас ще е 21-ви.

Последният валс на Матилда от Тамара Маккинли

plameto (22 октомври 2017 в 19:15)

не разбрах чия сестра е матилда?

’’ Тук лежи Матилда Макколи

Майка, Любима, Сестра и Съпруга

Дано Бог Ни Прости’’

Случаят, разкрит от доктора от Стивън Кинг

Елиана (22 октомври 2017 в 18:58)

Ето един различен Стивън Кинг — в стил детектив.

Лично за мене, четенето определено си заслужаваше

Предговор от Илейн Стайнбек

Kremenski (22 октомври 2017 в 17:50)

Оригинално заглавие „To a Gog Unknown“ 1933г.- препратката е към Новия завет на Библията, Деяния на апостолите 17/23. — Защото, като минавах и разглеждах светините ви, намерих и жертвеник, на който бе написано: Незнайному Богу. За Тогова прочее, Когото вие, без да знаете, почитате, за Него аз ви проповядвам.

Авторът търсещ творческото си призвание дълго и мъчително пише произведението и аз се сблъсках с подобни трудности при четенето! Успехът идва две години по късно с „Тортила Флет“ !!

Баба от Стивън Кинг

Елиана (22 октомври 2017 в 15:56)

Стивън Кинг — увлекателен както винаги.

Търси се съпруга от Линда Хауърд

Галка (22 октомври 2017 в 13:07)

Книжлето се оказ много забавно

Чичо Фьодор, кучето и котарака от Едуард Успенски

Отговор за Kremenski (22 октомври 2017 в 11:24)

— А какво е това „връзки“? — попита чичо Фьодор.

— Делови познанства — обясни котаракът. — Това е когато хората ни в клин, ни в ръкав си правят добрини, като на стари познати.

Да накладеш огън от Джек Лондон

dimitrovw (22 октомври 2017 в 02:25), оценка: 6 от 6

Страхотен разказ! Единствената ми забележка е годината на издаване — тази версия на разказа е по-скоро от 1908-ма година, версията от 1902-ра е доста различна. Вмъквам линк за доказателство: https://en.wikipedia.org/wiki/To_Build_a_Fire

Чичо Фьодор, кучето и котарака от Едуард Успенски

Kremenski (21 октомври 2017 в 22:37), оценка: 6 от 6

Книгата има продължение — Эдуард Успенский Любимая девочка дяди Фёдора Повесть-сказка , но както разбирате е на руски! Имам я в формат txt!

Дали модераторите не биха направили едно изключение… ???

Забраненият лорд от Сабрина Джефрис

адейка (21 октомври 2017 в 21:24), оценка: 6 от 6

Много лека за четене, аз я прочетох на един дъх

Крилете на Масклин от Тери Пратчет

Kremenski (21 октомври 2017 в 20:42), оценка: 6 от 6

Отлична книжка! Не успях да разбера защо е класифицирана като „фентъзи“! За мен е чиста научна фантастика и то от класа! Което разбира се не е от същественно значение, просто е удоволствие да се чете!!!

Женя и Синчо от Виктор Близнец

Kremenski (21 октомври 2017 в 19:47)

Една от любимите ми детски книги!

Вечният градинар от Джон льо Каре

Икран (21 октомври 2017 в 13:43), оценка: 5 от 6

Как съм се разминала с този интересен Джон льо Каре ,но ще наваксам .Намерих отговор защо предпочитам книгата пред филма ,по принцип.Нюанса ,тръпката ,че това,което за автора е пошло,примерно, е такова и за теб …едно приятно общуване между много близки хора ,съмишленици,съзаклятници :-) Също и няма филмови средства да се изрази мисълта,отново пример -с цитат този път : „… самата Система трябва да бъде принудена да отразява всички тези добродетели, иначе няма никакво право на съществуване….“