Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Einstein Factor: A Proven New Method for Increasing Your Intelligence, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 14 гласа)

Информация

Разпознаване, корекция и форматиране
pechkov (2013)
Източник
novaset.net

Win Wenger and Richard Poe, 1996

THE EINSTEIN FACTOR: a proven new method for increasing your intelligence

Prima Publishing, USA

 

Корнелия Стефанова Величкова-Дарева, превод

Любомир Бориславов Пенов, художник

 

София, 2001

СИЕЛА — СОФТ ЕНД ПАБЛИШИНГ

ISBN: 954-649-365-1

 

Д-р Уин Уенджър

Ричард По

 

Факторът Айнщайн

 

Американска

Първо издание

 

Редактор: Анжела Кьосева

Предпечатна подготовка: Иво Петров

Технически редактор: Божидар Методиев

 

Формат 60/90/16; Печатни коли 24

 

СИЕЛА

СОФТ ЕНД ПАБЛИШИНГ

1463 София, бул. Патриарх Евтимий № 80А

тел./факс: 54 10 30; 954 93 97; 951 63 76

www.ciela.net

 

$source: http://www.novaset.net

 

 

Издание:

Уин Уенджър, Ричард По. Факторът Айнщайн

ИК „Сиела“, София, 2001

ISBN: 954-649-365-1

История

  1. — Добавяне

Вие сте авангардът

Методът „Отприщване на образния поток“ се зароди през седемдесетте години, когато неколцина ентусиасти на ускореното обучение се събрахме на импровизиран семинар, за да експериментираме с идеите си. И именно в групови ситуации образният поток разкрива своите най-вълнуващи, най-интригуващи и най-стимулиращи ума прозрения.

Посредством техники като „Висш съветник“ и „Гений назаем“ груповият ум на Мечтателите може да потърси и да открие отговор на наболели за обществото или за общността въпроси — от проблема с националния дефицит до програмата за анти-СПИН обучение в местното училище. В процеса на работата си открих, че когато хората се събират в „групов ум“, за да споделят прозренията на своите индивидуални образни потоци по общочовешки теми и проблеми, последвалите дискусии и тълкувания са смислово наситени и изключително продуктивни. При необходимост и при желание на участниците вашата група за съвместно отприщване на образен поток бързо може да се превърне в ядро от съмишленици, посветили усилията си за осъществяване на конкретна цел. А после, когато приключи с избраната мисия, „груповият ум“ може също тъй бързо да пренасочи вниманието си към друга задача. Каквато и тема или проблем за решаване да изберат, участниците в тази група винаги ще се чувстват обвързани от особено близки, силни, дълбоки и същностни междуличностни взаимоотношения — такива, каквито могат да възникнат и да се установят единствено между хора, които се срещат и общуват в заредената с висока съзнателност атмосфера на „групов ум“.

Напоследък отприщването на образния поток и други подобни техники за усъвършенстване на интелекта се разпространяват все повече и повече в нашето общество и ние постепенно се превръщаме в нация от мечтатели, всеки от които храни свои лични виждания и стремежи за промяна. Наближава времето, когато ще трябва да споделим своите индивидуални „видения“ с „племето“. Ето защо ви призовавам да излезете от „черупката“ си още сега и да основете група за съвместно отприщване на образния поток от ваши приятели, роднини, хора, сред които живеете и работите. Заедно с тях вие ще оформите авангарда на едно наистина демократично общество от съмишленици, в което болезнените въпроси и проблеми ще се решават не от воюващи фракции, издигащи политически лозунги, а от свободни мъже и жени с различни мнения, но обединени от общочовешкия дух на съпричастност и насочвани от удивително мъдрите прозрения на своите образни потоци.