Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Einstein Factor: A Proven New Method for Increasing Your Intelligence, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 14 гласа)

Информация

Разпознаване, корекция и форматиране
pechkov (2013)
Източник
novaset.net

Win Wenger and Richard Poe, 1996

THE EINSTEIN FACTOR: a proven new method for increasing your intelligence

Prima Publishing, USA

 

Корнелия Стефанова Величкова-Дарева, превод

Любомир Бориславов Пенов, художник

 

София, 2001

СИЕЛА — СОФТ ЕНД ПАБЛИШИНГ

ISBN: 954-649-365-1

 

Д-р Уин Уенджър

Ричард По

 

Факторът Айнщайн

 

Американска

Първо издание

 

Редактор: Анжела Кьосева

Предпечатна подготовка: Иво Петров

Технически редактор: Божидар Методиев

 

Формат 60/90/16; Печатни коли 24

 

СИЕЛА

СОФТ ЕНД ПАБЛИШИНГ

1463 София, бул. Патриарх Евтимий № 80А

тел./факс: 54 10 30; 954 93 97; 951 63 76

www.ciela.net

 

$source: http://www.novaset.net

 

 

Издание:

Уин Уенджър, Ричард По. Факторът Айнщайн

ИК „Сиела“, София, 2001

ISBN: 954-649-365-1

История

  1. — Добавяне

Ускореното обучение — средство за конкурентоспособност

Мнозина се плашат от мисълта за общество, основано върху необходимостта от постоянно обучение. Откъде време за учене, когато трябва да изкарваме нашата и на семейството си прехрана? Отговорът на този въпрос е в способността да се обучаваме ускорено. Достатъчно е да развием и да подобрим метауменията си, за да намалим времето, необходимо за усвояване на нови знания и за преквалификация.

Понастоящем „Проект Ренесанс“ е ангажиран с едно изследване, чиято цел е да вмести пълноценно материала, изучаван в продължение на първите две години в колеж, в един двумесечен летен курс. През тази година (1996) включваме двеста студенти в една пилотна програма, наречена „Проект за ускорено академично обучение“. След като я завършат, те ще бъдат подложени на тестове в един от участващите в проекта университети и при удовлетворителните резултати, които се надяваме и очакваме да покажат, ще бъдат приети да продължат там обучението си на следващото ниво.

Използваните при „Проекта за ускорено академично обучение“ методи могат бързо и с лекота да бъдат адаптирани и приложени буквално към всеки тип професионална подготовка. Те включват всички описани в тази книга техники на „Проект Ренесанс“, включително различните приложения на отприщването на образния поток и на мисленето по модел, а също и други техники, за които ще говорим по-нататък като „Свободни записки“ и „Групов образен поток“. И, естествено — „Фоточетене“.

Паметта — главното метаумение

Основните традиционни метаумения включват четене, писане, говорене, разсъждаване и смятане. Способността ви да усвоите някое по-специализирано умение — например боравенето с компютър — зависи в голяма степен от това доколко добре сте овладели тези основополагащи метаумения.

Но дори те се градят върху един още по-дълбок и по-мощен техен предшественик — способността ви да съхранявате и да извличате данни и информация от паметта си. Именно усъвършенстването на това най-главно метаумение е целта на „Проект за ускорено академично обучение“ и другите подобни програми.