Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Einstein Factor: A Proven New Method for Increasing Your Intelligence, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 14 гласа)

Информация

Разпознаване, корекция и форматиране
pechkov (2013)
Източник
novaset.net

Win Wenger and Richard Poe, 1996

THE EINSTEIN FACTOR: a proven new method for increasing your intelligence

Prima Publishing, USA

 

Корнелия Стефанова Величкова-Дарева, превод

Любомир Бориславов Пенов, художник

 

София, 2001

СИЕЛА — СОФТ ЕНД ПАБЛИШИНГ

ISBN: 954-649-365-1

 

Д-р Уин Уенджър

Ричард По

 

Факторът Айнщайн

 

Американска

Първо издание

 

Редактор: Анжела Кьосева

Предпечатна подготовка: Иво Петров

Технически редактор: Божидар Методиев

 

Формат 60/90/16; Печатни коли 24

 

СИЕЛА

СОФТ ЕНД ПАБЛИШИНГ

1463 София, бул. Патриарх Евтимий № 80А

тел./факс: 54 10 30; 954 93 97; 951 63 76

www.ciela.net

 

$source: http://www.novaset.net

 

 

Издание:

Уин Уенджър, Ричард По. Факторът Айнщайн

ИК „Сиела“, София, 2001

ISBN: 954-649-365-1

История

  1. — Добавяне

Споделете виденията си

Убеден съм, че — както в случая с Черния лос — същността част от лечението на депресията, в която е затънало човешкото общество, се състои в това да преодолеем отчуждението, да излезем от индивидуалната си изолираност, да отидем при другите хора и да споделим с „племето“ собствените си виждания за света.

Днес има много повече лекари, учени, вишисти и образовани хора от когато и да било преди в историята на човешкия род.

Според едно статистическо проучване 90% от общия брой на учените в цялата човешка история са живи! Никое предишно поколение не е имало достъп до подобна могъща мисловна мощ.

Нужно е да започнем активно да градим мрежата на междуличностното си общуване и връзки с останалите хора — да се срещаме и да споделяме едни с други вижданията, мненията и мечтите си. Само така ще можем действително да се възползваме от масивните интелектуални ресурси, с които разполага светът понастоящем. Дълбоко съм убеден, че колективният гений на човешкия род се обръща към нас и ни изпраща своите послания чрез сънищата, интуитивните ни прозрения и индивидуалните ни образни потоци — точно така, както шестимата Дядовци на индианското племе са заговорили с Черния лос в неговото видение. Нашето общо подсъзнание вече знае как да реши всеки проблем, който тегне на сърцата ни. И също както индианците сиукси, днес е нужно просто да си създадем свои групови ритуали, чрез които да предоставим възможност на общото ни човешко подсъзнание да заговори.

Групово отприщване на образен поток

След като в продължение на петнайсет години водих семинари за отприщване на образния поток, се убедих, че груповите занимания са далеч по-мощен начин да потърсим и да получим съвет от скрития във всеки от нас гений, отколкото индивидуалните. По природа, ние, хората, сме същества общителни и социални. Нееднократно е доказвано, че мозъците ни функционират най-добре, когато работят в група, в името на някаква обща цел и кауза. Когато се практикува индивидуално, отприщването на образния поток допринася голяма полза, но истинският му потенциал може да се разгърне напълно единствено в група. Нееднократно и аз самият, и участниците в семинарите сме се наслаждавали на радостта, удовлетворението и дълбоките прозрения, които избликват, когато между хората се установи добра хармония при групово отприщване на образен поток.

Онези от вас, които имат сериозни намерения да следват програмата за стимулиране на умствената дейност, предоставена ви от „Факторът Айнщайн“, е добре да потърсят съмишленици за съвместни занимания сред хората от своето обкръжение. И не забравяйте, че днес, в ерата на Интернет, ваше обкръжение е целият свят! Изпълнената с ентусиазъм мрежа от междуличностни връзки ще подсили примката за обратна връзка между собствения ви ум и света и ще ви мотивира да не се отказвате. Ежеседмичните или ежемесечните съвместни срещи за групово отприщване на образен поток ще укрепят приятелските ви връзки и ще обогатят живота ви с дух на приключения.