Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Einstein Factor: A Proven New Method for Increasing Your Intelligence, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,1 (× 14 гласа)

Информация

Разпознаване, корекция и форматиране
pechkov (2013)
Източник
novaset.net

Win Wenger and Richard Poe, 1996

THE EINSTEIN FACTOR: a proven new method for increasing your intelligence

Prima Publishing, USA

 

Корнелия Стефанова Величкова-Дарева, превод

Любомир Бориславов Пенов, художник

 

София, 2001

СИЕЛА — СОФТ ЕНД ПАБЛИШИНГ

ISBN: 954-649-365-1

 

Д-р Уин Уенджър

Ричард По

 

Факторът Айнщайн

 

Американска

Първо издание

 

Редактор: Анжела Кьосева

Предпечатна подготовка: Иво Петров

Технически редактор: Божидар Методиев

 

Формат 60/90/16; Печатни коли 24

 

СИЕЛА

СОФТ ЕНД ПАБЛИШИНГ

1463 София, бул. Патриарх Евтимий № 80А

тел./факс: 54 10 30; 954 93 97; 951 63 76

www.ciela.net

 

$source: http://www.novaset.net

 

 

Издание:

Уин Уенджър, Ричард По. Факторът Айнщайн

ИК „Сиела“, София, 2001

ISBN: 954-649-365-1

История

  1. — Добавяне

Развийте фотоусет

За повечето хора първоначалните ефекти от фоточетенето няма да са напълно очевидни. Те се проявяват първо под формата на смътни усещания, които човек лесно може да пренебрегне, ако не ги очаква. За да станете експерт по фоточетене, е необходимо да развиете в себе си усет или както го наричам още „будно очакване“ по отношение на тези неуловими сигнали от страна на подсъзнанието. Един от най-добрите начини за постигане на подобно будно очакване е да използвате образния си поток. Ежедневната ви десетминутна практика за отприщване на образния поток ви тренира да забелязвате и да реагирате именно на подобен род сигнали откъм подсъзнанието, каквито има и при фоточетенето, независимо дали се пораждат под формата на образи, думи или смътни подтици. (Пол Шийли вече съветва инструкторите по фоточетене да използват във водените от тях курсове техниката за отприщване на образния поток като подготовка за усвояване на неговия метод.)

А ето и два показателни случая за действието на фотоусета.

Един бизнссмен имал особено неудовлетворителна среща със своите адвокати, като така и не могъл да разбере правните им аргументи по интересуващия го въпрос. Ето защо след срещата той отишъл в библиотеката и фотопрочел всичко, каквото успял да открие във връзка с темата, по която искал адвокатски съвет. Когато вече си тръгвал, изведнъж усетил остър подтик да се върне и отново да огледа лавиците с книги. Това негово смътно усещане го накарало да вземе точно определена книга и да я отвори на дадена страница, която се оказало, че съдържа отговора на интересуващия го правен казус.

Един електроинженер с удивление се уловил, че по време на фирмено събрание уверено обсъжда въпрос, по който имал съвсем малко опит. По-късно се сетил, че преди време бил фотопрочел натрупаните в офиса му специализирани издания. Като приложил техниката „скенер и сонда“, той открил сред тях една статия, която бил напълно забравил, но сега видял, че тя съдържа цялата информация, залегнала в основата на изказването му по време на събранието.