Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
House Rules, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,4 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2014)
Разпознаване, корекция и форматиране
aisle (2016)

Издание:

Джоди Пико. Домашни правила

Американска. Първо издание

Редактор: Велислава Вълканова

Коректор: Снежана Бошнакова

Художник: Виктор Паунов

Предпечат: Митко Ганев

ИК Enthusiast, 2013

ISBN: 978–619–164–090–4

История

  1. — Добавяне

Случай 2: Ирония 101

Имет Сен Гален завършила гимназия като почетен ученик и записала наказателно право в Ню Йорк. Една зимна нощ през 2006 година излязла да пийне нещо с приятелите си, но в крайна сметка се откъснала от тях и се отправила към Сохо, където се обадила на приятел и му съобщила, че е в бар. Така и не се върнала вкъщи. Открили голото й тяло на двайсет и два километра оттам, в една пуста част на магистралите Бел Паркуей в Бруклин, увито в чаршаф на цветни мотиви. Косата й била отрязана от едната страна, ръцете и краката — завързани с найлонови въжета, устата — запушена с чорап, а лицето — увито в опаковъчно фолио. Била изнасилена, подложена на содомия и удушена.

На едно от тези найлонови въжета открили кръв, но анализът на ДНК показал, че не е на жертвата. Вместо това успели да я свържат с Дарил Литълджон, отговорник по реда в един бар, натоварен със задачата да отстрани оттам пияната млада жена около 4:00 часа сутринта. Свидетели заявили, че преди да напуснат заведението, двамата са спорили.

В дома на Литълджон били открити влакна, съответстващи на опаковъчното фолио по тялото на жертвата.

Освен това Литълджон бил обвинен и във второ отвличане и нападение над друга студентка в колеж, която успяла да му се изплъзне, след като се престорил на полицай, сложил й белезници и я качил във вана си.

И за жалост Имет Сен Гилен от студентка по наказателно право се превърнала в лекция за ДНК, преподавана от професорите по криминалистика.