Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
House Rules, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,4 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2014)
Разпознаване, корекция и форматиране
aisle (2016)

Издание:

Джоди Пико. Домашни правила

Американска. Първо издание

Редактор: Велислава Вълканова

Коректор: Снежана Бошнакова

Художник: Виктор Паунов

Предпечат: Митко Ганев

ИК Enthusiast, 2013

ISBN: 978–619–164–090–4

История

  1. — Добавяне

Случай 3: Хвалил се, подигравал се, „хванат“

Денис Рейдър бил женен мъж с две големи деца, бивш лидер на „Къб Скаут“ и президент на своята Лутеранска църква. Освен това — след разследване, продължило трийсет и една години — се оказва, че е и серийният убиец, известен като ВИУ — Вържи, измъчвай, убий, съкращение от метода, с който убил десет души в района на Угита, Канзас, между 1974 и 1991 година. След убийствата полицията получавала листа, в които убиецът се хвалел с убийствата и предлагал зловещи подробности. След двайсет и пет годишно мълчание тези писма се възобновили. С тях убиецът поел отговорност за престъпление, за което не бил заподозрян. Взели ДНК изпод ноктите на една от жертвите и властите събрали единайсет хиляди проби ДНК в опитите си да открият серийния убиец.

В едно от средствата за общуване на ВИУ — компютърен диск, изпратен на „Ки Ес Ей Ес Ти Ви“ — метаданни от документ на „Майкрософт Уърд“ разкрили, че авторът е човек на име Денис, посочили и линк към Лутеранската църква. С търсене по интернет полицаите успели да намерят заподозрян: Денис Рейдър. Като се сдобива с ДНК от дъщеря му и я сравнява с ДНК пробите, открити върху жертвите, полицията успява да направи сравнение с ДНК на близките й — и това й дава основание за арест. Денис Рейдър бил осъден на 175 години затвор.

Така че се обръщам към всички вас, които търсите порно в интернет или прекарвате свободното си време в писане на анархистки манифести: внимавайте! Никога не можете да се отървете от нещо от компютъра си.