Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Лъки Сантанджело (5)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Dangerous Kiss, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,1 (× 16 гласа)

Информация

Сканиране
mehche
Разпознаване и корекция
ros_s (2011)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2011)

Издание:

Джаки Колинс. Опасна целувка

ИК „Прозорец“, ООД, 1999

Редактор: Флора Балканска

Коректор: Стоянка Душева

ISBN: 954–733–076–4

История

  1. — Добавяне

Глава 50

— Най-после! — възкликна Лина, като потупа Лъки по рамото.

— Моля? — каза Лъки, като се извърна.

— Аз съм Лина. Бриджит не спира да говори за теб. Казва, че си най-страхотното нещо след пържените филийки.

— Пържените филийки ли?! — рече Лъки, развеселена от нестандартния акцент на момичето. — Това някакъв английски комплимент ли е?

— Предполагам, че ти е разказвала за мен — заяви уверено Лина. — Само че не бива да вярваш на нито дума. Голяма лъжкиня е!

— Всъщност — рече Лъки, като позна известната манекенка, но не си спомняше Бриджит да я е споменавала, — винаги е говорила само хубави неща за теб.

— Трябва да призная, че съм объркана — рече Лина. — Бриджит ми каза, че отива в Лондон с теб, само че като говорих със Стивън преди малко, разбрах, че не си била с нея. Така че не ми е ясно какво става.

— На мен ми каза, че отлита за Милано — рече Лъки.

— Не, не, тя отмени ангажиментите си в Милано — рече Лина. — Заради което съм й ядосана, защото винаги ходим там заедно. Предизвикваме фурор на подиумите, буйстваме и си прекарваме страхотно.

— Хм… чудя се в какво ли се е забъркала — замисли се Лъки. — Може би трябва да й се обадя.

— Може би си е намерила таен приятел — предположи Лина. — Макар че ако е така, ще съм й много сърдита, задето не ми се е доверила.

— Всичко ли ти казва? — попита развеселена Лъки.

— Обикновено. Само че този път май не е искала да знам.

— Бях останала с впечатлението, че Бриджит е спряла да излиза с мъже за известно време, поне така ми каза самата тя, като говорихме последния път.

— Ами да. А после пък стана онази ужасна случка в Ню Йорк.

— Каква ужасна случка?

— О! — рече Лина, като захлупи устата си с ръка. — Издавам тайни.

— Вече е твърде късно, продължавай.

— Един идиот й сложи хапче в питието — нали се сещаш, едно от онези за изнасилвачи. И Бриг е останала с впечатлението, че подлецът може да я е изнасилил. Аз й обещах да не казвам на никого — най-вече на теб — понеже Бриг казва, че винаги тичала при теб, за да я измъкнеш от неприятностите й.

— Кога стана това? — попита намръщена Лъки.

— Преди два месеца — отвърна Лина. — Тя беше бясна, но го преодоля. Ако бях на нейно място, щях да му отрежа пинг-понгчетата с някой тъп нож.

Лъки не можа да сдържи усмивката си.

— Харесваш ми, Лина, ти си мой тип момиче.

Лина й се ухили в отговор.

— И кой беше тоя мъж? — попита Лъки.

— Някакъв италиански задник, с когото вечеряхме. Впрочем беше готин на вид. Щях да скоча на врата му, без да се замисля. Не мога да проумея защо му е трябвало да прави това.

— За Бриджит мъжете са проблем. Тя винаги е имала лош късмет с тях — рече Лъки. — Сигурна съм, че си чувала разни истории.

— Аха. Брутални — рече Лина. — Мислех си, че познавам всеки гадняр в града, докато не чух нейните бойни подвизи.

— Какво правиш в Ел Ей? — попита Лъки.

— Всъщност утре си тръгвам, заминавам за Милано за седмицата на модата. Дойдох тук, за да се видя с Чарли Долар за новия му филм.

— Чарли е свестен тип — рече Лъки. — Много ще ти хареса.

— Знам — отвърна Лина с тайнствена усмивка.

— Така ли?

— Е — каза Лина, — знам, че е страхотен в леглото. Вече спах с него.

— Съветвам те да не го афишираш много — предупреди я сухо Лъки. — Чарли има доста сериозна връзка с Далия.

— Сигурно не съм кой знае колко дискретна — призна Лина. — Но просто беше страшно вълнуващо. Майка ми го обожава.

— Ето я и Винъс — рече Лъки. — Познавате ли се?

— Не. Но познавам Купър — рече Лина, като се въздържа да добави, че е спала и с него. Интуитивно усещаше, че Лъки не би оценила тази информация, въпреки че това беше станало много преди той да се ожени за русата суперзвезда.

— Винъс — рече Лъки, — това е Лина. Много добра приятелка на Бриджит.

— Разбира се, че знам коя е Лина — отвърна Винъс. — Гледах те как засенчи всички на ревюто на Шанел в Париж. Направо ги уби. Много ми хареса!

— О… благодаря — рече Лина, за първи път доста засрамена.

— Искам да те запозная с Прайс Уошингтън — добави Винъс. — Цяла вечер примира да се запознае с теб.

— Здравей, Прайс — поздрави го Лина и сведе поглед — секси и същевременно свенлив — ненадмината комбинация.

— Здрасти — отвърна Прайс, като я огледа и хареса видяното. — Забелязах африканското ти сафари във „Вог“ миналия месец. Страхотни снимки.

— Ти четеш „Вог“? — подкачи го тя.

— Една от приятелките ми го остави вкъщи.

— Една от приятелките ти ли? — попита тя, флиртувайки открито. — Колко са общо?

— Един мъж трябва да се стреми към разнообразие, нали?

— Аха, значи по това си падаш?

— Възможно е.

— Боже, боже — рече Винъс, като започна да си вее с ръка. — Във въздуха се носи похот. Отивам да открия мъжа си. Ще се видим след малко.

 

 

По някакъв начин Макс Стийл се оказа въвлечен в разговор с приятелката на Прайс Уошингтън, Криси. Не му беше смешно, че се озова в такъв капан.

— Така че, нали разбираш — рече Криси, а огромните й гърди се полюшваха от негодувание. — След като се снимах за „Плейбой“, мислех, че от всички страни ще се посипят предложения. Всички ми го втълпяваха. Искам да кажа, ако публикуват цяла серия с теб, ще очакваш резултати, нали?

— Да — отвърна той, търсейки начин да се измъкне.

— Сега имам един агент, който ми казва, че трябва да бъда видяна. Той ми избра тази рокля, защото искаше всички да ме забележат тази вечер. Но Прайс не се държи много добре с мен. Би трябвало да е по-мил, не мислиш ли? — Макс кимна. — И знам, че ти си много важен агент, защото някой ми го каза. Тъй че се надявам да нямаш нищо против, че дойдох и те заговорих, но ми трябва нов агент и според мен ти ще си много подходящ.

— Имаш ли някакъв опит във филмите? — попита той, като продължаваше да се оглежда за някой, който да го спаси.

— Не, освен че участвах в нещо като… е, не беше чак хард порно. Но щом Трейси Лордс може да преуспее в легалните филми, значи всеки може. Не мислиш ли?

— Трейси Лордс става за актриса — рече Макс. — Снимала се е в порнофилми като тийнейджърка. После е изучила занаята и сега не е зле.

— И аз мога да изуча занаята — рече разпалено Криси, а огромният й бюст се надигна от вълнение.

„Боже, помисли си Макс. Къде е Лина, когато ми трябва?“

 

 

Лина пушеше джойнт с Прайс Уошингтън на терасата. И макар че той бе чернокожа звезда и много секси, тя постоянно се питаше къде отиде Стивън Баркли. Нямаше спомен напоследък да е виждала по-красив мъж — и сред белите, и сред черните. И въпреки това не се възгордяваше от това, дори не се бе опитал да я сваля, макар че му даде всички шансове.

Тя умираше да разпита Бриджит още неща за него, но кой знае къде бе избягала потайната й приятелка. Лина мразеше да я изоставят. Ако Бриджит имаше приятел, тя искаше да знае за него всичко до най-малките подробности.

Междувременно тя бе тук, в Ел Ей, обградена от хубави чернокожи мъже — а това бе доста необичайно, защото обикновено се срещаше само с бели — бели, богати и навити. Историята на Лина, топмодела.

Не че не си падаше по цветнокожи, просто нямаше къде да срещне такива. Имаше двама страхотни негри манекени, които често засичаше по ревютата, но и двамата бяха обратни. И за кратко време излизаше с рапъра Биг Ти Ем Еф, който се държеше така, сякаш й е оказал страхотна чест, като е благоволил да бъде с нея. Не, благодаря.

Особено след като всичко, което искаше от нея бе да му прави свирки, докато той слуша собствените си албуми! Каква наглост!

— И така, Лина — рече Прайс, като си дръпна здраво от джойнта, преди да й го подаде. — За колко време си в Ел Ей?

— Само още няколко часа — отвърна тя.

— Ще ги прекараш ли с мен? — попита той, като я погледна със сексапилния си поглед с тежки мигли, с който бе известен.

— Май не си пилееш времето? — лукаво подметна тя.

— Майка ми ме е учила, че пропиляният миг е изгубен.

Още един град. Още една нощ. И той можеше да изкара късмет. Ала Ел Ей ставаше твърде пренаселен. Лина искаше да се върне в хотела си и да си мисли за Стивън. И освен това трябваше да разочарова Макс. Внимателно, разбира се. Все пак той бе неин агент.

— Съжалявам — рече тя на Прайс с ослепителна усмивка. — Списъкът ми с партньори за танц е пълен.

 

 

Лъки се разтревожи, като чу от Лина последните новини за Бриджит.

Бриджит беше крехка и уязвима — не беше типът момиче, което се чувства добре в манекенската среда с непрестанни оргии, наркотици и пари. За щастие стигна до върха бързо, даже светкавично. И това я предпази от лошата страна на бизнеса. Лъки знаеше, че този бизнес е пълен с алчни негодници, които се възползваха от младите момичета с амбиции, агентите, които ги преследваха с фалшиви обещания, и дизайнерите, които ги експлоатираха. Накрая, след като вземеха всичко от тях, просто ги захвърляха като вчерашен вестник.

Бриджит бе мечтала за кариера, нещо, което да постигне сама, и като отговор на молитвите си я бе получила, понеже ако нямаше нищо, освен огромното си наследство, това щеше да я унищожи. Но сега на Лъки й се плачеше, като се сетеше за всички неща, през които бе преминала кръщелницата й.

Рано сутринта тя реши, че ще се обади на агентката на Бриджит и ще открие точно къде е и с кого. Ако Бриджит се нуждаеше от помощ, тя щеше да е насреща.

Като се огледа из стаята, Лъки забеляза Алекс да си говори с Пиа. Тя издържаше повече от останалите, може би защото бе умно момиче, адвокатка.

„Защо мислиш за Алекс? — запита се тя. Когато трябва да се прибираш при Лени и децата си.“

А… домашарството. Обожаваше семейството си, но понякога мисълта за свобода беше толкова дяволски изкусителна!

Може би Алекс бе направил мъдрия избор — да не се обвързва, да не създава семейство. Само работата — по която бе много запален — и по някоя любовница от време на време.

Но пък Алекс никога нямаше да разбере какво значи да имаш дете, нито да чуе някое тънко гласче да вика посред нощ: „Тате, обичам те!“

Тя го погледна още веднъж. По дяволите! Шептеше нещо в ухото на Пиа.

Не беше ли вече крайно време да я смени?

 

 

— Лека нощ, Стивън — рече Винъс, като го целуна по двете бузи. — Надявам се да не съжаляваш, че дойде.

Кариока спеше в ръцете му, а невинното й личице бе плътно притиснато към рамото му.

— Някой си е прекарал страхотно — отвърна той със зачатък на усмивка.

— Добре — рече Винъс. — Искаме да ви виждаме повече и двамата.

— Няма проблеми — отвърна той, като се сети за приятелката на Бриджит с умопомрачителната рокля и ненормалния акцент. Имаше нещо у нея…

— Ще ти се обадим другата седмица — каза Винъс. — Ще организирам нещо с Лъки и Лени.

Той кимна.

— Няма да е зле.

 

 

И така, купонът затихна и гостите се разотидоха. Винъс се усмихна на Купър:

— Беше много хубаво.

Купър се съгласи и двамата се качиха горе и правиха любов в джакузито на терасата на спалнята си.

А на едно далечно дърво някакъв папарак, който внимателно се крепеше на един висок клон, успя да заснеме невероятно интимни кадри с телеобектива си.

И сервитьорите си тръгнаха.

И повечето служители от охраната си тръгнаха.

И скоро щеше да започне поредният луд ден в Холивуд.