Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Lovers & Players, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,5 (× 15 гласа)

Информация

Сканиране
Strahotna (2016)
Разпознаване и корекция
egesihora (2016)

Издание:

Автор: Джаки Колинс

Заглавие: Секс и диаманти

Преводач: Павел Талев

Година на превод: 2005

Език, от който е преведено: английски

Издание: Първо

Издател: ИК „Прозорец“ ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2005

Тип: роман

Националност: английска (не е указана)

Печатница: „Инвестпрес“ АД

Редактор: Калоян Игнатовски

Художник: Виктор Паунов

Коректор: Станка Митрополитска

ISBN: 954-733-445-X

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1801

История

  1. — Добавяне

Глава двайсет и осма

В ролята на говорител на Либърти, Бевърли отиде при режисьора Малик и му каза, че Либърти иска по 1000 долара на ден за двата дни, през които ще работи за клипа.

— Вече е уредено — отвърна Малик. — Деймън нареди тя да получава по 2000 долара на ден. Баровецът е лапнал по нея.

— Искаме го в писмен вид — отвърна Бевърли, като се опитваше да не изглежда много изненадана, че всичко стана толкова лесно.

— В писмен вид ли? А какво ще кажеш, ако й се плати в брой? — рече Малик. — Ще си ги сложи в джоба и ще си тръгне, става ли?

— В брой ще бъде добре — отвърна Бевърли и си каза, че може би трябва да поиска от Либърти комисиона. Обаче не го мислеше сериозно. Най-новата й философия беше, че когато помогнеш на някого, то ти се връща. Беше срещнала Чет, а от дълго време той беше първият свестен мъж, когото познаваше.

Щом Бевърли каза на Либърти за парите, тя беше толкова изумена, че не можа да реагира веднага.

— Две хиляди долара на ден? — рече накрая Либърти. — На ден! Сигурна ли си?

— Не се панирай. Вероятно на Ванеса й плащат много повече. Освен това — подкачи я Бевърли — Деймън те харесва. Наистина те харесва.

— Така ли? — каза, без да се впечатли, Либърти.

— Господин режисьорът го каза.

Либърти не искаше да пита какво означава това. Хукна да търси Синди, която беше изпаднала в унило настроение.

— Ха! — рече възмутена Синди, когато й го сподели. — Аз ще се скъсам да си въртя задника пред шибаната камера, а ти само ще си стоиш и ще се правиш на суперзвезда — рече Синди, загледана в отражението си в голямото огледало. — Мамка му! Не е честно!

— Ще кажеш, че е още по-нечестно, когато чуеш какво ми плащат — рече развълнувана Либърти.

— Повече, отколкото на мен? — запита Синди и присви очи.

— Какво ще кажеш за две хиляди на ден? — рече Либърти, все още шокирана от новината, че ще получи такава невероятна сума, без да прави кой знае какво.

— Боже! — викна Синди и започна да подскача. — Ама ние ще забогатеем, мамка му! Ще можем да си купим онзи телевизор с плоския екран, за който отдавна си говорим. Нямам нищо против да получаваш повече от мен.

— Първо ще си платим сметките — каза Либърти, като си помисли какво облекчение би било това. — Знаеш ли колко сметки сме натрупали, с които все аз трябва да се оправям, защото ти не желаеш.

— Така е, защото теб те бива повече от мен в тази работа — каза Синди и си оправи костюма. — Ти си по-умната, а мен ме бива повече да харча.

— Това е вярно — съгласи се Либърти и се засмя.

— По-добре се обади на майка си — рече Синди.

— Че защо?

— За да й кажеш да се отбие при мама утре вечер. Ще празнуваме всички заедно.

— Не съм сигурна, че искам да я видя — поколеба се Либърти. — Все още не мога да разбера защо не ми е казала по-рано за баща ми. Не беше честно да чакам толкова години.

— Вероятно си е мислела, че не би искала да знаеш, че баща ти е мъртъв и че за теб ще е по-добре да растеш с някаква надежда.

— Да — рече горчиво Либърти, — фалшива надежда.

— Хайде сега да не говорим за това — рече Синди. — Трябва да мислим за много по-важни неща.

— А кога да мисля за това? — промърмори повече на себе си Либърти.

— В колко часа трябва да се явим утре? — попита Синди, като бързо смени темата.

— В десет. Според Бев рапърите не обичат да стават много рано.

— Тази Бев е страхотна — рече ентусиазирано Синди. — Утре ще оправи и моите вежди. Казвам ти, че заради веждите те наеха. Само почакай да те види Деймън. Ще зареже оная дъртофелница и вие ще се свържете за постоянно. Госпожа Деймън П. Донъл. Представяш ли си? Прекалено хубаво е, момиче.

— Млъквай, Синди — рече Либърти и се огледа да не би някой да е чул. — И изобщо си го избий от главата. Да не мислиш, че ми е чак толкова приятно да бъда главното момиче в някакъв тъп рапърски клип. Правя го само заради парите. Искам само Деймън да хареса гласа ми.

— Е, да — рече с нескрит сарказъм Синди. — Вярвам ти.

Докато облекат и нагласят Либърти, стана късно. Слик Джими остана доволен, когато я видя на сцената, обаче Бевърли побърза да й каже, че той се радва на всяка жена, която види. Неговата група от закръглени, секси мадами беше започнала да се поуморява. Те се кълчеха цял ден и вече едва се влачеха. Размотаваха се насам-натам и всяка беше повече или по-малко уморена, а записът с песента на Джими продължаваше да гърми по високоговорителите.

Лош текст, а хубав ритъм, помисли си Либърти за втори път, когато застана пред Малик, за да я одобри.

Малик обаче не хареса вида й, което веднага я накара да се почувства несигурна. Поиска да оправят още прическата й, да й сложат по-екзотичен грим и роклята й да прилепне още по-плътно. Вместо да заснемат направо нейното участие, започнаха да репетират.

— Теб ще те снимаме утре — реши Малик. — Деймън иска да си перфектна, аз също.

Хм… Деймън искал да е перфектна. Това беше интересно, особено когато го желаеше човек, който до днес не й обръщаше внимание.

Тя си помисли за Бевърли и предложението й да я свърже с агент за модели. Беше много по-добре, отколкото да налива кафе. Затова реши да й каже, че ако предложението й е наистина сериозно, определено ще се съгласи.

Беше дошло време да рискува, а тя бе напълно готова за това.