Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Ледоразбивачът (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
День „М“, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
Характеристика
Оценка
4,8 (× 26 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване, корекция и форматиране
divide (2011 г.)

Издание:

Виктор Суворов. Денят „М“

Книга втора от трилогията „Ледоразбивачът“

Второ издание

Превод: Борис Мисирков

Художник: Михаил Танев

Формат: 32/84/108

Печатни коли: 19

Издателство Факел експрес, 2002 г.

ISBN: 954-9772-18-7

История

  1. — Добавяне

7

Сега нека си представим, че сме направили ферма за отглеждане на петлета или на някакви други добичета. Производителността на нашия инкубатор е, да речем, 150 000 петлета годишно (а изобщо повече). Произвеждаме една година, втора, трета… Нека не философстваме на тема много ли е това или малко, всичко е относително, а да се замислим над един чисто практически въпрос: какво ще правим след това с тях? Нека помислим за реализацията на готовата продукция, за пласирането й. Инак ще задръстим складовете си. Инак ще се получи същинско свръхпроизводство, каквото се наблюдава при капиталистите. Нашето стопанство е планово и пласментът при нас се планира предварително.

Шегата настрана: щом на 7 декември 1940 година авиационният инкубатор е бил пуснат с пълна мощност, значи Сталин е решил да започне войната през 1941 година. Ако ли пък не започне войната, Сталин още през есента на 1941 година е щял да се чуди къде да дене недоучилите пилоти. Преди години той мечтаел за 150 000 пилоти. А през 1940 година разгърнали такива мощности, че ГОДИШНАТА производителност надхвърлила 150 000.

Всички комунистически историци са принудени да признаят, че Сталин е подготвял агресия, но, казват те — за 1942 година. Ако е така, трябвало е конвейерите да бъдат позабавени и на недоучилите пилоти да се увеличи срокът за обучение. Количеството при всички обстоятелства ще ни стигне, а качеството ще се повиши. Но Сталин имал наум други срокове: випускниците му трябвали още през 1941 година. В големи количества.

А може би, плахо се обаждат някои историци, Сталин се е готвел за отблъскване на агресия? Може би всички тези пилоти са били готвени за отбранителна война, така да се каже, за великата отечествена?

Да обърнем внимание на датите. Хитлер взел окончателното решение да нападне Сталин на 18 декември 1940 година. Но германската промишленост не преминала на военновременен режим и летците в Германия се подготвяли по съвсем нормални програми. Сталин взел окончателното решение да нападне Германия преди това. Прехвърлянето на авиационния инкубатор на военновременен режим на 7 декември 1940 година доказва твърдението ми.

А ако не се залъгваме, създаването на Сталиновия авиационен инкубатор е започнало десет години преди 1941 година, още през 1931 година, когато бил лансиран лозунгът „Комсомолецът — на самолет!“ В този момент Хитлер още не бил дошъл на власт и изобщо не можел да дойде. А Сталин още тогава подготвял смъртоносния удар по Германия независимо от това Хитлер ли ще е на власт или някой друг.