Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Бърнинг Коув (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Girl Who Knew Too Much, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,6 (× 13 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2020 г.)

Издание:

Автор: Джейн Ан Кренц

Заглавие: Жена с тайни

Преводач: Нина Рашкова

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо (не е указано)

Издател: Издателска къща „Плеяда“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: Симолини ’94

Редактор: Лилия Анастасова

ISBN: 978-954-409-377-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13466

История

  1. — Добавяне

Десета глава

Негова работа беше да пази звездата. „Затова са приятелите“ — напомни си Хенри Оукс.

Седеше в ъгъла на малкото кафене, приведен над чаша кафе и „Дочуто под секрет“, и обмисляше задачата, която сам си постави.

Проблемът беше, че Ник Тримейн не разбираше, че е в опасност. Хенри искаше да го предупреди, но не се осмеляваше да се разкрие. Сега не му беше времето.

Задължение на студиото беше да пази Ник Тримейн, но който и да беше отговорен за неговата сигурност, очевидно не обръщаше внимание. От студиото не забелязаха, че онази репортерка Хакет от „Дочуто под секрет“ е заплаха. И не студиото разреши проблема с Глория Мейтланд.

Хенри говори и с двете жени. Помъчи се да ги убеди. Но те се отнесоха към него, сякаш е луд. Всъщност Хакет го нарече „луд“ направо в лицето. Това му напомни думите на неговата майка: „Престани да се вманиачаваш по тези филмови звезди, Хенри. Хората ще си помислят, че не си в ред“.

Едно беше сигурно. Нито Мейтланд, нито любопитната репортерка Хакет ще го нарекат повече „луд“. След като тях вече ги нямаше, изглеждаше, че Ник Тримейн ще е в безопасност поне за известно време.

Но ето че на сцената се появи друга журналистка от клюкарския вестник и тази Айрин Глейсън представляваше сериозна заплаха за звездата.

Хенри сгъна вестника много внимателно така, че ужасното заглавие да не се вижда. Ник Тримейн не беше първият известен актьор, с когото беше споделил, тъй да се каже, по-специално приятелство. Преди връзката си с Ник, беше много близък с друг изпълнител на главни роли. Но студиото застана между тях. Двама наемни биячи го спипаха една вечер пред дома на звездата. Пострада много, биха го почти до безсъзнание. Казаха му, че ако още веднъж доближи звездата, ще го убият. Повярва им.

Известно време се стараеше да отбягва близко приятелство с известни актьори. Но не можеше без филми и един следобед отиде да гледа „Късметът на измамника“. Играта на Ник Тримейн го докара до опиянение. Когато излезе от киносалона, почувства, че с Тримейн са предопределени за специална връзка.

Почувства също така, че този път трябва да бъде изключително предпазлив. Не биваше да допуска от студиото да разберат за връзката му със звездата. Ник Тримейн ще бъде принуден да отрече. Затова заради Тримейн остана в сянка.

Някой ден, когато му дойде времето, ще се разкрие пред Тримейн, но до тогава ще прави за каквото е предопределен — ще пази своя приятел звездата.