Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Трейнспотинг (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Porno, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,6 (× 17 гласа)

Информация

Корекция
maskara (2009)
Сканиране, разпознаване и начална корекция
Румен Вучков (2009)

Издание:

ИК „Кротал“, 2002

Редактор: Даниела Узунова

Коректор: Катя Попова

Художествено оформление: Студио ОКТОБЕРОН

ИК „Кротал“ благодари на Г. П. Генчев

История

  1. — Добавяне
  2. — Добавяне на анотация (пратена от kokopetrov)

73. Мръсен № 18752

Криволича по тесните странични улички на път обратно към Кроазет и оглеждам в детайли всичко, прогаряйки неизтриваеми отпечатъци от града в мозъка си. Преценявам гаджетата като опитен фермер добитъка на Айлингтънската Кралска Експозиция. Долавям къткането на пиленцата на сексуалния пазар, само един проучващ поглед ми е достатъчен, за да получа пълна преценка и да определя цената. PR-и, които напрегнато цвъртят с парализирани усмивки по мобилните си телефони, сноби, които обикалят магазините, наивни туристи със самари, всички те са обект на „небрежен“ всепоглъщащ поглед.

Продуцентството е голям дразнител. Защо пък да спре човек с порното, защо да не направи истински филм? Докопваш пари от лотарията и давай. Всички са се юрнали. Всеки топ-гангстер съзнава, че най-добрият престъпник е бившия престъпник. Събери капитал и влез в легалния бизнес веднага, щом се отвори подходящата възможност. Не ти трябват разправии, пандизът е за такива като Бегби, които въпреки всичките си пози си остават губещи и жертви. На младини бива, шест месеца на топло са напълно достатъчни, един вид образование.

Ако след шест месеца в панделата не си разбрал урока обаче — край с теб. Никой не обича затвора, но някои нещастни копелета просто не го мразят достатъчно. Кан е мястото, където искам да бъда. Представя опции. Не е въпросът в това, че просто не е Лийт или Хакни, не става дума за физическото място, става дума за вътрешно състояние. Вече не съм онзи отчаян далавераджия, който няма нищо за продаване. Разбирам, че без значение колко съм бил печен навремето, никога не съм могъл да избегна онази своя лека предвидимост, онзи привкус на отчаяние. Не бих и могъл, защото когато нещата станеха сериозни, аз бях само фасада и нямах нищо, което да извадя реално на пазара.

Най-сетне, след като събрах на едно място куп потни тела и заснех резултатите, имам какво да продавам, нещо, което се цени. Нещо, което съм сътворил. Саймън Уилямсън има продукт, Сик Бой не съществува. Това е бизнес, нищо лично. Аз промоцирам един филм на Саймън Дейвид Уилямсън.

Връщам се в хотела с намерение да ида на плаж и да се поотпусна малко, да позаговоря някои гаджета. Нямаме безкрайно много време и онзи палячо ме вбесява като ми казва, че трябва да плащам по петнайсет лири на ден за хотелския плаж отпред, след като съм шарил четиристотин за стая, да плащам наравно с плебеите, които не са гости на хотела и при всички случаи трябва да бъдат държани надалеч.

Връщам се в стаята и Ники е станала, но тъй като нямаме много време, решаваме да хапнем в хотела. С нея всичко е точно, въпреки че ме хвана да мастурбирам. Почти бях успял да я убедя, че е в знак на почит. Жени: какво друго би могло да бъде? Както и да е, доволно похапнали, тръгваме към онзи ошмулен хотел да вземем Мел и Кърт за премиерата на Седем тека за седмина братя.

Киното, в което ще се показва е малко, но кокетно, в една от страничните улички. Носи се слух, че Ларс Лавиш, Бен Доувър, Линдзи Дрю и Нина Хартли (идол на Ники) ще присъстват на показването на филма, но не виждам никой, когото познавам. Има интерес, появяват се немалко хора, дори някои влизат след започването на прожекцията. Опитвам се да доловя реакциите на публиката в този полупълен салон.

Толкова съм превъзбуден, че нямам нужда от никаква кока, но въпреки това вкарвам една доза като използвам кредитната си карта. Мел и Къртис последват примера.

— Уа-а! — не успявам да се сдържа, когато Мелани се появява за пръв път гола на екрана. Тя ме смушква палаво в ребрата. Но Ники е тази, която завладява публиката. От мига, в който сваля онова тясно горнище от ликра, разкрива бръснатата си путка и арогантно преминава през екрана, във въздуха се долавя електричество. Следват една-две вълни възклицания от тълпата, обръщам се, забелязвам притеснението й и стисвам ръката й. Истинският размазващ хит обаче е Къртис или по-точно пенисът на Къртис. Първата поява на този невероятен инструмент предизвиква няколко подвиквания „уау“, извръщам се и виждам огромните зъби на героя да проблясват в тъмното.

Навън, след шоуто, телата ни биват притиснати от всякъде, в ръцете ни се събират куп визитки и валят покани за всякакви партита. Аз обаче знам къде искам да отида и това не е порно сбирка, а сборище на хора от индустрията в голямата тента на Кроазет. Всички порно играчи искат да са там, но успявам да измъкна четири покани и сме вътре.

След няколко питиета Ники е доста пияна и започва да ми лази по нервите.

— Защо си кривиш така нелепо гласа, Саймън? — намесва се тя, докато си общувам с тази шибана кукличка с дълга права руса коса, която очевидно е голяма клечка във Фокс Сърчлайт. — Обвиняваш мен, че говоря превзето, но веднага щом слязохме от самолета сам започна с тия тъпотии.

Фокси гаджето повдига вежда и лицето ми застива в изкуствена усмивка.

— Какво искаш да кажеш, Никола? Просто винаги така си говоря — натъртвам бавно.

Ники смушква Мел и казва:

— Тофа е нашина, по който говоря, Никола. Името ми е Шаймън Дейфид Уилямшън.

— Или Шик Бой! — добавя Мел и тези две злобни, завистливи кукумявки започват да се кикотят като шибаните вещици от Макбет, докато в това време някакъв педал идва и издърпва Фокс Сърчлайт за лакътя.

Кипвам заради тяхната тъпа дребнавост.

— Сигурно ви кефят опитите да се прецакат усилията ми да завържа връзки и да продам този шибан филм, за който изгубихме цели шест шибани месеца от живота си — натъртвам бясно на всяка дума през стиснати зъби, — но проклет да съм, ако знам каква е ползата.

Те се споглеждат мълчаливо за секунда, после Мелани изпръхтява и двете отново изпадат в истеричен смях. Майната им. Набутвам се сред тълпата да издирвам и закова Фокс.

Влизам в кенефите с намерението да дръпна малко кока и забелязвам няколко пича да се набутват в една кабинка. Веднага ги последвам и муфтя няколко линийки от тях. Появявам се обратно суперзареден и виждам Ники и Мел, които открито флиртуват с двама мазни задници. Къртис сякаш се е стопил. Тръгвам към момичетата и пичът, който небрежно си приказва с Ники забелязва, че приближавам и нагло пита:

— А вие сте?

Накланям се плътно към него.

— Аз съм копелето, което ще строши шибания ти нос, защото се опитваш да забиваш гаджето ми — казвам и обгръщам Ники с ръка. Чекиджията се пробва да запази самообладание известно време, но после плахо се ошумолява. За жалост Ники и Мел скоро го последват, преструвайки се, че отиват за още пиене. Двете изобщо не са впечатлени от представянето ми.

Връщам се в кенефа. Един от пичовете, които ме черпиха с кока преди малко още е там и ме гледа с надежда.

— Съжалявам, приятел. Частно парти — казвам му.

— Не е много честно… — оплаква се той.

— Пост-демокрация, приятел. А сега, чупката — изръмжавам, тръшвам вратата в лицето му и „напудрям“ носа си.

Връщам се сред тарапаната, плувам наоколо като в свои води, когато съм закован на място от познат напевен акцент в ухото си:

— Саймън! Здравей, приятел!

Онова отвратително копеле е. Миз. Тъкмо се каня да го отрежа по най-безцеремонен начин, тъй като вече е нямам никаква полза от него, но той казва:

— Искам да те запозная с някого — и кима към висок мъж с мустаци до себе си, който ми изглежда познат. — Това е Ларс Лавиш.

Ларс Лавиш е един от най-добрите порно актьори, който е израснал до продуцент. Способностите му да намира материал са легендарни и е известен като бащата на ексцентричното порно. Той спира най-безцеремонно гаджета по улиците на Париж, Копенхаген и Амстердам и им прави неприлични предложения, примамва ги в студиото си и там снима импровизирани порно-филми. Дарбата му да привлича жени е пословична. И това като използва само чара си, убеждение и стимули от парично и фалосно естество. Наскоро подписа договор с голям разпространител и сега прави изцяло свои неща и има пълен творчески контрол над продукцията. С други думи съм като ударен от гръм. Това е моят герой, моят ментор. Направо не мога да мисля, та камоли да говоря.

Ларс Лавиш.

— Ларс — стискам ръката му и дори не ми пука, че е прегърнал Ники.

— Радвам се да се запознаем, Саймън — ухилва се той, хвърляйки поглед към Ники. — Това момиче е невероятно. Тя е върхът, човече, върхът! Седем тека е толкова добър! Струва ми се, че ще се наложи един сериозен разговор за разпространението на този филм! Дори си мисля за филмови прожекции.

Аз просто умрях и се пренесох в рая.

— Винаги щом кажеш, Ларс, винаги за теб, приятел!

— Това е визитката ми! Моля те, обади се — казва той, целува Ники и се връща в тълпата заедно с Миз, който ми хвърля поглед през рамо с доволно поклащане на глава.

Ники и аз скоро започваме спор, който става леко досаден. Опитвам се да й обясня:

— Защо всички тези мъжки списания като Loaded, FHM, Maxim Mayfair толкова приличат на порно-списания като Penthouse и Playboy, корицата е с леко разхвърляни гаджета, а вътре са чисто голи? Защото мъжките списания са за мъже, които са чекиджии, което означава всички мъже, макар да се правят, че не са. Как би могъл да имаш въображение и сексуалност и да не си чекиджия? Тия глупости, които ги пробутват такива като Рентън, че се възбуждат от определени неща и тичат да проведат мил, зрял разговор с милите си, зрели гаджета като накрая стигат до разумно решение и разиграват тези сексуални фантазии с любов, разбиране и взаимно удовлетворение…

— Но…

— ПЪЛНИ ШИБАНИ ГЛУПОСТИ! Не, ние имаме нужда от цици и задници. Те трябва да са достъпни за нас, за да бъдат мачкани, стискани, да служат като обект на нашите чекии. Защото сме мъже ли? Не. Защото сме консуматори. Защото това са нещата, които харесваме, нещата, които по природа желаем или поне ни е внушено, че ще ни дадат нещо много ценно, ще ни облекчат и удовлетворят. Тези неща са важни за нас, така че се нуждаем поне от илюзията за тяхната достъпност. Защото циците и задниците в превод означават — кока, яхти, коли, къщи, компютри, маркови дрехи. Точно затова рекламата и порнографията си приличат. Те продават илюзията за достъпност.

— Отегчаваш ме — казва Ники и се отдалечава.

Майната й. Обладан съм от невероятно мощен прилив на енергия и всеки, абсолютно всеки ще трябва да се съобразява вече с моите шибани планове.