Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Приключенията на Дърк Пит (12)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Inca Gold, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,2 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2016)

Издание:

Клайв Къслър. Златото на инките

ИК „Димант“, Бургас, 1996

Художествен дизайн на корица: Антон Николов

Графичен дизайн на тяло: Десислава Христова

ISBN: 954-8472-41-4

История

  1. — Добавяне

Послепис

Стените в чакалнята, до личния офис на Сандекър в главната квартира на НЮМА, са покрити с галерия от фотографии, подобно на полицейска сбирка от снимки на престъпници. На тях е изобразен адмиралът по време на негови многобройни срещи с богати и известни персони. Последните включват петима президенти, множество военни лидери и държавни глави, конгресмени, бележити учени и цяло съзвездие от кинозвезди, всичките зяпнали във фотоапарата с разтеглени в стереотипна усмивка устни.

Всички тези снимки имат обикновени черни рамки. Всичките, с изключение на една, която виси точно в средата. Тя е със златна рамка.

На нея Сандекър стои сред една странна група хора, които изглеждат така, сякаш току-що са пострадали при някаква страхотна катастрофа. Единият от тях, нисък, къдрокос мъж, седи в инвалидна количка със стърчащи към фотографа гипсирани крака. До него стои дребен мъж с очила с рогови рамки, чиято глава е цялата в бинтове. Върху няколко от пръстите му са поставени метални шини. Той е облечен в нещо, което прилича на къса болнична нощница с развързани връзки. След това се вижда една привлекателна жена с къси панталони и бюстие, която изглежда така, сякаш идва от приют за малтретирани съпруги. До нея стои висок мъж с превързано чело. Едната му ръка е сгъната в лакътя и виси на превръзка от рамото му. Очите му имат безгрижно изражение, а главата му бе отметната назад в бурен смях.

Ако след като бъдете въведени в офиса на адмирала, вие небрежно попитате за хората от снимката със златната рамка, пригответе се да седите и да слушате през следващия един час.

Това е дълга история и Сандекър с истинско наслаждение обича да разказва как Рио Пит е получила името си.

Край