Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Имението Кавендън (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Cavendon Luck, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
няма

Информация

Сканиране
Regi (2022)
Разпознаване, корекция и форматиране
NMereva (2022)

Издание:

Автор: Барбара Тейлър Брадфорд

Заглавие: Следващото поколение

Преводач: Нина Рашкова

Година на превод: 2018

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо (не е указано)

Издател: ИК „Плеяда“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2018

Тип: роман (не е указано)

Националност: английска

Печатница: Симолинѝ94

Излязла от печат: 22.01.2018

Редактор: Лилия Анастасова

Художник: Димитър Стоянов — ДИМО

ISBN: 978-954-409-381-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/17650

История

  1. — Добавяне

Персонажи

Фамилията Ингам, 1938

Чарлс Ингам, шести граф на Мобри, на 69. Собственик и попечител на Кавендън Хол. Към него се обръщат с титлата „лорд Мобри“.

Шарлот Суон, неговата втора съпруга, на 70, шеста графиня Мобри.

Деца от първия брак на графа с Фелисити, вече покойница

Майлс Ингам, наследник на графството, на 39. Обръщение по етикет — Негово благородие Майлс Ингам. Сесили Суон — негова съпруга, на 37. Имат три деца — наследникът на Майлс Дейвид на 9, Уолтър на 7 и Вениша на 5. Майлс управлява имението Кавендън. Сесили пътува всеки ден между Кавендън и Лондон, тъй като притежава модна къща.

Лейди Дидри Ингам Драмънд, най-голямата дъщеря, на 45. Вдовица, живее в Лондон със сина си Робин, на 11. Отново работи в Министерството на войната. Всеки уикенд идват в Кавендън, където има свой апартамент.

Лейди Дафни Ингам Стентън, втората дъщеря, на 42. Омъжена за Хюго Стентън, на 57. Живеят в южното крило на Кавендън Хол с петте си деца.

Лейди Дилейси Ингам, третата дъщеря, на 37, живее в Лондон. Неомъжена. Още преди години, след развода със Саймън Пауърс, си връща моминското име.

Лейди Дулси Ингам Брентууд, четвъртата дъщеря, на 30. Омъжена за сър Джеймс Брентууд, един от най-големите английски актьори, посветен в рицарство от крал Джордж VI. Имат три деца — близначките Розалинд и Джулиет, на 9, и син Хенри, на 6.

Прислугата все още нарича с най-голяма нежност четирите дъщери на графа „четирите «Д»“.

Децата на лейди Дафни и господин Хюго Стентън са: Алиша, на 24, Чарлс, на 20, близнаците Томас и Андрю, на 17, и Анабел, на 14.

Други Ингам

Лейди Ванеса Бауърс, сестра на графа, на 56. Омъжена е за Ричард Бауърс, на 58. Живеят в Лондон и в къщата Скелдейл, в границите на имението Кавендън, която лейди Ванеса наследява от покойната си сестра лейди Лавиния Ингам Лоусън.

Лейди Гуендолин Ингам Бейлдън, леля на графа, вдовица, на 98, живее в Литъл Скел, малък имот в границите на имението Кавендън. Била е омъжена за покойния Пол Бейлдън.

Негово благородие Хюго Ингам Стентън, първи братовчед на графа, на 57. Племенник е на лейди Гуендолин, сестра на покойната му майка. Женен е за лейди Дафни.

Тъй наречената прислуга
Фамилията Суон

Родът Суон е бил на служба при рода Ингам повече от сто и шейсет години. Като последица пътищата им са се преплитали по различни начини. Поколения Суон са живели в селото Литъл Скел, граничещо с парка на имението Кавендън, и още живеят там. В днешни дни семейство Суон са така предани и верни на семейство Ингам, както техните предшественици, и биха защитавали всеки член от семейство Ингам с живота си. Ингамови им вярват безрезервно, както и Суон на тях.

Семейство Суон през 1938

Уолтър Суон, камериер на графа, на 60. Глава на рода Суон.

Алис Суон, негова съпруга, на 57. Изкусна шивачка, която все още шие тоалетите на дъщерите на лейди Дафни.

Хари, техен син, на 40. Бивш градинар в Кавендън Хол, сега управлява имението заедно с Майлс.

Сесили, тяхна дъщеря, на 37. Омъжена е за Майлс, световноизвестна модистка.

Други Суон

Пърси, по-малкият брат на Уолтър, на 57. Главен пазач на дивеча в Кавендън.

Една, съпруга на Пърси, на 58. При специални случаи работи в Кавендън.

Джо, техен син, на 37. Работи с баща си като пазач на дивеча.

Бил, първи братовчед на Уолтър, на 52. Главен градинар в Кавендън. Вдовец.

Тед, първи братовчед на Уолтър, на 63. Главен майстор по поддръжката и дърводелец в Кавендън. Вдовец.

Пол, син на Тед, на 39, работи с баща си по подредбата на дома и като дърводелец в Кавендън.

Ерик, брат на Тед, първи братовчед на Уолтър, на 58. Иконом в лондонския дом на лорд Мобри. Ерген.

Лора, сестра на Тед, първа братовчедка на Уолтър, на 51. Прислужничка в лондонския дом на лорд Мобри. Неомъжена.

Шарлот, леля на Уолтър и Пърси, на 70. Шеста графиня на Мобри. Шарлот е най-възрастната в родовете Суон и Ингам. Радва се на голямо уважение от страна на всички. Шарлот е била лична секретарка на Дейвид Ингам, петия граф, до смъртта му. Омъжва се за шестия граф през 1926.

Дороти Пинкертон, по баща Суон, на 55, братовчедка на Шарлот. Живее в Лондон и е омъжена за Хауард Пинкертон, бивш детектив в Скотланд Ярд. Работи в модна къща „Сесили Суон“.

Персонажи от прислугата

Хенри Хенсън, иконом

Джийн Вир, икономка

Сузи Джаксън, готвачка

Гордън Лейн, заместник-иконом

Роналд Горм, втори лакей

Кейт Смитърс, главна камериерка

Бренда Кейн, втора камериерка

Джон Гоф, шофьор

Други служители

Госпожица Анджела Чембърс, бавачка на децата на Сесили, обикновено я наричат „нани“ или „нан“.

Госпожица Айлин Маркс, гувернантка, към нея се обръщат с „госпожица Маркс“. През лятото гувернантката не живее в имението. Децата не ходят на училище.

Външни работници

В огромно имение като Кавендън с хиляди акри земя и обширни ловни участъци се наемат много работници. По този начин се осигуряват прехрана и дом за голямо семейство. Предлага се работа на местните селяни и земя на арендаторите. Селата около Кавендън са построени от графовете Мобри, за да имат подслон техните работници. Построили са също така църкви, училища, пощенски станции и магазинчета. Селата около Кавендън са Литъл Скел, Мобри и Хай Клиф.

Има много външни работници — главен пазач на дивеча с петима помощници; викачи и странични помощници, които се наемат на работа през сезона за лов на пернати. Наемат се и други външни работници, които се грижат за околните гори и за ловния сезон в низината в определено време през годината. Паркът се поддържа от главния градинар и още петима помощници, подчинени на него.

Ловният сезон за пернати започва през август на Великия двайсети, както е известна датата. Завършва през декември. Сезонът на яребиците започва от месец септември. През това време се ловуват и патици, и диви кокошки. Сезонът на фазаните започва на първи ноември и продължава до декември. Мъжете, които идват да ловуват в Кавендън, обикновено са аристократи, наричани „стрелците“, т.е. „мъжете с оръжие“.