Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Клуб „Кемъл“ (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Stone Cold, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,2 (× 42 гласа)

Информация

Сканиране
ehobeho (2014)
Разпознаване и корекция
Cecinka (2014)

Издание:

Дейвид Балдачи. Хладнокръвният Стоун

Американска. Първо издание

Издателство „Обсидиан“, София, 2007

Редактор: Димитрина Кондева

ISBN: 978-954-769-163-6

История

  1. — Добавяне

83

В момента, в който му докладваха за успешното бягство на Алекс Форд, Картър Грей изпадна в бяс и започна да крещи. Това се беше случвало само няколко пъти по време на дългата му кариера.

След малко успя да се овладее и с изкривено от отвращение лице освободи мъжете с каменни лица, които стояха мирно пред него. Не стига, че бяха изпуснали Кар, Леся и сина й, ами сега и това! По мое време такова нещо не можеше да се случи, мрачно си помисли той. Но тогава за него работеха хора като Джон Кар, а не някакви некомпетентни кретени.

Три дълбоки вдишвания бяха достатъчни, за да възвърне самообладанието си. Това беше временен провал, нищо повече. Само трийсет минути по-рано той беше получил нова, изключително важна информация. От опит знаеше, че веднъж отпушена, важната информация започва да тече като пълноводна река.

Бяха успели да идентифицират лицето на мъжа от летището. Човекът с Кар и Леся се оказа някой си Хари Фин, бивш тюлен, който в момента работеше като консултант на Министерството на вътрешната сигурност и изпълняваше специални задачи. Или по-скоро беше работил като консултант. Грей не виждаше как може да продължи кариерата си, просто защото нямаше никакво съмнение, че именно той е синът на Леся Соломон. Тоест убиец, който трябва да бъде ликвидиран още преди да го изправят пред съда.

Грей вече беше изпратил екип в дома на Фин, който се оказа една хубава и удобна къща в предградията. А самият Фин имаше красива жена и три прекрасни деца. Разбра, че в свободното си време се занимава с футбол и всички го смятат за образцов гражданин. Между другото, Грей беше сигурен, че ще заварят къщата празна. Едно телефонно обаждане преди десетина минути го увери, че е бил прав.

Все пак екипът не се беше върнал с празни ръце. Хората му бяха открили доста интересни неща в добре замаскиран сейф в гаража. Между тях имаше и истински съкровища под формата на документи. Всичко за живота на Бингам, Коул и Синсети, както и доста детайли за Картър Грей и Роджър Симпсън. А също и някои неща за Джон Кар, които сочеха, че събирането на информация за него е започнало съвсем наскоро. За Леся и Рейфилд нямаше нищо, но Грей беше абсолютно убеден, че Фин е техният човек. Въпросът беше къде се намира в момента той. Къде бяха съпругата и децата му? Отговорът зависеше от самия Картър Грей и от никой друг. Но за това му трябваше и мъничко късмет.

Не можеше да се освободи от чувството, че този късмет ще го споходи най-после. Имаше усещането, че Стоун, Леся и Хари Фин са някъде съвсем наблизо, колкото и невероятно да звучеше. Рано или късно щяха да допуснат някаква грешка. Всъщност грешката можеше и да не бъде тяхна, просто защото Фин имаше едно съвсем обикновено семейство.

Вдигна слушалката и кратко заповяда:

— Поставете под наблюдение всички кредитни и дебитни карти, издадени на семейство Фин, всички мобилни и стационарни телефони, регистрирани под същото име! — Замълча за миг, после добави: — Знаете къде работи, затова искам наблюдение на всичките му колеги в службата. Същото важи за училищата на децата му и клуба, в който членува жена му. Искам да ги приберете в момента, в който се появят. Ако се налага, преобърнете земята, но ги приберете!