Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Принц на нощта (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Once burned, (Пълни авторски права)
Превод от
, ???? (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,2 (× 39 гласа)

Информация

Сканиране
Silverkata (2022)
Корекция и форматиране
Epsilon (2023)

Издание:

Автор: Джанин Фрост

Заглавие: Принц на нощта

Преводач: Вера Паунова

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: ИК „Ибис“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Симолини“

Излязла от печат: 03.06.2014

Редактор: Елена Георгиева

Технически редактор: Симеон Айтов

Художник: Curaphotography

Коректор: Соня Илиева

ISBN: 978-619-157-078-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10271

История

  1. — Добавяне

Глава 23

Погледът на Влад лумна в още по-ярък оттенък на зеленото, а после полата и пликчетата ми бяха смъкнати, или по-точно — съдрани. Дъхът ми спря, когато тялото му се намести върху моето, кожата му — почти трескаво гореща. Нова вълна на желание се разля в мен, когато помилва гърдите ми и стисна зърната им, така че те щръкнаха, туптейки.

Умелите му ръце и коравото му мускулесто тяло, покрило моето, превърнаха нетърпението ми в отчаян копнеж. Притеглих главата му към себе си, открих устата му и проникнах в нея с невъздържана настойчивост. Одобрително ръмжене се откъсна от гърлото на Влад, преди да засмуче езика ми и да опустоши устата ми с целувки, толкова поривисти, че почти причиняваха болка. Ала аз нямах нищо против. Нищо друго не би било достатъчно.

Недоволен ропот се надигна в гърдите ми, когато Влад се отдръпна, ала той ме сграбчи за косата, за да ми попречи отново да потърся устата му.

— Разтвори крака, Лайла.

Сърцето ми заби като чук при тази недвусмислена заповед и въпреки това не се поколебах. Погледът му сякаш ме жигосваше, вперен в мен, докато разтварях бедра. Той се наведе между тях и твърдата му пулсираща плът опари кожата ми. А после той посегна надолу и аз затворих очи, жадувайки го с цялото си същество, ала едновременно стова готова да посрещна неизбежната болка.

Вместо тласъка, в мен потъна пръстът му, милващ ме с еротична безпощадност, сякаш искаше да опознае всеки мой милиметър. Удоволствие изригна в тялото ми, изви гръбнака ми и изтръгна вик от гърлото ми. Влад наведе глава и взе едното ми зърно в устата си, засмуквайки го толкова силно, че от гърдите ми се откъсна нов вик. А после пръстът му започна да влиза и да излиза от мен, подхващайки ритъм, който накъса виковете ми с все по-учестени хрипове. И през цялото време той смучеше зърното ми, докато то не затуптя със същата безспирна настойчивост, както и слабините ми.

Бях започнала да се движа несъзнателно, повдигайки бедра в ритъма на ръката му и притискайки главата му към гърдите си. Влага ороси пръста, който се движеше около женствеността ми със сигурни, вълнообразни милувки. Експлозиите, взривили тялото ми, ме накараха да забия нокти в гърба му. Вече не ме беше грижа дали няма да му причиня болка с електричеството си, не бях в състояние да мисля за друго, освен за напрежението, нарастващо с всяко интимно потъркване и жадно подръпване на устата му. Кръвта бучеше във вените ми, докато не ми се стори, че цялото ми тяло пулсира от страст. Между стоновете и накъсаното си дишане чух сурово-изкусителния му глас, ала думите не бяха на английски, така че нямах представа какво казва.

А после ръката му се отдръпна и към сърцевината ми се притисна нещо много по-дебело. Тръпка пробяга по тялото ми при първия му допир… толкова горещ, твърд и невероятно възпламеняващ, че удоволствието ме накара да простена. Ръката му погали лицето ми и отметна кичур от косата ми, преди да се плъзне надолу и да стисне ханша ми. След това с един мощен тласък той потъна дълбоко в мен. Болка припламна в тялото ми и от гърлото ми се откъсна различен звук. Инстинктът ме накара да се сгърча, мъчейки се да избягам от пронизващата болка, но той ме задържа и много бавно започна да се отдръпва.

Изпуснах дъха си, опитвайки да се отпусна. Болката не беше мъчителна, но все пак успя да охлади страстта ми.

Ще те боли само тази нощ, напомних си аз.

Когато Влад излезе от мен, усетих, че ме връхлита чувство на вина. Ами ако мислите ми бяха развалили момента за него?

— Не е нужно да спираш — прошепнах.

Той ме целуна по шията, устните му — топли до кожата ми.

— Сладка Лайла, нямам намерение да спирам.

А после, преди да съм разбрала какво прави, се плъзна надолу по тялото ми. Устата му се спусна между краката ми, а езикът му, влажен и криволичещ, сякаш ме жигосваше и ме остави без дъх. В същото време ръцете му откриха гърдите ми и силните му пръсти стиснаха зърната им точно толкова силно, колкото трябваше.

Болката започна да затихва под двойната атака от наслада. Гърбът ми се изви в дъга и името му се откъсна дрезгаво от устните ми, когато езикът му описа бързо, спираловидно движение, преди да започне да изследва всеки милиметър от мен с дълбоки, разтърсващи ласки. Макар и същите като онези, с които ме целуваше, те бяха по-силни и по-бързи и обливаха тялото ми с водопад от екстаз. Вампирските му зъби лекичко драскаха клитора ми, упражнявайки натиск по шокиращо ефективен начин. Спирали от блаженство се разгънаха в слабините ми, пропъдиха и последните останки от болката и я замениха с почти нетърпима жажда.

Ханшът ми се повдигна, търсейки още. Пръстите му още по-силно стиснаха зърната ми, превръщайки ги в свръхчувствителни връхчета, докато езикът му се движеше все по-бързо и по-бързо в моите дълбини. Пръстите ми се впиха в ръцете му, изпращайки все по-мощни струи електричество с нарастването на насладата, кипяща в мен. Не можех да престана да се гърча под устните му, напълно изгубила контрол. Накъсаното ми дишане повече приличаше на хлипане. Мускулите ми там долу се свиваха при всяка нова милувка, изпращайки разтърсващи усещания по цялото ми тяло.

Да, да, само още мъничко!

Изведнъж устата му се отдръпна и от мен се откъсна задавен звук на разочарование. Усмивката му, когато се изправи и се намести между мен, беше почти жестока.

— Не. Искам да бъда в теб, когато свършиш.

А после нахлу в мен и горещата му корава плът накара тялото ми да се свие в пристъп на страст, примесен с едва доловим полъх на болка. Той потъна още по-дълбоко, предизвиквайки още екстаз и мъчителна пълнота. От устните ми се откъсна скимтене, ала той ги покри със своите, поглъщайки хлипа ми, докато потъваше в мен до самия си край.

Насладата ме връхлетя с такава мощ, с каквато и внезапното пронизване от болка. Да го почувствам целия в себе си, беше едновременно прекалено и невероятно. Отвърнах на целувката му, дишайки тежко в устата му, когато той започна да се движи с бавни, ала безмилостни тласъци. Вкусът му беше по-остър, но все така опияняващ, покорявайки ме толкова пълно, колкото и болезнено чувствените му тласъци. Удоволствието започна да се засилва, примесено с далечни повеи на болка, които правеха всяко усещане още по-интензивно. Много скоро вече се движех под тялото на Влад по същия начин, по който се бях движила под устните му, стиснала ханша му с жажда, на която не бях предполагала, че съм способна. Накъсаното ми дишане се превърна във викове, които можех да спра точно толкова, колкото и конвулсиите си под мъчителната наслада на все по-мощните му тласъци.

Да. Моля те, Влад, да!

Той ме улови още по-здраво за бедрата, преди тласъците да станат толкова бързи, че за секунда се уплаших, че ще почувствам единствено болка. Миг по-късно страхът бе удавен от порой унищожителен екстаз, който изригна в освобождаване, каквото не бях изпитвала никога дотогава. Мощни спазми разтърсваха слабините ми, отново и отново, разпращайки невъобразимо блаженство по тялото ми, докато всяка частица от него не започна да потръпва конвулсивно.

Хватката на Влад стана стоманена, гърбът му се изви и с дрезгав стон той нахлу в мен толкова мощно, че аз изкрещях, ала викът ми бързо се превърна в стон под напора на новите спазми. Той продължи да се притиска в мен, докато оргазмът му пулсираше в тялото ми като горещ мед, а от последните няколко тласъка умът ми сякаш се пръсна на безброй блещукащи късчета.

След една целувка, която открадна и последните остатъци от дъха ми, Влад се претърколи настрани, долепяйки се до мен. Промяната в положението на телата ни ме накара да забележа колко хладно бе в стаята. Там, където той се докосваше до мен, кожата ми гореше, ала студеният въздух, погалил голия гръб и краката ми, ме накара да потръпна.

Влад ме целуна по рамото и придърпа покривката на леглото върху нас, а после камината изпука и се събуди за живот, оцветявайки стаята в оранжеви и кремави оттенъци с пламъците си.

Благодаря, казах наум, все още твърде задъхана, за да успея да го изрека на глас.

Бавна, почти сатанинска усмивка се разля по лицето му.

— Уверявам те, че удоволствието беше мое.

Не му бях благодарила за това. Смушках го с дясната си ръка, но успях да му предам само една съвсем слаба искра електричество. Усмивката му стана още по-широка и като улови ръката ми, той я целуна.

— Ето че вече знаем какво наистина изцежда напрежението от тялото ти. Това ще направи пътуването с теб далеч по-лесно. Няма да е необходимо да носим и гръмоотводи.

— Ти действително си най-арогантният мъж, когото съм срещала някога — казах задъхано, ала удовлетворението в гласа ми не отговаряше на думите.

Влад отново ме целуна, но този път устните му останаха по-дълго върху ръката ми.

— Така е.

Начинът, по който ме гледаше — собственически, страстно и без следа от разкаяние, — ме накара да настръхна. Този сложен и невъобразимо опасен мъж сега бе мой любовник — връзка, в която сама бях избрала да се впусна. Част от мен се чудеше в какво, по дяволите, се бях забъркала, докато останалата част не я беше грижа. Чрез чуждите спомени бях преживяла достатъчно ужаси, сполетели предпазливи хора, за да знам, че благоразумието невинаги е гаранция за щастие.

Пръстите ми проследиха линията на челюстта му и се спуснаха по шията, отмятайки един от дългите му черни кичури. След това ги прокарах по раменете му, дивейки се безмълвно, че сега допирът ми не съдържа нищо повече от най-обикновено статично електричество. Това ме окуражи да продължа да изследвам тялото му с дясната си ръка. Плъзнах я надолу, описвайки с палец кръгчета около зърното му, което начаса се втвърди.

Дали беше болка, или удоволствие? Погледът ми потърси неговия. Очите на Влад грееха, устните му бяха полуотворени, по лицето му беше изписано изражение на неподправено чувствено очакване.

— Няма защо да се питаш — каза той с глас, който ме обгърна като тъмна коприна. — Ако нещо не ми харесва, ще ти кажа, както очаквам да сториш и ти, ако ролите са разменени.

— Дадено — отвърнах меко. Колко странно, че изведнъж толкова осезателно почувствах голотата си, сякаш Влад не беше докосвал и целувал всяко късче от тялото ми само допреди миг.

— Още не — промълви той и се притисна по-плътно до мен. — Но ще го направя.

Движението смъкна завивката от бедрата му. Ръката ми се бе насочила натам и очите ми я следваха, ала когато слабините му се откриха пред погледа ми, неволно ахнах. Наведох поглед към себе си и видях, че и по моите бедра има алени петънца. Дали бяха от изгубената ми девственост, или вампирите еякулираха кръв? Това беше въпрос, по който Марти не беше споменал нищо.

— Всичките ни телесни течности имат розов оттенък, но не са чиста кръв.

Значи, беше от мен. Нищо чудно, че беше боляло толкова много в началото.

— Съжалявам за… ъъъ… чаршафите — казах с внезапно завърнало се смущение.

Влад сложи ръка на тила ми и ме целуна по устните.

— Няма защо. Тази кръв можеш да пролееш само веднъж и ти ми я дари. Това струва много повече, отколкото чаршафите, леглото и почти всичко в къщата ми.

Чувството, с което бяха пропити думите му, ме накара да преглътна мъчително, обзета от внезапна благодарност, че заради умението си не бях подарила девствеността си на някой, който може и да не го беше грижа за друго, освен за това, да си хване мадама за нощта. В много отношения Влад все още бе ужасяващ, но даже и да можех да променя миналото и никога да не бях преживяла злополуката си, пак не бих искала да споделя това преживяване с друг, освен с него.

Тази мисъл ме накара да си спомня предупреждението на Марти, че Влад ще разбие сърцето ми, ако се забъркам с него. За да я пропъдя — заедно с чувството, което започваше да се надига в мен — аз се усмихнах.

— Освен това се обзалагам, че хората ти имат огромен опит с почистването на петна от кръв.

Устните му потръпнаха.

— Така е.

И като стана дума за кръв… Влад се бе съгласил да не ме хапе, но това беше в началото, когато нещата между нас бяха чисто професионални. Само че положението се беше променило и ако трябваше да съм справедлива, не можех да очаквам да държи зъбите си прибрани. В края на краищата как бих могла да имам любовна връзка с вампир и да очаквам той да потиска истинската си същност, особено, при положение че самата аз пиех от кръвта му всяка седмица?

Влад чуваше мислите, които се въртяха в главата ми, но не каза нищо. Най-сетне срещнах погледа му, взела решение, и отметнах коса от гърлото си в безмълвна покана.

Бавна усмивка изви устните му, напомняйки за доволните изражения, които бях виждала по муцуната на лъвове, миг преди да впият зъби в някоя газела. Той се приведе към мен и устата му одраска шията ми, като допира му бе едновременно горещ, чувствен и плашещ, въпреки решимостта ми. А после езикът му се показа и започна да описва кръгчета около туптящата ми вена, лениво, ала сигурно. Най-сетне той я целуна продължително, гризвайки я едва-едва, преди отново да се изтегне назад.

— Няма да е тази нощ, но скоро. А когато го сторя, ще започнеш да жадуваш ухапванията ми толкова силно, колкото и целувките ми.

Ти наистина си невъобразимо арогантен, помислих си, но пък досега повечето му предсказания се бяха сбъднали. Като например това, че и в този миг бях в леглото му и жадувах целувките му… и не само тях. Ала това трябваше да почака, докато се поизчистя.

Побутнах го назад и седнах.

— Имаш душ в тази стая, нали?

— Разбира се. — Очите му се плъзнаха по мен с огнена страст, а когато се усмихна, вампирските му зъби проблеснаха. — При това е достатъчно голям за двама.