Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Resistance, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,8 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2022)

Издание:

Автор: Даниел Кала

Заглавие: Резистентност

Преводач: Николай Костов

Година на превод: 2007

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо (не е указано)

Издател: Издателска къща „ИнфоДАР“ ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2007

Тип: роман (не е указано)

Националност: канадска (не е указано)

Редактор: Станислава Първанова

Коректор: Ангелина Вълчева

ISBN: 978-954-761-268-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/18038

История

  1. — Добавяне

51

Маунт Айри, Филаделфия, Пенсилвания

След като измете грижливо и прибра всички остатъци от счупената чаша в специално приготвения трислоен пластмасов чувал, Форбс съсредоточи вниманието си върху масата. Остави полупразната бутилка на място, взе чашата и я сложи да легне, като поля няколко капки вино по покривката.

Пак препрочете написаната от Хортън бележка. Текстът го притесняваше, защото от дадените му инструкции знаеше, че жената е самотник. Поколеба се, но реши да остави бележката. Сложи бележника на масата, като се постара хартията да попие малко от прокапалото по покривката вино.

Хвърли в чувала и чифта подплатени белезници, с които я бе вързал в колата, макар че тя не се съпротивяваше повече. Всъщност, след като написа бележката, жената бе изпълнила безропотно всичките му заповеди. Като че ли го бе очаквала и бе готова да посрещне смъртта си.

Пристегна връзките на чувала за боклук и заедно с него отърси от съзнанието си всички мисли за последната си жертва. Гледай напред, каза си, съсредоточи се. Наистина трябваше да се съсредоточи за следващия етап. Времето му беше премерено до минута, поради което сегашната поръчка можеше да се окаже най-голямото предизвикателство в практиката му.

Нарами чувала през рамо и се отправи към входната врата. Преди да излезе, се обърна и огледа за последен път всичко, което бе оставил зад себе си. По лицето му се изписа доволна усмивка.

Изпипал бе всичко като по учебник.