Майкъл Бърнард Бекуит
Духовно освобождение (71) (Разгърни пълния си потенциал!)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Spritual Liberation Fulfilling Your Soul’s Potential, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)

Издание:

Майкъл Бърнард Бекуит. Духовно освобождение

Американска, първо издание

Коректор: Людмила Петрова

Компютърна обработка: Стела Иванова

Художник на корицата: Румен Хараламбиев

Издателство: „Изток-Запад“, 2009

ISBN: 978–954–321–582–9

История

  1. — Добавяне

Нещо съществува, защото вливаме в него енергия

Ние решаваме къде да вложим енергията си; никой извън нас не може да ни принуди да я концентрираме върху определена емоция, мисъл или действие. Този избор е или съзнателен, или несъзнателен — и в двата случая активираните мисли и чувства определят и преживяванията ни.

Несъзнателният шейпшифтинг присъства и в най-обикновените всекидневни преживявания. Да речем, че ви позвъни приятел и ви попита как сте. „О, гърбът ме боли“, отговаряте вие; или когато някой ви попита как върви животът, казвате: „Ох, не знам как ще си изплатя ипотеката“. Тези отговори пресушават енергията ви. Или пък когато започнете да разказвате нещо неприятно, което ви се е случило преди десет години, вие всъщност извършвате енергиен шейпшифтинг, като внасяте миналото в настоящето си заедно с неговата отрицателна енергия. Няма нищо лошо да споделите с някого какво ви боли, но важното в случая е с какво съзнание го правите. Ако е несъзнателно, значи не поемате лична отговорност — остава ви просто да играете ролята на жертва и да се оплаквате на всеки, който има търпението да ви слуша.

От друга страна, когато сте съзнателни, вие сте наясно как действат законите на вселената и от тази позиция сте в състояние да поемете отговорност както за обстоятелствата в живота си, така и за своето изцеление и трансформация. Когато разказвате на доверен приятел неща, които преживявате или сте преживели в миналото, това не е отрицателната нагласа на човек, който се чувства безсилен — вие просто споделяте уроците, които сте усвоили или още усвоявате, и това влива енергия в живота ви и подтиква към израстване съзнанието ви.

Усещате ли разликата между начина, по който вибрирате, когато сте утвърдително настроени, и този, когато сте негативни? Да бъдем позитивни не означава да се преструваме, че житейските предизвикателства не съществуват, а да фокусираме намерението си върху това, което искаме да се случи, вместо върху онова, което не искаме. Когато сме негативно настроени към желаната трансформация, развиваме механизми на понасяне или защита, за да оправдаем модел, който сме превърнали в навик. Научаваме се „да живеем с това“, а в същото време имаме цялата сила, нужна ни, за да го променим. Да ставаме все по-съзнателни е от основно значение за добруването ни. Това е пътят към себеопознаването.