Майкъл Бърнард Бекуит
Духовно освобождение (66) (Разгърни пълния си потенциал!)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Spritual Liberation Fulfilling Your Soul’s Potential, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)

Издание:

Майкъл Бърнард Бекуит. Духовно освобождение

Американска, първо издание

Коректор: Людмила Петрова

Компютърна обработка: Стела Иванова

Художник на корицата: Румен Хараламбиев

Издателство: „Изток-Запад“, 2009

ISBN: 978–954–321–582–9

История

  1. — Добавяне

7

Енергиен шейпшифтинг[1] — практическа дисциплина за градския шаман

Песните и сънищата на предците ми, танцът на небето и земята — всички те живеят в мен, всички те живеят в мен.

В тайнственото шествие на живота ни някои аспекти на неговата структура ни носят изключително удовлетворение, докато други, въпреки искрените ни усилия да ги трансформираме, сякаш ще ни надживеят в своята твърдост. Понякога желаната промяна в житейския модел не настъпва, защото все още не сме открили практиката, която да е по мярка на специфичните му особености. Духовната пътека не е една за всички и не предлага универсални решения на предизвикателствата — били те малки или свръхголеми, — също както нито едно учение и учител няма монопол върху истината.

Съществува многообразие от пътища и практики, които пасват на различните темпераменти, нива на съзнание и опитност. В хода на живота можем да следваме една или няколко, които определяме според съзвучието им с конкретния етап от развитието си. Възможно е да се почувстваме вдъхновени да заимстваме медитационна техника от един път, форма на ритуал от втори, напяване или молитва от трети и методи за справяне с невротичните си наклонности от четвърти. Именно в този дух ви предлагам практиката на енергийния шейпшифтинг за умело придвижване по вътрешния и външния терен на съзнанието.

Бележки

[1] Шейпшифтинг (в буквален превод от английски „промяна на формата, преобразяване“) е популярна тема в митологията и фолклора, а също и в жанровете на научната фантастика и фентъзи. Най-общо казано, това е метаморфоза на човек или животно, свързана с възрастта, пола, расата или с цялостна промяна на формата от човешка в животинска (териантропия), растителна или неодушевена.