Майкъл Бърнард Бекуит
Духовно освобождение (69) (Разгърни пълния си потенциал!)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Spritual Liberation Fulfilling Your Soul’s Potential, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)

Издание:

Майкъл Бърнард Бекуит. Духовно освобождение

Американска, първо издание

Коректор: Людмила Петрова

Компютърна обработка: Стела Иванова

Художник на корицата: Румен Хараламбиев

Издателство: „Изток-Запад“, 2009

ISBN: 978–954–321–582–9

История

  1. — Добавяне

Шейпшифтингът — съзнателен акт на трансформация

Ако сте склонни да изпълните нужните вътрешни задания, значи сте готови за шейпшифтинг, тоест за трансформация. Може би вече казвате:

„Страхотно. Знам точно какво искам да трансформирам, така че да се залавяме“.

Да определите намерението си обаче не е всичко. Тъй като е свързан с енергията и намерението, шейпшифтингът изисква строга вътрешна дисциплина и освобождаване от илюзорността на материалната плътност, важността на тревожните емоции, на мислите и забързаността. Трябва да откриете и пречистите подбудите си за това, което искате да трансформирате.

Африканските и индианските шамани изпадат в така нареченото състояние на сън, което е дълбоко, мистично изпълване със съзнание. Китайските даоисти, практикуващи шейпшифтинг, използват медитация, танци, песни, напявания и ритуали, за да се влеят в единния поток на живота. Ние, градските шамани, също трябва да създадем подходящата вътрешна и външна атмосфера за изкуството на шейпшифтинга, като се свържем със своя Дух, с безформения аспект от същността ни.

Можете да започнете, като си изберете място на открито или закрито, което ви помага да съберете енергията си, да се центрирате. Отделете поне 20–30 минути на първия сеанс. Следните инструкции са медитативна подготовка за шейпшифтинг!

Седнете на твърд стол или на възглавничка на пода, заемайки поза на сила. Ако сте на стол, седнете с изправен гръб, отдалечен на няколко сантиметра от облегалката. Дланите са отпуснати върху бедрата, обърнати нагоре или надолу; стъпалата са плътно на пода. Ако използвате възглавничка, седнете с кръстосани крака и подложете допълнителни възглавнички под задните си части, така че бедрата да са по-високо от коленете, давайки подходящата опора на гърба. Очите са отворени или затворени. Може би ще откриете, че ви помага да затворите очи и нежно да насочите вниманието си върху третото око, което се намира в средата на челото на нивото точно над веждите. За да се центрирате, започнете да следите влизащия и излизащия дъх, без да го контролирате — просто дишайте нормално.

Започнете да съзерцавате своето единство с Източника на живота, връзката на всички същества едно с друго, с животните, с минералите, с всичко на тази земя. Продължете да осъзнавате това 5–10 минути.

Когато се почувствате центрирани, внесете намерението в съзнанието си. Поддържайте възприемчивост на съзнанието и нека дискурсивните мисли не ви разстройват — присъствието им е съвсем нормално за медитиращите, независимо от стажа им върху възглавничката. За да не се хващате на въдицата им, си ги представяйте като облаци в небето, които се носят, без да оставят отпечатък.

Внимателно започнете да изследвате мотивите на намерението си; когато сте наясно с тях, можете да пристъпите към енергизиране на намерението. Заявете го на глас или наум, като и в двата случая го изпълните с енергията на твърдото убеждение, че не призовавате празно пространство, а универсален закон, който откликва.

После просто се отпуснете, отдайте се на енергията, която сте генерирали — например продължете да следите дъха, оставайки неподвижни. Когато приключите сеанса, благодарете на езика на сърцето.

Отново подчертавам важността на това да изследвате мотивите на намерението си. Няма нищо лошо, ако например искате да смените своя „Опел“ с „Хамър“ — разберете обаче, че вашите несъзнателни мотиви имат енергийна честота, която също влияе на процеса на шейпшифтинг. Може да си мислите, че желанието ви е просто да имате автомобил с мощност от 242 конски сили, но не е ли чувството за вътрешна сила това, което наистина искате? Ако е така, нека намерението ви бъде да се превърнете в олицетворение на вътрешната сила, вместо да се сдобиете с неин външен символ. С разпознаването на своите фини мотиви ще получите достъп до дълбоките желания на сърцето си.