Майкъл Бърнард Бекуит
Духовно освобождение (70) (Разгърни пълния си потенциал!)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Spritual Liberation Fulfilling Your Soul’s Potential, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
Оценка
4,1 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Корекция и форматиране
проф. Цвети (2010 г.)

Издание:

Майкъл Бърнард Бекуит. Духовно освобождение

Американска, първо издание

Коректор: Людмила Петрова

Компютърна обработка: Стела Иванова

Художник на корицата: Румен Хараламбиев

Издателство: „Изток-Запад“, 2009

ISBN: 978–954–321–582–9

История

  1. — Добавяне

Шейпшифтингът в центъра на неочакваното

Наскоро имах възможността да премина изключително интензивен курс по шейпшифтинг на физическо ниво, докато един ден разхождах кучето си Шеба. Съвсем неочаквано отнякъде изникна друго куче и се хвърли към нея. Двете се сборичкаха и аз инстинктивно се намесих. Адреналинът ми толкова се беше покачил, че изгубих всякакви телесни усещания, докато се мъчех да ги разтърва. После, когато продължих по улицата, благодарен, че никое от животните не беше пострадало, забелязах кръв по дясната си обувка. Вдигнах крачола и видях дълбока рана на коляното. Накуцвайки, тръгнах към къщи и изведнъж в съзнанието ми проблесна преживяното с шаманите на Западна Африка, сякаш да ми напомни да приложа мистичния дар, който бях получил от тях.

Веднага се залових за работа. В усърдието си обаче започнах отзад напред; после се усетих и пренасочих намерението си да предам енергията на здравото си коляно към нараненото. Настройвайки се към невредимостта на лявото коляно, утвърдих същото състояние и за дясното. Съзерцавах организираната цялост на тялото, сложната взаимозависимост между всички органи и части — това си беше като да съзерцаваш вселената! Когато пристигнах пред входната врата, раната беше спряла да кърви и пулсираше много по-слабо. За останалото се погрижи бинтът.

От този случай научих, че дори при най-неочакваните, спонтанно възникнали обстоятелства е възможно да прилагаме шейпшифтинг чрез силата на намерението. И докато медитативният подход изисква съзнателното отделяне на време за „трениране“, щом веднъж добием практически опит, можем да експериментираме в автобуса, в асансьора, изобщо навсякъде, където съумеем да концентрираме енергията си и да се фокусираме върху нужната практика.