Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Never Too Rich, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,5 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2013)
Разпознаване, корекция и форматиране
VeGan (2020)

Издание:

Автор: Джудит Гулд

Заглавие: Никога достатъчно богати

Преводач: Г. Шивачев; В. Борисова-Шивачева; Р. Атанасова

Година на превод: 1994

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Игуана

Град на издателя: София

Година на издаване: 1994

Тип: роман

Националност: американска

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5151

История

  1. — Добавяне

65

Извадки от сп. „Слухове“ на Рива Прайс:

САУТХЕМПТЪН СЕ ГОТВИ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ИЗЛОЖБЕНАТА КЪЩА

Направо от кухнята на Манхатън-Саутхемптън Да, момчета и момичета, отново откриваме изложбената къща край морето, край морето, край красивото море, където богаташите, тези, които са новобогаташи и бъдещите богаташи вдигат чашите, пълни с мартини. Къщата тази година е крайбрежна, величествена сграда на стойност милиони долари, която има голямо бъдеще. Знаете какво.

Когато шестстотинте (минимум) супер шикарни гости пристигнат за церемонията по откриването в петък, техните билети на стойност петстотин долара единият ще им разкрият огромни изненади. Освен че ще видят красивите зали с петстотин деветдесет и девет от своите най-близки приятели, те също ще присъстват на модно шоу, където Едуина Дж. Робинсън, която никога досега не е украсявала зала, ще открие най-представителната си колекция от забележителни модни облекла. Ако още не сте си купили билети, не се надявайте, че ще намерите. Те са отдавна продадени, така че не казвайте, че не съм ви предупредила.

В случай че се уморите, можете да се освежите с коктейли и танци в палатката. Ако сте гладни, „Глориъс фууд“ ще ви предложи такива вкуснотии, като пушена сьомга с пълнеж от гъби, салата от раци и артишок, фазани, пълнени с праз лук и пекани. Рени от Ню Йорк ще предложи огромен брой розови божури, а масите ще са покрити с розово моаре, столовете — тапицирани със същия плат. И хиляди розови светлинки ще трепкат, трепкат, трепкат! Кой не вижда огромните процесии по улиците на Манхатън? Значи, очаквайте скоро задръствания.

Що се отнася до храната, подготвя се страхотен десерт! Това е гигантска торта във форма на изложбената къща. Виж ти! Какво ли ще измислят следващия път?

Анук де Рискал от „Антонио де Рискал“ ще оглавява вечерното тържество, средствата, от което ще подпомогнат децата, страдащи от СПИН. Нейни помощнички, украсили две от най-красивите стаи, са Бу Бу Липинкот, която ще се появи, придружена от съпруга си Гидиън и Лидия Клаусен Зееме, която няма да се появи със своя. Както разказва тя на всички, които желаят да я чуят, разводът й с херцог П. Зееме се превърнал в такава грозна битка, че всяка нощ тя заспива обляна в сълзи. Е, хайде, да викнем всички заедно: У-у-у!

Богатите и силните на деня, които очакваме да пристигнат накуп, включват такива важни персони като Вирджиния Нортън, Ротенбург, Ейнджи Гордън, Дорис Бъклин, Соня Мира — това неостаряващо секс котенце, д-р (Мистър Елена) Грегориети и неговата чаровна съпруга — сопранова певица, супер фотографа Алфредо Тоскани, вездесъщият Дафид Къмбърланд, красавецът Р. Л. Шаклбъри, Клас Клаусен и о, божества! — супербогаташите Макаумови. Да не мислите, че са платили за билетите си в брой? Не казах това. Не!

Преди да забравя, внимавайте да не пропуснете Били Доун — чаровния супермодел — тази, която ви гледа от таз месечното издание на сп. „Харпърс базар“. Олимпия Арпел от „Олимпия модълс“ дари услугите на всичките си модели, включително тези на Били за откриването на къщата. Красавиците вече са на път за Хемптънс с Едуина, защото резултатите се постигат само с труд. Ще ви осведомя допълнително дали красивият кавалер на Били — пластичният хирург Дънкан Купър — ще я придружава. Ако го направи, присъствието положително ще породи голяма тревога. Нима не знаете, че неговите бивши пациентки ще се опитат да го отбягнат? Мили боже! Половината жени в този град се молят той да не ги разпознае. Може би знаете, че това е причината да ги наричат „разтегнатите усмивки“.

Ах, тези жители на Хемптънс!

Утре ще научите всичко за задкулисните битки между различните декоратори. А вие си мислехте, че стените нямат уши! Имат и още как! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!