Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Parafaith (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Parafaith War, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,6 (× 14 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Dargor (2015 г.)

Издание:

Л. Е. Модезит-младши. Войната на вярата

Американска, първо издание

Редактор: Вихра Манова

Художествено оформление на корица: „Megachrom“ — Петър Христов

Компютърна обработка: ИК „БАРД“ ООД — Дима Василева

Формат: 84/108/32

Печатни коли: 35

ИК „БАРД“, 1999

История

  1. — Добавяне

2.

„И Той ще те обича, ще те обсипе с благословията си и ще ти позволи да се размножаваш; Той също така ще благослови плода на твоята утроба, плода на земята ти, на житото ти, на виното ти, на маслото ти и всичко онова, което си изработил в ковачницата си, ще благослови онова, което са създали изработените от теб инструменти; ще те възнагради с благословията си за всичко онова, което ти е дал в увеличен размер на световете, където те е изпратил Неговият Пророк. Защото Той се е заклел в това пред вашите бащи и техните бащи.

Ти, пред всички останали, ще бъдеш благословен, във всичките светове и селения на твоя Отец, докато следваш думите на неговия Пророк.

Ти ще унищожаваш всички хора, срещу които твоят Бог те изпрати; очите ти не трябва да имат никаква милост за тях; ти не бива да служиш на техните богове, пито на боговете на земята, нито на мястото, където се трудиш, нито на бога на парите, защото те са капан за теб.

Никога не казвайте дълбоко в сърцата си — тези светове са повече от мен самия; как да се откажем от тях?

Не се страхувайте от езичниците, нито от онези, които следват фалшивите богове, нито от онези, които ще се опитват да ви дадат съвет и ви казват — хайде да разсъждаваме заедно; защото добре подредените думи са само капан и не могат да бъдат поставяни пред вярата в твоя Господ Бог.

Слушай своя Отец, слушай думите на Пророка и ще си спомниш как постъпи Господ Бог с Фараона и с онези, които предадоха душите си на бога на златото и драгоценните метали; как постъпи Той с онези, които не видяха дворците сред дома на твоя Отец, а се поддадоха на съблазните в древния Содом, или как се отнесе Той с онези, които се поддадоха на отчаянието и загинаха сред пепелищата на древната Земя.

Изгаряй истуканите на другите богове с огньовете на небето и глъбините; не приемай техниките и верите, които те са използвали, не ги допускай до себе си, защото в противен случай те ще те хванат в капана си, а това отвращава твоя Господ Бог. Тези думи са изречени от Неговия Пророк.

Не се плашете от тях, защото Господ Бог е сред вас — могъщо и ужасно божество. Той ще изпрати кралете им, за да бъдат смазани от твоята ръка; ти ще унищожиш техните имена завинаги в пространството под небето. Няма нито мъж, нито жена, способни да се изправят срещу теб, дори и онези, които живеят вечно; ти ще ги превърнеш в прах и върху този прах ще изградиш новите домове в двореца на твоя Отец, защото такава е Неговата воля…“

Книгата на Торен

Оригинално издание