Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Plan, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,4 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2015)

Издание:

Стивън Канел. Храна за акули

Американска. Първо издание

ИК „Бард“, София, 1996

Редактор: Анелия Христова

История

  1. — Добавяне

Епилог

Коул Харис спечели третия си „Пулицър“ за публикацията, която озаглави „Планът“. Включи посмъртно като съавтор Наоми Зур и семейството й сподели наградата с него. Предложиха му договор в Ен Би Си и той ходеше на работа всеки ден, облечен в широк панталон с тиранти и тихо влудяваше колегите си с властното си държание. Изпрати на Райън и Лусинда комплект писалка и молив. На гравираната плочка пишеше: „На Коул Харис, най-добрия от най-добрите. Уолас Литман“. Сложи вътре бележка: „Не и докато не срещнах вас. Пийте по едно за мое здраве“. Скъпото шампанско, което трябваше да придружава подаръка, така и не пристигна.

Уолас Литман беше принуден от Федералната комуникационна комисия да продаде лиценза си за телевизионната мрежа. Той беше обвинен в манипулиране на изборите и два месеца по-късно оправдан от нюйоркски съдебни заседатели.

Хейз Ричардс беше обвинен в заговор за убийството на Анита Ричардс, а Ей Джей Тийгардън — като съзаклятник. Хейз пледира за непредумишлено убийство и беше осъден на седем години, а Ей Джей сам се осъди на смърт. Купи си един пистолет четирийсет и пети калибър от оръжеен магазин във Вашингтон, нае стая в хотел и сложи край на живота си в мръсната баня с очукани плочки. Никой не поиска тялото му.

Джон Бейли Дърдоркото остана в гимназията. Но Коул и Райън му дадоха пари, за да създаде модерна видео лаборатория в училището.

Андерсън Шишкото беше избран за четирийсет и третият президент на САЩ.

Райън и Лусинда се ожениха през юни. Първото им дете се роди през март 1998. Четирикилограмово момиченце.

Кръстиха я Елизабет.

Край