Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Цветовете на магията (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
A Darker Shade of Magic, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5 (× 3 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Dave (2017 г.)

Издание:

Автор: В. Е. Шуаб

Заглавие: Четирите цвята на магията

Преводач: Елена Павлова

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Емас“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграф Юг“

Редактор на издателството: Цвета Германова

Коректор: Йоана Ванчева

ISBN: 978-954-357-354-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2577

История

  1. — Добавяне

Благодарности

Представяме си писателите като самотни създания, превити над плодовете на труда си в задушни, но празни стаи и, макар да е вярно, че писането е занятие, най-често изпълнявано по-добре в самота, никоя книга не е дело само на един ум и на две ръце, а на множество. Би било невъзможно да благодаря на всеки поотделно, но не мога да пропусна да спомена някои хора. Тяхната отговорност за тази книга е не по-малка от моята.

Благодаря от сърце на редакторката си, Мириам — моя съучастничка, която обича Кел, Лайла и Рай поне колкото мен и която ми помогна да покрия основите на тази поредица с кръв, мрак и елегантни дрехи. Великият редактор не разполага с всички отговори, но задава правилните въпроси — а ти си наистина велика редакторка!

Благодаря също и на агентката си — Холи, безценна радетелка на тази необикновена книга, дори когато я описвах като сборище от „пирати, крадци, крале-садисти и зловещи магически щуротии“. Тук е мястото да благодаря и на филмовия си агент, Джон, който не изостана и на крачка от пламенната Холи. Не бих могла да се надявам на по-добри поддръжници!

Няма да забравя да спомена и майка ми, която обикаляше с мен лондонските улици по стъпките на Кел — и татко, който ме прие насериозно, когато казах, че ще пиша книга за крадла в мъжки дрехи и магьосник в потресаващо палто. Всъщност и двамата ми родители веднъж не ме погледнаха накриво, когато реших, че искам да ставам писателка.

Благодаря и на лейди Хокинс, която се разходи с мен по улиците на Единбург. Редно е да спомена и самия Единбург, задето е магически град. Костите ми са завинаги твои!

Благодаря също и на Патриция, която познава тази книга не по-зле от мен и защото винаги е нащрек и си отваря очите на четири, независимо колко сурови са страниците.

Също и на Карла и Къртни, най-добрите мажоретки — и най-добри приятелки — на които може да се надява една невротична, пристрастена към кофеина писателка.

Благодаря на творческата общност в Нешвил — Рута, Дейвид, Лорън, Сара, Шарън, Рай Ан, Доун, Пейдж и толкова много други — които ме приветстваха у дома с любов, чар и маргарити.

Благодаря и на „Тор“, на Ирен Джало, Уил Стейл, Лиа Уитърс, Беки Йегър, Хедър Сондърс и всички останали, които ми помогнаха да приготвя тази книга за появата на бял свят.

Благодаря също и на читателите ми — и верните стари, и новите, понеже без вас съм просто момиче, което си говори самичко пред хората.

Сърдечно ви благодаря!

Край