Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Remember me, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 38 гласа)

Информация

Сканиране
Bridget (2012)
Разпознаване и корекция
beertobeer (2012)

Издание:

Мери Хигинс Кларк. Къщата

ИК „Обсидиан“, София, 1995

Редактор: Кристин Василева

Коректор: Петя Калевска

Художник: Кръстьо Кръстев

ISBN 954-8240-20-3

История

  1. — Добавяне

98

В пет и нещо откараха Фред Хендин в кабинета на областния прокурор. Той отговаряше спокойно и учтиво на отправените му един след друг въпроси. Не, не познавал Вивиан Карпентър. Не, не се бил срещал лично със Скот Коуви, макар че миналата година го бил виждал в кръчмата „Даниъл Уебстър“. Да, бил сгоден за Тина Аролди.

Пръстенът? Нямал представа за какво става дума. Предишната вечер не е бил в Остървил. Излизали с Тина, а после се прибрал направо вкъщи и си легнал.

Да, на следствието чул да се говори много за някакъв пръстен, който липсвал. Във вчерашния брой на „Кейп Код Таймс“ имало подробно описание на пръстена. Близо четвърт милион долара според него била доста солидна сума. Този, който го е върнал, сигурно е бил честен човек.

— Трябва да си вървя — заяви Фред на служителите, които го разпитваха. — Ще карам годеницата си на летището в Логан. В девет часа излита за Денвър.

— Струва ми се, че Тина ще пропусне полета, Фред — каза Нат. — След малко ще я доведем тук.

Видя как по врата на Фред се появи издайническа червенина, която плъзна нагоре по лицето му. Вече не успяваше да се владее.

— Тина възнамерява да отиде на гости при брат си и семейството му — гневно отбеляза Фред. — Цялата тази история ужасно я разстрои.

— Тя разстрои много хора — тихо отвърна Нат. — Ако сте в състояние да изпитате съчувствие към някого, би следвало да започнете със семейство Карпентър. Не го хабете за Тина.

 

 

Нат отиде в апартамента на Тина заедно с Бил Уолш, един от следователите в областната прокуратура. Отначало тя отказа да ги пусне да влязат, но накрая отвори вратата.

Беше заобиколена с багаж. Във всекидневната липсваха лични вещи. Няма намерение да се връща, помисли си Нат.

— Не мога да си губя времето с вас — сопна им се Тина. — Трябва да хвана самолета. Чакам Фред.

— Фред е в кабинета на прокурора, Тина — заяви Нат. — Налага се да поговорим с него. Много е важно да си поприказваме и с вас. Ако изясним всичко бързо, ще успеете да хванете самолета.