Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Remember me, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,9 (× 39 гласа)

Информация

Сканиране
Bridget (2012)
Разпознаване и корекция
beertobeer (2012)

Издание:

Мери Хигинс Кларк. Къщата

ИК „Обсидиан“, София, 1995

Редактор: Кристин Василева

Коректор: Петя Калевска

Художник: Кръстьо Кръстев

ISBN 954-8240-20-3

История

  1. — Добавяне

67

— Тина се запозна със Скот Коуви именно тук — каза Лиз Мърфи на Адам. — Той дойде да вечеря с някои хора от театъра и тя веднага започна да кокетничи с него. А едва ли някоя друга жена умее да го върши по-добре от нея.

Адам разговаряше с младата сервитьорка в канцеларията на „Даниъл Уебстър“ в Сандуич.

— Това беше през юли миналата година, нали?

— В началото на юли. Тогава Тина ходеше с Фред. Много приятен мъж. Но тя го заряза веднага щом Скот се появи на хоризонта.

— Смятахте ли, че Скот има сериозни намерения към Тина?

— Боже мой, не, естествено! Всички разбрахме, че Скот преследва много по-големи цели. Не би се оженил за жена, която работи, за да си изкарва прехраната. Разправяхме на Тина, че е луда, защото е зарязала Фред заради него.

— Известно ли ви е дали Тина се е виждала със Скот през зимата?

— Знаеше, че той е в Бока Рейтън, и искаше да започне работа там. Но според мен Скот я е уверил, че ако всичко е наред, ще се върне в Кейп Код.

— За Тина не беше тайна, че Скот се среща с Вивиан Карпентър, нали?

— Не, но този факт не я притесняваше. — Точно това, което ми каза Скот, помисли си Адам. — А Вивиан знаеше ли за Тина?

— Не виждам как е могла да разбере, освен ако самият Скот не си е признал.

— Известно ли ви е защо Тина напусна работата си тук?

— Обясни ми, че Скот се е оженил, а тя отново се среща с Фред. Държала да бъде свободна вечер, за да е с него. Почвал работа рано и си лягал най-късно в десет часа. Искаше да сервира само на закуска и на обяд, а тук не беше възможно.

— Лиз, ще бъдете призована като свидетел на следствието. Не се притеснявайте. Областният прокурор ще ви зададе почти същите въпроси като мен.

Другата сервитьорка, Алис Риган, идваше на работа в единайсет часа и Адам трябваше да я изчака. Нейният разказ потвърди думите на Лиз Мърфи. Адам знаеше, че областният прокурор ще се заяде с Тина, понеже е постъпила на работа в Чатам в ресторант, посещаван често от бившия й любовник, но това щеше да навреди на Тина, а не на Скот.

Адам потегли по шосе №6А и се отби в съда. Остави в кабинета на областния прокурор имената на Лиз Мърфи и Алис Риган, за да ги добавят в списъка на свидетелите, които искаше да бъдат призовани.

— Може би ще предложа още няколко — заяви той на помощник областния прокурор.

Следващата му спирка беше Орлиънс — искаше да разпита един рибар, чиято лодка бе потопена по време на бурята, отнела живота на Вивиан Карпентър.