Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Archer’s Voice, (Пълни авторски права)
Превод от
, ???? (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,2 (× 28 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Silverkata (2019)

Издание:

Автор: Мия Шеридан

Заглавие: Гласът на любовта

Преводач: Диана Кутева

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Ибис

Град на издателя: София

Година на издаване: 2018

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Симолини“

Излязла от печат: 29.05.2018

Редактор: Преслава Колева

Технически редактор: Симеон Айтов

Коректор: Жана Ганчева

ISBN: 978-619-157-228-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6079

История

  1. — Добавяне

Тази книга е посветена на моите момчета Джак, Кейд и Тайлър. Светът се нуждае от колкото може повече добри мъже. Горда съм, че съм дарила трима такива на човечеството. Завинаги братя.

Легенда за кентавъра Хирон

Кентаврите са създания, известни като демагози и манипулатори, пияници и скандалджии, с похотливо поведение. Но Хирон се отличавал от тях, бил наречен Добрия кентавър и Ранения лечител. Той бил много по-мъдър и добър от събратята си.

За нещастие, неговият приятел, полубогът Херкулес, го прострелял случайно с отровна стрела, докато се сражавал с другите кентаври. Ала тъй като Хирон бил безсмъртен, а раната му — нелечима, бил обречен да живее във вечни мъки.

Накрая Хирон отишъл при Прометей, който изтърпявал своето наказание от боговете. Прометей бил обречен на вечно мъчение. Бил привързан за скала, до която всяка сутрин долитал орел, за да му изкълве черния дроб, който през нощта се възстановявал.

Хирон доброволно предложил да даде своя живот заради Прометей и така да освободи двамата от вечни мъки. Кентавърът се строполил мъртъв в нозете на Прометей. Заради добротата и благородството му Зевс го превърнал в съзвездието Кентавър и сега можем всяка нощ да се любуваме на неговата красота.

Легендата за раната на Хирон символизира преобразяващата сила на страданието — как личната болка, физическа и емоционална, може да се превърне в източник на морална и духовна сила.