Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Hotel Riviera, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,3 (× 31 гласа)

Информация

Сканиране
Lindsey (2010)
Разпознаване и корекция
sonnni (2011)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2011)

Издание:

Елизабет Адлър. Хотел „Ривиера“

Издателство „Калпазанов“, София, 2004

Редактор: Мая Арсенова

Коректор: Никола Христов

ISBN: 954–17–0216–3

История

  1. — Добавяне

Глава 67
Джак

От радиатора на „Пежото“ излезе пара, а двигателят сякаш изхълца, когато колата рязко спря. Джак удари силно по кормилото с длани. Излезе от колата и огледа парата, която излизаше от радиатора. Какъв момент беше избрал двигателят да прегрее! А сега — какво? Мис „Н“ вече е сигурно на миля разстояние, а джипът сигурно все така е точно зад нея. Извади червените сигнални ракети, изтича няколко метра напред и ги изстреля във въздуха. Спря се и втренчи поглед в скалистата бездна, каквато представляваше пътят под него.

— О, не… — изстена той. — О, не! — грабна клетъчния си телефон и набра номера на полицията, за да им съобщи, че има опасен шофьор на шосето край Мойен Корниш. Изказа опасенията си, че може да стане катастрофа, която дори може би ще бъде предумишлено убийство… Каза им да се качат в един хеликоптер и да потеглят веднага. Преди да е станало прекалено късно.

Надяваше се, че са приели думите му насериозно. Затича обратно по пътя, сърцето му биеше тежко и той се молеше така, както никога досега в живота си. Чу автомобил зад себе си, обърна се и вдигна палец, за да го спре. Колата спря и той седна зад силно изненадана семейна двойка немци.

— Побързайте! Пред нас има хора, които се нуждаят от помощ.

Немецът не започна да задава въпроси, просто натисна педала на газта.