Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Втора възможност (4)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Someone To Watch Over Me, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 151 гласа)

Информация

Разпознаване и начална корекция
Xesiona (2010)
Корекция
maskara (2010)
Сканиране
?
Сканиране
n0na (2010)
Допълнителна корекция
sonnni (2014)

Издание:

Джудит Макнот. Някой бди над теб

Американска. Първо издание

ИК „Плеяда“, София, 2004

Редактор: Лилия Анастасова

ISBN: 978-954-409-215-3

История

  1. — Добавяне
  2. — Добавяне на анотация (пратена от Ники)
  3. — Корекция от sonnni

Четиридесета глава

Сам, Шрадер и Уомак се събраха в кабинета на Маккорд, за да обсъдят наученото през деня. Мъжете бяха възхитени и удивени от сексуалните завоевания на Логан Манинг.

— Ерин Гилрой, Джейн Сербинг и Триш Лефковиц — рече Маккорд. — Нежна блондинка, умопомрачително красива червенокоса и гарвановочерна брюнетка. Манинг не само не е имал любим тип жени, но е бил и голям куражлия.

— Не смятам, че изневярата е похвално нещо — каза Сам и веднага се зачуди коя е причината да се ядоса. Момчетата са си момчета, но мъжете също са момчета. Знаеше го. Многобройните връзки заслужаваха похвала що се отнася до момчетата, а и до повечето мъже, независимо дали си го признаваха или не.

Маккорд я изгледа иронично и рече:

— Очевидно не познаваш Триш Лефковиц, но аз я познавам от години. Разбирам защо Манинг е предложил сексуално успокоение и удовлетворение на разстроена, изоставена блондинка, защото това го превръща в силен мъж. Разбирам защо е прелъстил холивудска звезда, защото така ще се почувства нещо повече. Но да легне с Триш Лефковиц? За това се изисква кураж. Щастливец е, че след приключението не е станал сопрано. Тази жена е като паяка черна вдовица. Ако легна с нея, ще ме е страх да си затворя очите.

Телефонът иззвъня и той вдигна, давайки възможност на Сам да стане и да отиде до масата, отрупана с разноцветни папки, съдържащи информация за Лий и Логан Манинг, Майкъл Валенте, както и за всички познати и близки на семейство Манинг. Освен документите за жертвата и заподозрените, на масата имаше и купища книжа, които бяха донесли от „Манинг Дивелъпмънт“. Сам, Шрадер и Уомак бяха прочели почти всичко, което им бе оставил Маккорд. Шрадер току-що бе приключил с папките за актрисата и Лий ги взе, за да ги отнесе у дома.

Лейтенантът приключи разговора си, изглеждаше доволен.

— Беше Холанд — обясни. — Има заповед за преглеждане на данъчните документи на Манинг, точно както исках. Шрадер, двамата с Уомак ще отидете утре и ще я връчите на счетоводителя на Манинг. Когато вземете документацията, направете ксерокопия. Нека има по едно копие от всичко за нас четиримата, другия комплект дайте на нашите умни глави тук в участъка. Искам експерт одитор да прегледа всичко. Ако излезе информация за суми, които са идвали или отивали при Валенте или компаниите му, нашите ще ги открият.

— Защо ни беше заповед? Мислех, че вече имаме разрешението на госпожа Манинг „да направим всичко възможно“ — рече Уомак.

— Така е, и това е една от причините толкова лесно да ни издадат заповед. Но за да си спаси кожата, счетоводителят на Манинг може да поиска нещо черно на бяло, преди да ни даде каквито и да е книжа. Не желая да се обади на Лий Манинг, защото винаги има риск да я посъветва да оттегли разрешението, което ни бе дала. Рано или късно тя ще се досети и ще отмени разрешението си. Точно затова толкова бързам да се срещна с Шийла Уинтърс — продължи Маккорд. — Разполагаме с писменото разрешение на актрисата, което ще даде възможност на психиатърката да разкрие поверителната информация за пациента си Логан Манинг. Когато Лий Манинг ни даде позволението си, тя не ни забрани да разпитваме лекарката за сеансите, които двете са имали в отсъствието на Логан Манинг.

Шрадер учудено поклати глава:

— Все още не мога да повярвам, че тя ни даде разрешение.

— Обаче ни помоли да не разгласяваме пред медиите това, което научим — напомни им Сам.

— Да — рече Маккорд, — ала точно ти, детектив Литълтън, й обеща само, че ще бъдем много дискретни. Както и да е — заключи той, — за да не губя време, си записах първия възможен час при Уинтърс. Ще отидем при нея утре. — Погледна Шрадер и Уомак и нареди: — Вие утре ще отидете при счетоводителя на Манинг и ще вземете всичко, което ви даде. Двамата с Литълтън ще се срещнем с лекарката. Не знам защо, но имам чувството, че тя няма да се зарадва и няма да ни сътрудничи.