Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Why Men Don’t Listen and Women Can’t Read Maps, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 56 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Boman (2008)

Издание:

Алън и Барбара Пийз

Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния

Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта

Английска. Първо издание

 

Превод: Корнелия Стефанова Великова-Дарева

Художник: Любомир Бориславов Пенов

Редактори: Анжела Кьосева, Елка Миленкова

Технически редактор: Божидар Методиев

Предпечатна подготовка: Ани Господинова

 

Формат 60×90/16. Печатни коли 20. 6000 лв./6 лв.

Издателска къща „Сиела“, София, 1999

ISBN 954-649-227-2

История

  1. — Добавяне

Оргазмът като цел

„Тя просто ме използва, когато й се прище, а после напълно забравя за мене. Мразя да се чувствам като сексуален предмет!“ Тези думи никога не са били казвани от мъж. Критерият на мъжа за сексуално удовлетворение е оргазмът и той съвсем погрешно смята, че това е валидно и за жената. „Как е възможно да се чувства удовлетворена без оргазъм?“ — чуди се мъжът. Той просто не може да си представи подобно нещо за самия себе си и затова за него постигането на оргазъм от жената е показател за собствения му успех като любовник.

Но това очакване на мъжа стоварва огромно бреме върху жената, която се чувства едва ли не задължена да постигне оргазъм на всяка цена, а това всъщност намалява шанса й наистина да го постигне. За да бъде сексът върховен за жената, тя изпитва необходимост от чувство за близост и топлота, което спомага в организма й да се отделят хормоните на удоволствието, и жената същност възприема оргазма само като добре дошло допълнение, но не и като цел. Мъжът винаги има нужда от оргазъм, но не и жената. Мъжете възприемат жените като тяхно сексуално огледало и в стремежа си да се покажат „на висота“ и да доведат жената до оргазъм се стараят колкото се може по-дълго да „блъскат“ и „помпат“, като си мислят, че тя точно това и иска.

Разгледайте следващата графика, която ви даваме и проучете върховете и спадовете на женското полово желание в разстояние на една година. Върховете бележат моментите, когато има най-голяма вероятност жената да иска да постигне оргазъм — около времето на овулацията — а спадовете са в дните, когато й се иска повече гушкане и несексуални ласки.

Графика на мъжката и женска сексуалностМъжката и женската сексуалност (Източник: Пийз Интернешънъл Рисърч, Великобритания)

 

 

Следната сексуална фантазия е широко разпространена сред повечето мъже: при него идва чувствена непозната жена, която го смята за неотразим, и той удовлетворява всяко нейно желание. Отбележете — всяко нейно желание. Мъжът съизмерва собствената си изява като любовник пряко с нейното ниво на удовлетвореност и затова по време на акта непрекъснато следи нейните реакции, за да види доколко добре се справя.

 

Мъжете не имитират оргазъм — никой мъж не би искал да прави такива физиономии нарочно.

 

Повечето мъже са неспособни да доловят интимните усещания и емоции на жената по време на секс, затова и нейният оргазъм е толкова важен за мъжа. Защото му доказва, че си е свършил добре работата, постигнал е конкретен резултат. Повечето мъже никога няма да могат да разберат това, че задължителният оргазъм е чисто мъжко мерило за успех, но не и женско. За жената оргазмът е допълнителен бонус, не мерило за самоосъществяване.