Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Why Men Don’t Listen and Women Can’t Read Maps, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 56 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Boman (2008)

Издание:

Алън и Барбара Пийз

Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния

Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта

Английска. Първо издание

 

Превод: Корнелия Стефанова Великова-Дарева

Художник: Любомир Бориславов Пенов

Редактори: Анжела Кьосева, Елка Миленкова

Технически редактор: Божидар Методиев

Предпечатна подготовка: Ани Господинова

 

Формат 60×90/16. Печатни коли 20. 6000 лв./6 лв.

Издателска къща „Сиела“, София, 1999

ISBN 954-649-227-2

История

  1. — Добавяне

Какво искат мъжете от секса

При мъжа нещата са пределно прости — от секса той иска освобождаване от натрупаното напрежение посредством оргазма. След сексуален акт мъжът тежи по-малко (някои казват, че това е така, защото мозъкът му е изфирясал), понеже е изгубил част от съдържанието на тестисите си и му е необходимо да се възстанови. Ето защо мъжете често заспиват след акта. Това пък може да ядоса жената и тя да реши, че той е егоист и че не му пука за нея.

 

Мъжете си фантазират за секс с две жени. Жените също — за да има с кого да си говорят, когато той заспи.

 

Мъжете използват секса и за да изразят физически онова, което не умеят да изразят емоционално. Ако мъжът има някакъв проблем — например дали ще успее да си намери нова работа, откъде да намери пари за вноската по заема или как да разреши някой спор, той най-вероятно ще прибегне до секса, за да се оттърси от затормозяващите го чувства. Това е нещо, което жените обикновено не разбират и често се чувстват обидени, задето са били „използвани“, като изобщо не забелязват, че мъжът всъщност има някакъв проблем, с който не може да се справи.

Малко са мъжките проблеми, които да не могат да бъдат оправени с един страхотен секс. Редица тестове сочат, че когато е затормозен от неудовлетворено желание за секс, мъжът има затруднения със слуха, мисленето, шофирането и управлението на тежки машинарии. Същевременно страда и от нарушение на усета за време. Например три минути може да му се сторят като петнадесет. Затова, ако жената иска от мъжа разумно решение на някой въпрос, по-добре ще е да го повдигне след секса, когато умът на мъжа е бистър.