Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Why Men Don’t Listen and Women Can’t Read Maps, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 56 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Boman (2008)

Издание:

Алън и Барбара Пийз

Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния

Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта

Английска. Първо издание

 

Превод: Корнелия Стефанова Великова-Дарева

Художник: Любомир Бориславов Пенов

Редактори: Анжела Кьосева, Елка Миленкова

Технически редактор: Божидар Методиев

Предпечатна подготовка: Ани Господинова

 

Формат 60×90/16. Печатни коли 20. 6000 лв./6 лв.

Издателска къща „Сиела“, София, 1999

ISBN 954-649-227-2

История

  1. — Добавяне

„Ефектът на петела“

Петелът е много страстна мъжка птица, която може да опложда кокошките почти непрекъснато, над шестдесет пъти при едно съвкупление. Но затова пък му е просто невъзможно да се съвкупли с една и съща кокошка повече от пет пъти дневно. Някъде на шестия път петелът обикновено губи всякакъв интерес към нея и „просто не му става“, но ако в същия момент пред него се яви нова кокошка, той ще й се качи със същия ентусиазъм, както се е качвал и на първата в началото. Това явление е познато като „Ефект на петела“.

След седмото съвкупление с една и съща крава, бикът губи интерес към нея, но отново се възпламенява при вида на нова крава. И при десетата нова крава той все още се изявява доста внушително.

Нерезът не се качва на една и съща свиня повече от пет пъти, но неуморно и със страхотно усърдие ще погне всяка нова свиня, изпречила се пред погледа му. Любопитното е, че дори когато след петото съвкупление предишните му партньорки бъдат маскирани с парфюм или с чувал върху главата, нерезът пак няма да прояви интерес към тях. Просто няма начин да го излъжете. Така природата си подсигурява колкото се може по-широкото разпръскване на мъжкото семе, за да допринесе за възможно най-голям брой зачатия, които пък да гарантират оцеляването на вида.

 

Мъжете кръщават пениса си с някакво име, защото не искат съвършено непознат да взема 99% от решенията вместо тях.

 

За младия здрав мъж броят последователни съвкупления с една и съща жена също е около пет. За един ден той може да люби пет пъти една и съща жена, като е повече от вероятно, че на шестия няма да успее. Но ако в същия момент в леглото му се появи нова жена, неговият сексуален интерес — също като при петлите и биковете — веднага много бързо ще нарасне (ведно с друга част от анатомията му).

Действително, мъжкото желание за секс е толкова силно и неустоимо, че д-р Патрик Карнес от Института за сексуално възстановяване в Лос Анджелис преценява, че около 8% от мъжете са пристрастени към секса, докато при жените за пристрастеност към секса може да се говори едва при по-малко от 3%.