Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Чун Куо (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Middle Kingdom, (Пълни авторски права)
Превод от
, ???? (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,7 (× 12 гласа)

Информация

Сканиране и разпознаване
sir_Ivanhoe (2010)
Корекция
NomaD (2010)

Издание:

Дейвид Уингроув. Средното царство

Първо издание

Редактор: Марта Владова

Художник: Буян Филчев

Коректор: Невена Николова

Оформление: Силвия Янева

Печат ДФ „Балкан-прес“

ИК „Прозорец“ ООД

ISBN 954-8079-69-0

 

Hodder and Stoughton, 1990

История

  1. — Добавяне

Времената, които предстоят…

Епичният разказ продължава във втората книга на „Чун Куо“ — „Счупеното колело“.

Пет години след унищожаването на звездолета „Нова надежда“ Съветът на Седмината се готви да се събере и да обсъди какво да се прави по-нататък. Те са успели да възтържествуват в дългата и тежка, току-що приключила война, но въпреки това позициите им са изключително отслабени. Дните на единомислие вече са минало и сред тях царят разногласия.

Но за Де Вор това е добре дошло и след като безмилостно отхвърля съюзниците си от Първо ниво, той създава нови съюзи сред милиардите бедняци от най-долните нива на Града.

Проблемите на Седмината се огромни. Но въпреки това има едно решение, което — дори и да не успее да излекува подмолната болест — може да се окаже успешно.

Планът на Ли Юан е да постави „жица“ в главата на всеки един гражданин от населението на Чун Куо — деликатно електронно устройство, което ще даде възможност на Седмината да следят всички и по този начин да ги контролират. Сред привлечените в този проект е и момчето от Глината — Ким Уард.

Междувременно Бен Шепърд открива призванието си на художник и скоро се случва най-неочакваното — този студен и привидно отдалечен от всичко младеж се влюбва.

За младия принц любовта също е убежище, сбъдване на дълго лелеяна мечта. Но неговата любима далеч не е крехко и беззащитно създание, каквото изглежда.

В „Чун Куо «Счупеното колело»“ ходът на събитията се ускорява, Великото колело се завърта и навлиза в нов, по-опасен етап.

Край
Читателите на „Средното царство“ са прочели и: