Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Порочен милиардер (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Dirty Billionaire, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
4,9 (× 148 гласа)

Информация

Форматиране
ganinka (2016)

Редактор: galileo414, desi7y, ganinka, 2016

История

  1. — Добавяне

Единадесета глава
Крейтън

От мен би станало идеален властелин на света.

Виждам.

Пожелавам.

Завладявам.

Задържам.

Всеки, който се изпречи на пътя ми, бива премахнат с цената на всичко. Не се боя да поемам рискове и дяволски сигурно е, че не се боя да размътя водата.

Бих позволил на някоя жена да си тръгне от мен единствено тогава, когато й се наситя и ми омръзне, обаче не беше много сигурно, че някога това ще се случи с жената, която чаках в момента. През последните шест дни не правех нищо друго, освен да подсилвам решителността си да я имам по всички възможни начини.

Бях се настанил удобно на коженото кресло в стая 1919 в „Плаза“, наслаждавайки се на три пръста „Бушмилс“, докато чаках новото ми завоевание да пристигне. Защото, за да съм честен, тя бе именно това. Последната играчка, добавена към колекцията ми.

Кенън Фрийман, най-добрия ми приятел и моята дясна ръка, вероятно би ми казал, че да наричам бъдещата си съпруга завоевание може много бързо да ме докара дотам, че да прецакам ситуацията, и щеше да е прав. Можеше да си го мисля, но не съм глупак… никога не бих й го казал в очите.

Да, знам, че звуча като задник. Върви заедно с територията. Не можеш да стигнеш до моето ниво, без да си създадеш безброй врагове. А колкото до случващото се? Постоянно правя подобни каскади, а хората просто клатят глава и искат да са на мое място.

Нямаше гаранция, че тя ще се появи, но и преди бях правил големи залози и бях печелил джакпота. Честно казано, не очаквам този път да се случи нещо различно.

Тя се изплъзна от стаята ми в ранните часове в сутринта на Коледа, оставяйки ме без никаква следа, по която да я намеря. Но нали съм си умник, откраднах идея от романите, за да я открия.

Отпих от уискито си, докато чаках и слушах CNN. Каква бе темата на разговора на тази нова година? Сети ли се? Сигурен съм, че успя. Но не е като за пръв път да бъда обсъждан от умните глави. Обаче този разговор започваше да ми лази по нервите.

„Подобно държание от един изпълнителен директор не подсилва вярата ни в уменията му. Отново настоявам, че инвеститорите трябва да се съберат и да вземат отношение.“

Обикновено игнорирам подобни изказвания, но когато собственият ти чичо се изперчи по CNN, оспорвайки начина, по който управляваш компанията си, и обиждайки характера ти, беше доста трудно да си седиш спокойно. Особено, когато този чичо с измама е взел теб и сестра ти в дома си, за да ви „отглежда“. Слагам думата в кавички, защото не мисля, че изпращането ми в пансион и хвърлянето на сестра ми на бавачките може да се нарече отглеждане.

Както и да е, всяка силна компания има проблеми с разни активисти, просто обикновено те не са ти роднини. Ще се оправям с него по-късно. От известно време вдига шум и изглежда е крайно време да го накарам да млъкне веднъж завинаги.

Погледнах към часовника, в долния край на екрана. 23:50. Още десет минути. Тя ще се появи. Посланието, което изпратих, не бе въпрос, а заповед, и тя бе много добра в това да върши каквото й наредя. Щом се появеше, щеше да продължи да изпълнява всяко мое желание, защото точно така се случваха нещата в живота ми. Давах заповед и всички останали се подчиняваха.

CNN пусна реклама, а след това на екрана бе отново чичо ми, ръсейки куп простотии. Погледнах отново към часовника. 23:58. Жената определено знаеше как да накара един мъж да я чака. Чудя се дали осъзнава, че по-късно ще бъде наказана за това.

Мисълта ме накара да се усмихна широко.