Е. Антонов
Тяхната борба (9) (Или как евреите завладяха света)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
???? (Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
1,1 (× 32 гласа)

Информация

Сканиране и корекция
андре15 (2021)

Издание:

Автор: д-р Е. Антонов

Заглавие: „Тяхната борба“

Издател: Лаков Прес

Град на издателя: София

Година на издаване: 1999

Редактор: Васил Лаков

Коректор: Стефан Стефанов

ISBN: 984-483-029-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/15817

История

  1. — Добавяне

III част
Историята на народа, „който се бори с Бога“

„Не може да има никакво разрешение на световните проблеми без неутрализирането на евреите и на тяхната религия.“

Карл Маркс (Мордохай Леви) — 1844

„Влиянието на евреите се отразява много разрушително в Европа.“

Лорд Дизраели (1852) — премиер-министър на Англия, от еврейски произход

„Ние евреите сме унищожители, и ще останем такива. Ние винаги ще разрушаване, защото се нуждаем от един наш свят.“

Морис Самуел (1924, Jon Gentiles, p. 155)

„Ние [евреите] сме носители на раздори и смут във вашия… живот. Кой знае каква велика и славна щеше да бъде вашата съдба, ако ви бяхме оставили сами, на спокойствие.“

Маркус Ели Раваж (1928, Century magazine)

Раздел I
Патриарсите на нацията и царете на I-вия Израел

„И така, тримата патриарси (праотци) Авраам, Ицхак и Яаков се заселват в Кнаанската (Ханаанската) земя. На Яаков еврейският народ дължи своето ново име… Яаков срещнал един непознат… Той му дал името Исраел (Израил), ще рече, «който се бори с Бога».

Затова потомците на Яков се наричат синове на Исраел (Бней Исраел).“[1] [Шалом, с. 10]

Глава 1
Главорезите Са-газ

„В Палестина, както и в Сирия е имало и население от друг вид, свързано със скитащите племена в пустинята… съхранили първобитно-общинния строй… Тези хора, които в писмените източници се наричат хапиру, или по шумерски са-газ (което значи режещите жили, или главорезите)… са били предците на бъдещите евреи.“

(„Всемирная история“, том 1, с. 393)

Преди 42 хиляди години, най-неочаквано в Южна Европа, или по-точно в районите около Средиземно, Черно и Каспийско море се появява човека — homo sapiens или кроманьонеца. Носител на нови генетични заложби, той започва да говори, да рисува, да прави статуетки и да изпълнява религиозни ритуали. Преди 7–8 хиляди години в изброените райони предците на съвременните европейци създават първите земеделски култури, строят селища и даже укрепени градове.

Древните семити се появяват в района на днешна Сахара. Те са говорели на семитско-хамидски език, от който по-късно се образуват еврейският (иврит), арабския, берберския, чадския, етиопския и много други.

Тези номади навлизат масово в района на южното Средиземноморие и заселват Египет. Преди 5 хиляди години същите проникват в Арабския полуостров и използвайки го за база, завладяват териториите на Сирия, Финикия, Палестина и навлизат във Вавилония (Ирак).

Тук войните с местното шумерско население, създало една от големите цивилизации на древността и открили първата йероглифна писменост, продължават над 1000 години, като се водят с променлив успех.

На огромната територия на Северна Африка и Близкия Изток местното население е частично избито, но в по-голямата си част е асимилирано, както става в Египет, Палестина, Сирия, Ирак и др. В тези земи се съхранява земеделието, постепенно се възстановяват градовете и се създават много нови специфични култури.

Но някои семитски племена остават на ниска степен на развитие и продължават да живеят изключително от войни, грабежи и лов. Скитници без постоянни местообиталища, те непрекъснато навлизат и плячкосват земите на цивилизованите семити и шумери, които ги наричат са-газ, или главорезите.

Съставна част от племената са-газ са и хибуру (хипуру) или евреите, за чиито набези, жестокости и разрушения в Ханаан (Палестина) се споменава за пръв път в египетски надпис от времето на царувалия преди 3400 г. фараон Ехнатон[2].

Бележки

[1] Или синове на този, който се бори с Бога.

[2] Виж приложение № 3