Е. Антонов
Тяхната борба (8) (Или как евреите завладяха света)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
???? (Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
1,1 (× 32 гласа)

Информация

Сканиране и корекция
андре15 (2021)

Издание:

Автор: д-р Е. Антонов

Заглавие: „Тяхната борба“

Издател: Лаков Прес

Град на издателя: София

Година на издаване: 1999

Редактор: Васил Лаков

Коректор: Стефан Стефанов

ISBN: 984-483-029-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/15817

История

  1. — Добавяне

Глава 4
Пророците на Юда

„От Йерусалимските пророци се разнесе нечестието по цялата земя.“

Пророк Иеремия, (Иерем, 23:15)

„Всички, които са идвали преди мен са крадци и разбойници.“

Исус Христос, (Иоан, 10:8)

Преди няколко хиляди години по целия Израел се скитат тълпи от религиозни фанатици, които подобно на ислямските дервиши танцуват, пеят, гадаят, просят и бичуват телата си „под звуците на тимпани, пищялки и гусли“. Много от тях лекуват болни и правят „чудеса“, а техните предсказания се записват и тълкуват от жреците.

Най-големият еврейски пророк Исая ходи гол из града, за да предупреди жителите на Йерусалим, че Бог ще ги лиши от всички богатства, които имат. Друг пророк, Осия, живее три години с проститутка и с омъжена жена, за да покаже на юдеите, че извършват тежки грехове, за които ще бъдат наказани.

На някои може да звучи и смешно, но доста техни проклятия и предсказания, с помощта на еврейската мафия се сбъднаха, стоварвайки се през следващите столетия не само на Европа, но и върху всички останали племена и народи по земята. А много и предстоят да се изпълнят, ако борещото се с Бога племе продължава стъпка по стъпка да завладява света.

Кои са тези пророци и какво проповядват — дали мир, любов и радост или смърт, омраза и гибел? Кому — на Сатаната или на Господа служат и за какво се борят?

Точния отговор на всички въпроси можете да получите от Стария, еврейски завет на Библията:

„Тръбете с тръба на Сион и бийте тревога на светата ми планина. Нека треперят всички жители земни, защото настъпва денят… на тъма и мрак, ден облачен и мъглив. Прогласете за това между народите, пригответе се за война…

Прековете ралата си на мечове и сърповете си на копия“, строго заповядва Иоиля. [Иоил 2:1, 2;3:9, 10]

И тогава ще дойде новия „машиях“ (месия), могъщият еврейски цар, който ще смаже народите и с кръвта им ще оцвети своите дрехи:

„Кой е тоя, който иде от Едом в червени одежди…, който е тъй величествен в облеклото си, който пристъпва в пълната си сила?“, възкликва възхитен Исая и пита: „Защо твоето облекло е червено и твоите одежди — като на оногова, който е жлеб тъпкал? — защото денят на отмъщението е в сърцето ми… и в гнева си стъпках народите, съкруших ги в яростта си и излях на земята кръвта им… Кръвта им пръскаше дрехите ми; и аз опетних цялото си облекло.“ [Ис. 63:1, 2, 4, 6, 3]

Дали това е Пратеника на небето или е носещият смърт и разруха Сатана, който идва според договора да помогне на „борещото са с Бога племе“ да завладее света? Тогава целият Израел като един ще тръгне с него и ще „смаже народите“.

„Стани и млати, дъще Сионова; защото аз ще направя рога ти железен и твоите копита… медни. [И ти] ще смажеш много народи… Йакова (Израел) ще бъде между народите… като лъв… сред овче стадо, кога излезе, тъпче и дърпа, и никой не ще се отърве от него… И в гнева… ще извърша отмъщение над народите, които бъдат непослушни.“

„Ще видят това народите… при всичката си мощ; ще турят ръка на уста, ушите им ще оглушеят. Ще лижат прах като змии, като земни червеи ще пълзят.“, допълва пророк Михей. [Мих 4:13; 5:8, 15; 7:16, 17]

„И ще се уловят за полата на иудеина…“, добавя пророк Захария [Зах. 8:23].

„Но какво сте ми вие?“, заявява Иоиля, „Искате да ми се отплатите? Искате да ми въздадете?… Скоро аз ще обърна отплатата ви върху вашите глави… Аз ще седна, за да съдя народите.“ [Иоил 3:4, 12]

И наистина, според Захария, присъдата ще бъде ужасна:

„И по цялата земя… две части от нея ще бъдат изтребени, ще измрат, а третата ще остане на нея… И ще прекарам тази трета част през огън, и ще ги разтопя.“ [Зак. 13:8, 9]

И смазаните, претопени народи ще станат роби на Юда: „Защото народ и царства, които не поискат да ти служат, ще загинат… А вие (евреите) ще се наричате свещеници на Господа бога Израелев, ще се ползвате с имота на народите и ще се славите с тяхната слава… И народа ти [Израел]… навеки ще наследи земята“, завършва Исая [Ис. 60:12; 61:6; 60:21].

Или, както е записано най-точно в Тората:

„Иудо, теб ще възхваляват.“ [Бит. 49:8]

Всички големи пророци — Исая, Иеремия и Иезекиля, както и малките, повтарят едно и също — евреите са избраният народ и с помощта на Господа Бога Израелев ще завладеят света.

Те ще изтребят две трети от земните жители, а останалите ще превърнат в покорни слуги, като ги претопят, смесвайки езици и раси в една аморфна маса без род и национално съзнание.

Но същият Исая, който ходи гол по Йерусалим, прибавя и нещо ново. Той става идеолог на всички предизвикани от еврейството граждански, класови и религиозни братоубийствени войни между гоите, с цел завладяването им от Юда.

„Ще въоръжа египтянин срещу египтянин, и ще се бият брат против брата и приятел против приятел, град с град и царство с царство. Ще потреперят идолите египетски и сърцето на Египет ще се стопи… и духът на Египет ще изнемогне. Господ проводи в него шеметен дух — и те въведоха Египет в заблуда във всичките му дела, също както пиян полита в бълвоча си“.

Да, обезумяха князете… съветът на мъдрите фараонови съветници стана безсмислен… Измамиха се князете мемфиски и свърнаха Египет от пътя главатарите на неговите племена.

Нивите… и всичко посеяно… ще засъхне, ще бъде развеяно и ще изчезне и ще заплачат рибари и ще ревнат всички… Ще се смутят ония, които обработват лен и които тъкат бели платна.

Земята иудина ще стане ужас за Египет, който си спомни за нея, той ще затрепери… В оня ден египтяните ще бъдат като жени, ще затреперят и ще се уплашат… В оня ден египтяните ще пренасят жертви и дарове…

„В оня ден Израел… благословение ще има посред земята.“

[Ис. 19: 1-24]

След столетия идеите за гражданските войни ще се подемат от новите „пролетарски пророци“, които не фигурират в Стария завет — като Мордохай Леви (Карл Маркс), Бланк (Ленин), и много други, чиито крайни възгледи се черпят от мистичния юдаизъм на Кабала и Талмуда и от заветите на истинските богове на избрания народ — златния телец и златната змия. Но защо ли, даже Йешу от Назарет (Исус Христос) обявява:

„Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята. Не мир дойдох да донеса, а меч: (ще) разлъча син от баща му, и дъщеря от майка й.“ [Мат. 10: 34, 35]

„Аз съм дошъл да хвърля на земята раздяла, огън, меч, война. Защото петима ще бъдат в една къща: Трима ще бъдат против двама и двама против трима. Баща против син и син против баща.“ (Евангелието на Тома/коптски апокриф от I век)

„Не мислете, че съм дошъл да наруша закона (Тората) или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня.“ [Мат. 5:17]

„Защото спасението е от иудеите“ и всеки, „който не е с мен, той е против мен.“ [Лук. 11:23, Йоан 4:22].

През следващите векове „борещия се с Бога народ“ наистина става ужас вече не само за Египет, но и за Англия, Франция, Русия и много други държави, където всеки, който не служи на тази скрита сатанинска власт, „ще затрепери“.

И ще стане Йерусалим великата столица на подготвяния от хилядолетия „нов световен ред“, и „ще се разнесе от него нечестието по цялата земя“. И тогава ще дойде за Израел обещаното „благословение“.