Е. Антонов
Тяхната борба (32) (Или как евреите завладяха света)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
???? (Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
1,1 (× 32 гласа)

Информация

Сканиране и корекция
андре15 (2021)

Издание:

Автор: д-р Е. Антонов

Заглавие: „Тяхната борба“

Издател: Лаков Прес

Град на издателя: София

Година на издаване: 1999

Редактор: Васил Лаков

Коректор: Стефан Стефанов

ISBN: 984-483-029-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/15817

История

  1. — Добавяне

Приложения

Приложение 1 (към част II, гл. 2)
Общото между еврейския и картагенския Синедрион и техните ритуали

Структурата на еврейския Синедрион е заимствана от тази на Картаген — една семитска лихваро-банкерска и пиратска държава, воювала стотици години с Гърция, Рим и цяла Южна Европа. Тя е управлявана също от подобен Синедрион, броящ 104 души — по един от всеки богат род.

Начело са стояли двама суфети (наси). Но над правителството и суфетите е имало още по-висш орган — съвета на тридесетте, избиран от Синедриона. А над всички е била тайната върховна власт — великата петорка. Само ако някой умре, останалите четирима са определяли неговия наследник.

Никой не ги познава, никой официален държавен орган не ги избира или контролира, но те са имали право да осъдят всеки, даже най-богатия и влиятелен картагенец на смърт без обжалване.

Дали и днес над еврейския Синедрион, както се твърди, не господства Съвета на тридесетте и великата петорка?

За сведение, паричната единица на Държавата Израел се нарича шекел, както парите на Картаген, чиито жители са прилагали масово в своята религия жертвоприношенията на деца от чужди народи.

Някои юдейски секти са запазили този древен „обичай“, като серията разкрити през XIX век подобни убийства, предизвикват масови антиеврейски погроми в Украйна. Според доста изследователи, дори екзекуцията на последния руски император и неговото семейство през 1918 г. е проведено стриктно по този „ритуал“, с участието само на избрани и фанатични последователи на тази хилядолетна „традиция“.