Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тъмни пазители (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Fated, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,1 (× 96 гласа)

Информация

Форматиране
ganinka (2016)

Редактори: galileo414, desi7y, ganinka, 2016

История

  1. — Добавяне

Глава 37

— Джейни, там ли си? — извика Зейн, докато обикаляше раздразнено света на сънищата. Тази вселена бе нейната и той бе само гост. Къде беше тя?

— Здравей, Зейн. — Тя изскочи зад едно люлеещо се дърво, а около нея се посипаха розови листа.

— Страхотно дърво — каза той с оценяваща усмивка. Странната миризма на смес за бисквити се носеше във въздуха.

— Благодаря — отвърна тя, но усмивката й се появи по-бавно от обикновено. И този път бе примесена с тъга.

— Всичко ще е наред, Джейни Бел. — Той пристъпи напред, за да обвие братски с ръка малките й рамена. — Кралят е най-страховитият воин, който се е раждал някога, той ще намери леля ти Ема. — Зейн прегърна приятелката си по-близо. — Освен това ние се подготвяме да помогнем, ако стане нужда. Кърджаните нямат никакъв шанс.

— Знам — Джейни също го прегърна. — Но не мога да я видя. Не мога да усетя нищо за леля Ема. — Личицето й бе изпълнено с тревога.

Зейн сви рамене.

— Може би не е позволено да виждаш всичко, Бел.

— Ами! — За четиригодишна женското й засегнато честолюбие беше изключително изразено, което накара Зейн да се усмихне. Той реши да смени темата. — Как е майка ти?

Този път усмивката се появи по-лесно на лицето на Джейни.

— Добре е. Готова е да се събере отново с леля Ема. — Джейни можеше вече да види малкото си братче в главата си… изключителните му сили щяха да се балансират единствено от невероятно му сърце. Искаше й се да побърза и вече да се ражда.

— Това е добре, Бел. Гледай да си почива, битките ни тепърва започват.

Джейни кимна. Не го поправи, но истината беше, че голямата битка все още дори не бе започнала. Щом започнеше, светът, такъв какъвто го познаваха, щеше да се промени. И дори с нейните сили тя не можеше да види края… не можеше да види дали светът ще оцелее след бедите. Решителността се смеси с вярата в душата й, докато гледаше младия воин пред себе си. Двамата заедно щяха да направят така, че нещата да се върнат по местата си.

Поне се надяваше да стане така.

Край