Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Тъмни пазители (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Fated, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,1 (× 96 гласа)

Информация

Форматиране
ganinka (2016)

Редактори: galileo414, desi7y, ganinka, 2016

История

  1. — Добавяне

Глава 19

Кара се събуди добре отпочинала и се протегна, благодарна, че е жива. Талън и Джордан се бяха погрижили за Кърджанските войници, а Лоркан бе избягал. Макар в леглото да бе топло, тя потръпна при спомена. Приятелката й бе само зашеметена и се съвзе в колата по пътя обратно към дома, след като един от мъжете на Джордан ги отведе в къщата и се върна, за да погребе тялото на Бигсби. Докато тя и Кейти се насочиха към леглата, мъжете отидоха в лабораторията, която бяха открили във файловете, взети по-рано през деня. Съпругът й я бе предупредил, че около ранчото оставят няколко стражи и да не излиза никъде повече.

Звукът от душа я накара да подскочи в леглото. Талън се бе върнал. Миналата нощ я бе информирал, че ще обсъдят действията й, когато се прибере и след като тя се е наспала добре.

Кара облече с гримаса дрехите си и буквално избяга от стаята към притихналата кухня. Тя беше празна. Бе прекалено рано, навън все още беше тъмно. Видя пълна кошница с ябълки на плота, но стомахът й дори не трепна. Не беше гладна.

— Здравей, половинке. Бягаме, а? — Гласът му бе дълбоко ръмжене.

Стресната, тя се обърна рязко, бутайки кошницата с ябълките на пода.

— Талън, изкара ми ангелите — каза тя задъхано.

— Мисля, че миналата нощ ти казах да спреш и да се върнеш в ранчото. — Дрезгавият му глас накара в стомаха й да затрептят пеперуди, докато той влизаше в кухнята, заставайки на няколко крачки от нея.

Тя огледа добре мъжа пред себе си. Ужасяващо ядосаният, напълно доминантен мъж.

— Ъм — започна тя, докато напрежението, което я обгръщаше, започна да я изпълва. — Трябваше да отидем за Бигсби, знаеш това. — Тогава, осъзнавайки уязвимостта си, докато отговаряше пред мъжа, особено пред този мъж, тя вирна брадичка.

Тъмнозлатистите очи се присвиха върху твърдото му лице. Мократа коса, къдреща се на тила му, не правеше нищо, за да омекоти изражението му. Той вдигна вежда срещу леката й проява на предизвикателство и мускулите му се напрегнаха точно като на доберман, който се контролира, преди да атакува по команда.

— За Бигсби? Знаейки много добре, че Кърджаните ви чакат? — Въздухът завибрира около него, когато той се раздвижи, а гласът му бе опасно тих.

Направи още една крачка към нея.

Тя потисна тръпката на напрежение. Заплахата се завъртя около нея. Кара забеляза със закъснение, че прашките й са подгизнали. Опасността не биваше да я възбужда, помисли си тя, докато с разширени зеници наблюдаваше хищника пред себе си. Това не трябваше да я кара да се подмокря.

Той бе облечен изцяло в черно, с тясна тениска, подчертаваща безграничната сила и релефа на торса му. Както и скръстените му ръце с железни бицепси. Мускул трепереше на квадратната му челюст, докато я оглеждаше от главата до петите, точно както див звяр оглежда плячката си, което въобще не я успокояваше относно безопасността й.

Господи, изглеждаше бесен и тръпка премина надолу по гръбнака й. Бикините й станаха още по-мокри. Опита да прикрие предателското трепване, но развеселената му усмивка й показа, че е забелязал. И то не просто реакцията на тялото й, а ефектът, който имаше върху нея. И това я възпламени. Приветства пламването на темперамента си като балсам върху останалите отчаяни чувства. И се вкопчи в него.

Брадичката й се вирна по-високо, а тя срещна стоманения му поглед.

— Да. Това беше правилното решение. И ти го знаеш. — Скулите й се зачервиха, докато говореше в лицето на опасността. Но погледът й остана заключен в неговия, въпреки че тялото й се напрегна, готова да побегне.

Талън застина. Напълно. Очите му се промениха в нещо хищническо, нещо напрегнато. Той наведе глава настрани и гласът му, когато проговори, бе тъмен, копринен и опасен.

— Да не би да искаш да ме предизвикаш, малката? — Мъжът направи крачка към нея и напрежение изпълни въздуха между тях.

Нежелана топлина премина през тялото и едва не я събори на колене. Темперамент и страст вилнееха вътре в нея. Той не играеше игрички. Не й бе нужно да чете чувствата му, за да знае значението на думите му. Погледът й се плъзна през голямата кухня, търсейки път за бягство от заплашителния алфа-мъжкар пред нея. Но изход не съществуваше.

Нямаше думи, с които да пребори ефекта му върху нервите си… да пребори него. Защитата бе единствената й опция, затова тя изви устни в лека усмивка, която бе наполовина сладка и наполовина предизвикателна.

— Така да бъде — изръмжа той, реагирайки моментално. Една голяма стъпка унищожи дистанцията помежду им, преди той да се наведе и да я метне на едното си широко рамо. Резкият сблъсък отне дъха й, докато той се обръщаше и се насочваше към коридора. Кара пое въздух и започна да се върти върху рамото му, удряйки с ръце твърдия му гръб.

— Престани с това. — Една голяма мъжка длан се стовари върху задните й части. Силно.

Възмутеният й вик и борбата й нямаха никакъв ефект върху него. Той мина през вратата на спалнята и я затръшна, ритайки я с твърдия си ботуш. Талън контролираше с лекота борещото й се тяло, завъртя я в ръцете си, за да застане лице в лице с нея.

— Време е да те опитомя. — В очите му нямаше никаква милост, когато ръцете му разкъсаха дънките й, преди да я обърне, поставяйки я на ръце и колене върху леглото.

Неоспоримата сила на движенията му я накара да се задъха, когато се озова с лице към таблата на леглото, напълно изложена на показ пред нечовешки силния мъж. Опита да пропълзи напред, но една мощна ръка я улови през кръста и се плъзна по торса й, обвивайки се от предната страна на шията й. Желанието я контролираше, когато той я издърпа да застане на колене. Огромната му ерекция се притисна до гърба й, а способността й да диша се контролираше от здравата му хватка.

Кара се задъха, когато другата му ръка издърпа сутиена над главата й. Голият й гръб се притисна към тениската му. Маркерът на хълбока й започна да гори. Тя простена от желание, опитвайки се да насочи сетивата си към ситуацията.

— Талън, моля те — издиша тя остро, когато ръката в косата й се стегна, издърпвайки главата й настрани. Приведе я, така че да прокара острите си кучешки зъби по ухото й, драскайки с резци шията й.

— Не, скъпа — дрезгавият му глас бе чист грях, докато той я държеше там, където я искаше, — ще ти кажа кога да започнеш да се молиш. — И впи зъби в нея.

Захапката му сякаш директно свърза врата със сърцевината й. Неочакван оргазъм премина през тялото й. Отчаяна, уловена от усещанията, тя се тласна назад към твърдото му тяло, търсейки облекчение.

— Не! — Твърдият глас, шепнещ в ухото й, я накара да застине. — Контролирам и това. Ще свършиш, когато аз кажа. — Той отново я бутна напред, за да застане на ръце и колене.

Стресната, извън комфортната си зона, с тяло, вибриращо от нужда, тя остана притихнала, докато той сваляше колана си и го измъкваше от панталоните си. Рязък звук изпълни притихналата стая и тя сподави един стон, когато кожената ивица се свлече на пода. Чу се шум от дрехи и тениската му последва колана. Последва звук от отваряне на цип, преди да смъкне и дънките си. Когато проговори, гласът му бе тих и дрезгав.

— И ми писна от това да отричаш способностите си. Те биха могли да спасят упорития ти задник, ако им позволиш.

Кара подскочи, когато две големи ръце сграбчиха бедрата й. Едната помилва дупето й и продължи надолу. Тя простена, когато той най-после докосна местенцето, което имаше най-голяма нужда от ласка.

— Ах, по дяволите. — Гласът му бе дрезгав в тъмнината. Той я обгърна с голямата си длан. Кара помисли, че ще припадне, когато Талън пъхна първо един, а после и втори пръст в нея. — Господи, колко си тясна! — Той се надвеси над нея… пръстите му се движеха навън и навътре… и нежни хапещи целувки се посипаха по тила й.

Тя проплака, започвайки да се движи заедно с пръстите му, докато горещината му я обгръщаше.

— Искам да свършиш за мен, скъпа — прошепна дрезгаво в ухото й, пръстите му се задвижиха по-бързо, докато дланта му се притискаше към малката пъпка от стегнати нерви. — Сега! — Оргазмът я връхлетя със сила, която отне дъха й, и вълни от удоволствие преминаха през тялото й.

Умелите му пръсти предизвикаха оргазма й, когато тя потръпна за последно и се срина на леглото. Тялото й тъкмо започваше да се успокоява, когато той я завъртя по гръб. Едва тогава тя погледна към напълно възбудения мъж пред себе си.

Кара започна да отстъпва назад към таблата на леглото, но той я хвана за глезените и я издърпа отново на мястото й.

— О, Господи! — простена тя, а очите й бяха в плен на тъмното обещание на златните му ириси.

— Прекалено е късно за молитви, скъпа. — Гласът му бе развеселен, възбуден, и той сложи две ръце отстрани на тялото й, премествайки се нагоре, докато не застанаха нос до нос, кожа до кожа. Ерекцията му, дълга и твърда, се притисна към стомаха й. Тогава той просто застина. Лежеше върху нея, мускулите му потрепваха и се напрягаха, докато гледаше как лунната светлина танцува по бледата й кожа. — Господи, колко си красива! — прошепна той, вдигайки се на лакти, за да огледа по-добре лицето й.

Сините й очи, изпълнени с объркване и предпазливост, се отвориха при думите му. Талън се усмихна. Без съмнение му харесваше да я вижда такава. Извън баланс. И той упражняващ контрол. Беше умна да се бои от него. Особено ако това я накараше следващия път да се замисли два пъти, преди да се изложи на риск.

Той проследи контурите на лицето й с нежното докосване, забелязвайки как желанието бе изместено от осъзнаване. Объркването обаче си остана, сякаш интензивността на нощта беше извън опита й. Истината бе, че беше и извън неговия. Никога не бе желал да притежава жена по този начин. Тя беше негова и то от мига, в който безпомощния правителствен агент му подаде снимката й.

Инстинктите за притежание се надигнаха в него, изливайки се в нея. Той се постара това да се случи. Бяха свързани и беше крайно време тя да го осъзнае. В отговор адреналинът скочи в нея, поставяйки я в бойна позиция, а очите й се изпълниха с нуждата да избяга.

— Няма спасение — промърмори той срещу устните й, разчитайки емоциите й правилно, а тялото му буквално обгръщаше нейното. — Моя — изръмжа той, преди да плени устните й с притежание, изискващо капитулацията й, докато езикът му се плъзна в устата й, дуелирайки се с нейния.

Той зарови една ръка в косата й, за да наведе главата й така, че да му е по-удобно. Талън едва потисна стона си, когато сладкото й тяло се изви, за да се притисне към неговото. Той дори можеше да почувства горещината от маркера на хълбока й. Огънят преминаваше направо през сърцето му.

Почти задъхвайки се, Талън прекъсна целувката им, гледайки с мъжко задоволство премрежения й поглед и подпухналите устни. Искаше това от първия миг, в който тези нейни сини очи го погледнаха предизвикателно.

Арогантността, изписана на лицето му, върна Кара обратно в реалността, или поне донякъде. Щитовете й бяха безполезни срещу него. По дяволите. Тя беше извън комфортната си зона, отчаяно възбудена, а сърцето й бе напълно уязвимо. Уязвимо по начин, по който тя арогантно бе мислела, че би могла да избегне. Последното я изплаши, а страхът й се превърна в гняв. Тя се раздвижи, внимавайки да не откъсва погледа си от неговия, когато се разбунтува.

— Е — гласът й бе изпълнен със сарказъм, но задъханото й дишане вероятно малко развали това впечатление, — опитомена ли съм?

Острият му смях бе неочакван и очите й се разшириха, чувайки го. Доминантност прогони арогантността от лицето му. Утробата й се присви, когато ръката му в косата й се стегна, разголвайки вената й за него. Тя опита да отдръпне главата си, избутвайки ръката му, но единственото, което успя да направи, бе да напълни очите си със сълзи от болката в скалпа й, предизвикана от собственото й дърпане. Главата й остана точно там, където си беше и преди.

— Не. Но ще бъдеш — закле се Талън. Той се наведе надолу с мълчаливо, но ясно намерение, притискайки устни към шията й, езикът му я докосна с грапава ласка, а резците му бяха повече от лек намек за силата му. Тя застина при докосването му, на крачка от нов оргазъм.

Той остана неподвижен за миг, позволявайки й да почувства силата му и собствената й уязвимост. Съпругът й държеше живота й в ръцете си. Или по-скоро в устата си. Тя изпробва здравината на раменете му, като го блъсна веднъж, но Талън бе твърд като скала и дори не помръдна.

Той вдигна глава, приковавайки разширените й очи със своите горящо златисти очи.

— Сложи ръце над главата си! — заповяда той. Тя потърси в очите му мекота. Но не откри такава. С лека въздишка изпъна ръце назад. Зъбите му блеснаха и, доволен от подчинението й, той започна да прониква в нея.

Тя се бореше срещу чувствата, които я заливаха. Но приветстваше физическия си отклик към него. Ако спреше, мамка му, щеше да го убие. Но повече не можеше да блокира емоциите, излъчващи се от сърцето й, от неговото сърце. И той го знаеше. Талън не позволяваше никакъв компромис, когато леко захапа шията й и бавно, но твърдо започна да я изпълва още повече.

— Отпусни се — прошепна в ухото й и колкото и невероятно да беше, тя го послуша. Талън продължи с бавните си движения и много скоро беше напълно потънал в нея. Тя се чувстваше изпълнена до точката на болка, пое си дълбоко дъх, за да успокои тялото си. Тогава той започна да тласка.

— О, Господи! — простена Кара, когато той докосна нерви, за чието съществуване не бе подозирала. Талън се оттегли частично, преди рязко отново да се зарови до основата, а желанията му се смесиха с нейните. Тя проплака от невероятното удоволствие. Никога не си бе представяла подобно нещо.

Той започна да се движи, поддържайки бавен и нежен ритъм, докато изведнъж, изпълнена с нещо повече от страст, тя се изправи, впивайки пръсти в кожата над сърцето му. Кара почувства промяната в него, преди самия той да я осъзнае.

Талън грубо сграбчи краката й, притискайки коленете й до гърдите й, докато проникваше навън и навътре, избутвайки я малко по малко нагоре в леглото. Кара заби нокти в гърба му, докато той я обладаваше и още един оргазъм заплашваше да се разбие в нея.

Тя погледна нагоре към очите му и беше напълно завладяна от напрежението, отразено в металическите им дълбини. Той бе първичен, решен да я направи своя. Това бе прекалено много. Тя затвори очи и простена, когато той забърза тласъците извън това, което бе смятала за възможно. Ръцете му, притиснати към бедрата й, я държаха разтворена, открита пред него.

— Отвори очи, Кара! — заповяда той, притискайки краката й още по-силно към гърдите й.

Победена, тя се подчини и се фокусира върху тъмните очи, които я обявяваха за своя. Съгласието й разпали нещо в него, което го накара да забърза тласъците си. Изведнъж дълбоко в нея оргазмът се взриви с интензивност, която накара цялото й тяло да подскочи в отговор. Тя извика. Нейният оргазъм задейства неговия и той отметна глава, крещейки дрезгаво. Наведе се към шията й. Захапката удължи оргазъма й, докато тя не се срина от изтощение. Талън пусна краката й, а тя заспа само след секунда.