Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Captive Bride, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,2 (× 202 гласа)

Информация

Разпознаване и начална корекция
Xesiona (2009)
Корекция
maskara (2009)
Сканиране
?

Издание:

Джоана Линдзи. Пленница

Редактор: Христина Владимирова

Коректор: Виолета Иванова

ИК „Ирис“, 1997

История

  1. — Добавяне
  2. — Добавяне на анотация

ГЛАВА ДЕВЕТА

Когато Филип се събуди от приятния сън, който сънуваше, слънцето тъкмо бе започнало да се издига над планината, разпръсквайки острия нощен студ. Той се огледа, за да провери дали пленницата му още лежи до него. Намръщи се, когато видя, че Кристина се е свила в далечния край на леглото, облечена в неговата роба. Трябваше да поговори с нея и да й обясни, че никога няма да й позволи да спи с каквито и да било дрехи.

Филип се сети за снощната си победа, усмихна се и се заигра с косата на Кристина. Тогава забеляза тъмночервеното петно кръв на чаршафа, а почувства и драскотините по гърба си.

Каква жена си беше намерил! Снощи тя му се бе отдала напълно, след като се призна за победена. Беше отговорила на дивата му страст. Може би трябваше да я направи своя съпруга, за да е сигурен, че никога няма да го напусне. Но тя вече му бе отказала веднъж. Нямаше начин да я принуди да се омъжи за него.

Филип стана от леглото, отвори сандъка с дрехите си, облече чифт светлокафяви панталони и бяла блуза с дълги ръкави и излезе от шатрата. Близо до огъня видя Амин и я накара да донесе закуската. После отиде да види Виктъри и още два наскоро уловени коня. Той обичаше да се занимава с коне и с удоволствие щеше да се захване с опитомяването на тези двата. Разбира се, когато не бе зает с нападения над кервани.

Филип си спомни вчерашното нападение и невярващия поглед на дебелия търговец, когато го попита дали в кервана има някакви книги. Бе взел само онова, което искаше за Кристина и беше наредил на хората си да натоварят конете си само с храна и някои най-необходими неща.

Той не се нуждаеше от богатствата, които можеше да получи от тези нападения, защото богатството, което имаше в Англия, му бе предостатъчно. От майка си бе наследил обширно имение, както и титла.

Но брат му Рашид грабеше безогледно и нямаше милост към хората от керваните. Беше жесток човек и Филип се радваше, че след завръщането му не се бе появявал в стана.

Той потърка още веднъж мекия като кадифе нос на Виктъри и се върна в шатрата. Кристина седеше на дивана и закусваше. Беше свалила робата му и бе облякла полата и блузата, които носеше вчера. Когато Филип се приближи, тя му хвърли изпълнен с омраза поглед, способен да смрази всеки друг мъж, освен стоящия пред нея.

— Мислех, че настроението ти се е подобрило след тази нощ, но виждам, че не е — отбеляза нехайно той.

— И аз си мислех, че ще имаш благоприличието да не споменаваш нищо за тази нощ. Но трябваше да се досетя, че негодник като теб ще държи да ми натяква за случилото се! Обещавам ти, че никога няма да позволя това да се повтори!

Филип се усмихна похотливо и седна до нея.

— Не давай обещания, които няма да можеш да спазиш, Тина.

Кристина яростно замахна към усмихнатото му лице, но той бързо сграбчи китката й.

— Едва ли е време да се караме, сладка моя. Предлагам ти да насочиш енергията си към нещо по-полезно и да си изядеш закуската. После ще те заведа да се изкъпеш.

— Не, благодаря. Изкъпах се нощес — каза тя надменно.

Филип застрашително присви очи. Кристина потрепери, когато той я сграбчи за раменете и я извъртя с лице към себе си.

— Значи затова беше облякла робата ми тази сутрин! — изрева той и яростно я разтресе. — Глупачка такава! Мислиш ли, че сме единственото племе сред тези хълмове? Има още поне дузина и ние делим водата си и мястото си за къпане с Ямаид Алхабал. Неговото племе не говори английски като моето. Знаеш ли къде щеше да бъдеш тази сутрин, ако някой от неговите хора те беше открил? Щеше да си на пазара за роби и да им донесеш тлъста печалба — след като Ямаид Алхабал и всички мъже от племето му са опитали от прелестите ти, разбира се.

Той я отблъсна и застана пред нея. Очите му бяха студени и неумолими.

— Никога повече няма да напускаш този стан без придружител. Чуваш ли ме?

— Да — прошепна тя покорно.

— Съжалявам. Тина. Просто ако те бяха продали, аз вероятно нямаше да мога да те открия. Тлъстият дърт мръсник, който плати най-много за теб на пазара за роби, би те скрил вдън земя от страх да не те загуби. Не бих искал това да се случи, ти също.

— Ще имам предвид предупреждението ти и ще бъда по-внимателна за в бъдеще — отговори Кристина, като приглади несъществуващите гънки на полата си. — Сега, ако ме извиниш, трябва да се занимая с малко шев.

Тя вдигна топче плат и изчезна в спалнята. Филип поклати глава. Тази жена определено се владееше отлично. Преди миг бе слисана и уплашена, а сега — хладно презрителна.

След като се нахрани, той бавно отиде до спалнята и разгърна тежките завеси.

— Между другото, сладка моя, не си губи времето да си шиеш нощници, защото тук няма да ти потрябват.

Филип се наведе, за да избегне възглавницата, полетяла към него. Той се засмя жизнерадостно, обърна се и напусна шатрата. Днес щеше да започне опитомяването на дивите коне; надяваше се да се окажат по-податливи от Кристина.

След вечеря Филип полегна лениво на дивана и загледа Кристина. Тя седеше срещу него и шиеше парче светлозелен плат, без да му обръща и капчица внимание. Пренебрежението й го дразнеше, но той реши да не й доставя удоволствието да й показва това.

Филип затвори очи и се предаде на спомените. Беше прекарал късния следобед с баща си и му бе разказал за Пол и за новата му съпруга. Въпреки че Язир не беше виждал Пол от много години, той още беше близък на сърцето му. Филип се надяваше, че брат му ще дойде поне веднъж да посети баща си. На стареца не му оставаше много. В тази земя хората умираха преждевременно.

Филип беше доволен, когато Язир реши да премести хората си в подножието на планината. Никога не бе харесвал скитническия живот в пустинята, постоянното бродене от оазис на оазис. Племето живееше сред хълмовете вече осем години. Ако не се бяха установили тук, Филип вероятно нямаше да остане дълго с баща си. В планината климатът беше значително по-хладен. Имаше достатъчно вода, дори за редовно къпане. А и станът им бе разположен така, че можеха да се отбраняват, ако се наложеше.

Не бе мислил дали да остане в Египет след смъртта на баща си. Но сега, когато имаше Кристина, сигурно щеше да предпочете да остане. Не можеше да я върне в Англия, защото там тя можеше да му избяга.

Филип се протегна лениво, отвори очи и видя, че Кристина е задрямала на дивана. Той се изправи, тихо заобиколи масата и се надвеси над нея. Погледът му погали разпуснатата й коса, която се стелеше по възглавницата и се спускаше до пода като блестящ водопад. Кристина се бе свила на кълбо, заспала невинно като малко дете. Кой би повярвал, че това е чувствената жена от предишната нощ?

Филип се наведе, за да я вдигне на ръце, но тя скочи и избяга в другия край на шатрата.

— Значи само се преструваше на заспала. — Той се изправи и я погледна развеселено. — Малко е късно за игри, съкровище.

— Не съм дете, че да играя игри — каза Кристина надменно и отметна коса назад.

— Само щях да те занеса до леглото. Но сега, след като си будна, мога да се сетя за някои по-приятни неща — усмихна се Филип и бавно приближи до нея.

— Не! — озъби му се тя и се отдалечи от него. — И няма да спя в едно легло с теб. Неприлично е! По-скоро ще спя на пода!

Той се засмя тихо и я заклещи в ъгъла на шатрата.

— Няма да ти хареса да спиш на пода, Тина. Нощем тук може да стане много студено, затова е по-добре да имаш топлината на тялото ми до себе си. Скоро идва зимата!

— Предпочитам да страдам от студа, отколкото от твоите ласки — отговори тя язвително и направи опит да се промъкне покрай него.

— Миналата нощ не мислеше така, Тина — каза Филип. После я вдигна и грубо я преметна през рамо.

Кристина започна бясно да се мята, но той бързо прекоси стаята и я хвърли на леглото.

— Мисля, че е време да ти дам един урок, Тина. Ти си много страстна жена, въпреки че отказваш да го признаеш.

Докато се мъчеше да свали дрехите й, Кристина яростно се съпротивляваше. Между ритниците и безполезната борба тя го засипваше с ругатни, каквито Филип не беше и сънувал, че може да чуе от устата на една дама. Накрая успя да издърпа блузата над главата й; полата бързо я последва. Той свали собствените си дрехи и я прикова с тяло към леглото.

— Езикът ти със сигурност не подхожда на дама, сладка моя. Някой път трябва да ми разкажеш как си придобила този необикновен речник.

Кристина направи последен опит да го отблъсне от себе си, после смени тактиката и застина под него напълно неподвижна.

Филип разтвори устните й и я целуна страстно, но не получи отговор от нея. Значи играе нова игра, помпели си той. Но нямаше да може да му устои дълго.

Той легна до нея, сведе устни към заоблените й гърди и започна да ги смуче и лекичко да ги хапе една по една. Ръката му се спусна надолу по корема й и се промъкна между бедрата й. Пръстите му нежно започнаха да се движат напред-назад по нежната й плът, докато Кристина страстно простена.

— О, Филип! — прошепна тя. — Вземи ме.

Филип се качи върху нея. Ръцете й обвиха врата му и тя жадно посрещна целувките му. Той бавно влезе в нея, после започна да се движи все по-бързо и по-мощно, докато страстта им избухна и ги изпрати в необятността на екстаза.