Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Робърт Лангдън (5)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Origin, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
4,9 (× 26 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2017 г.)
Разпознаване и корекция
filthy (2017 г.)

Издание:

Автор: Дан Браун

Заглавие: Произход

Преводач: Крум Бъчваров

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Алианс Принт“ ЕООД

Излязла от печат: 27.11.2017

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-655-800-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3672

История

  1. — Добавяне

62.

ConspiracyNet.com

 

ГОРЕЩА НОВИНА

 

ОТКРИТА Е ВРЪЗКА СЪС СЕКТА НА УБИЙЦИ!

 

Благодарение на поредната информация от [email protected] току-що научихме, че убиецът на Едмънд Кърш членува в ултраконсервативна християнска секта, известна като Палмарска църква!

Луис Авила е вербувал последователи на палмарите в интернет повече от година и принадлежността му към тази противоречива военно-религиозна организация обяснява татуировката „victor“ на дланта му.

proizhiod_tatuirovka.png

Този франкистки символ се използва често от Палмарската църква, която според испанския национален вестник „Ел Паис“ има свой „папа“ и е канонизирала за светци няколко жестоки диктатори като Франсиско Франко и Адолф Хитлер!

Не ни ли вярвате? Уверете се сами.

Всичко започва с едно мистично видение.

През 1975 година застрахователният брокер Клементе Домингес и Гомес обявява, че имал видение, в което Самият Исус Христос го увенчал с папска тиара. Клементе приема папското име Григорий XVII, къса с Ватикана и назначава свои кардинали. Макар и отхвърлен от Рим, новият антипапа събира хиляди последователи и се сдобива с несметно богатство, което му позволява да построи църква, напомняща на истинска крепост, да разпространи учението си извън страната и да ръкоположи стотици палмарски епископи в целия свят.

Днес схизматичната Палмарска църква действа от световния си център — строго охранявано оградено място, наречено Планина на Христос Цар, в Ел Палмар де Троя, Испания. Палмарите не са признати от Ватикана, но продължават да привличат последователи сред ултраконсервативните католици.

Скоро ще публикуваме още новини за тази секта, както и за епископ Антонио Валдеспино, който също, изглежда, е замесен в днешния заговор.