Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Огненото слово (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Fire Sermon, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
няма

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Dave (2018 г.)

Издание:

Автор: Франческа Хейг

Заглавие: Огненото слово

Преводач: Майре Буюклиева

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Артлайн Студиос

Град на издателя: София

Година на издаване: 2016

Тип: роман

Печатница: Артлайн Студиос

Редактор: Мира Белчева

Художник: Стефан Вълканов

ISBN: 978-619-193-048-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6412

История

  1. — Добавяне

Благодарности

За мен е удоволствие да благодаря на читателите, чиито съвети и ентусиазъм ми помогнаха да създам този роман. За безценната обратна връзка искрени благодарности на Андрю Норт; на Сали, Алън и Питър Хейг, на Клара Хейг-Уайт, на Шарин Пиърс и Луси Карсън. Полезни бяха и задълбочените предложения на моите редактори — Ема Кууди и Наташа Бардън от Харпър Войаджър (Великобритания) и Емилия Писани и Адам Уилсън от Гелъри Букс (САЩ).

Специални благодарности на изключителния ми агент Джулиет Мъшънс — страстен защитник и проницателен читател. Благодаря също и на Саша Раскин — за умелото представяне на романа в Съединените щати, както и на Рич Грийн — за уреждането на филмовите права с такъв замах.

Изключително съм благодарна за наградата през 2010-та година на Хоторнден Фелоушип[1] (Hawthornden Fellowship), по времето на която все още работех по този роман. Имах щастието да получа и финансиране от Факултета по хуманитарни науки и от Департамента по английски език на Честърския университет, който ми осигури време за работа в прекрасната библиотека на Гладстон.

Бележки

[1] Организация, която предлага настаняване в замъка Хоторнден за писатели по време на работния им процес, където да могат спокойно да пишат, без да бъдат притеснявани от странични неща. Всяка година се разглеждат кандидатурите на подалите документи писатели. Замъкът се намира във Великобритания, на юг от Единбург. — Б.пр.

Край