Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Импириум (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Impyrium, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,2 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране
filthy (2019 г.)
Разпознаване и корекция
Dave (2019 г.)

Издание:

Автор: Хенри Х. Неф

Заглавие: Импириум

Преводач: Александър Маринов

Издание: първо (не е указано)

Издател: Егмонт България ЕАД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман

Националност: американска (не е указано)

Печатница: „Мултипринт“ ООД, гр. Костинброд

Излязла от печат: 29.04.2017

Редактор: Петя Дочева

Коректор: Таня Симеонова

ISBN: 978-954-27-1926-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/9036

История

  1. — Добавяне

Благодарности

Когато завърших „Гобленът“, си дадох сметка, че всъщност не съм готов да сложа точка на света, който бях създал. Да, усещах, че историята за Макс МакДаниелс е стигнала до своя край, но ме интригуваше какво би могло да се случи, след като демоните бяха покорени, а Роуан бе се превърнал в световна сила. Дали цялата тази енергия и оптимизъм щяха да доведат до по-добро общество, или с вековете добрите намерения щяха да се покварят и сериозно да се разминат с предвиденото в Pax Rowana[1] на Давид Менло? Любопитният писател и любителят историк в мен искаха да научат. Семенцата на „Импириум“ бяха посети с подписването на Договора от Червената зима.

Докато те поникнат, за тях се грижих аз, но и други хора изиграха важна роля, докато настъпи време за реколтата. Специални благодарности на моя агент Джош Адамс, който изпрати „Импириум“ при екипа на незаменимата Антония Маркиет в „Харпър Колинс“. Един писател не би могъл да си мечтае за по-добри партньори. Изключително съм задължен на Тони и Аби Голдберг, че повярваха в идеята ми и че ми предоставиха ума, топлината и проницателността си към героите и сюжета на книгата. Те са истински професионалисти, каквато е и Ейми Райън, на чието вдъхновение дължа прекрасната книга и избора на Антонио Капаро за художник на корицата. Редакторът Марта Шварц не само въведе ред в сложния свят на „Импириум“, но и ме научи, че магнолиите не цъфтят през юли. Безценен урок. Както би казала лейди Раша, дреболиите могат да имат голямо значение.

Разбира се, не бих постигнал нищо без скъпите си приятели и семейството си. Без тяхната подкрепа Хоб може би още щеше да подрежда столове при Мама Хауъл. Колкото до Даниеле, Чарли и Джеймс… не мога да го опиша с думи. Обичта и търпението ви бяха единственото, от което имах нужда. Благодаря ви.

Бележки

[1] Pax Rowana (лат.) — Роуанският мир (мирен договор). — Б.пр.

Край