Към текста

Метаданни

Данни

Серия
StarCraft (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Shadow of the Xel’Naga, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,5 (× 38 гласа)

Информация

Сканиране, форматиране
Диан Жон (2010)
Корекция
mistar_ti (2010)
Обработка
Младена Крумова

Издание:

Габриел Места. Сянката на Ксел’Нага

Редактор: Анна Радулова

Коректор: Ивайло Крумов

Дизайн на корицата: Бисер Тодоров

Художник на корицата: Бил Петрас

Издателска къща СЕРПИС АД, София

ISBN: 954–301–005–6

История

  1. — Добавяне

Посвещаваме тази книга на Скот Моеста, в знак на благодарност за компетентните му съвети относно вселената на StarCraft (не бихме могли да се справим без теб). Всички онези дълги, тежки часове, прекарани в игра, най-накрая се отплатиха!

И на неговата съпруга, Тина Моеста, за разбирането, че понякога човек просто трябва да отиде да срита нечий чуждоземен задник.

Бележка на редактора

От името на нашия екип, искам да изкажа благодарност на момчетата и момичетата от форума на списание „Gamers Workshop“, които ни оказаха неоценима помощ при подготовката на това издание. Те бяха изключително толерантни и не ни се смееха (много), когато предлагахме наивни или просто глупави преводи на термините, които на места изпъстрят страниците на книгата. Искам специално да спомена Roland и Surfer, които допринесоха много за пояснителните бележки под линия, несъмнено черпейки от богатия си опит като играчи на StarCraft.

Също така, не мога да подмина и приноса на shadowdance.hit.bg, от чийто чудесен превод на историята на играта почерпихме немалко идеи за имената на единиците и сградите. Не можахме да се споразумеем само за името на расата на Пътешествениците.

Благодарим ви, приятели.

 

 

Специални благодарности на Крис Метцен и Бил Роупър от Blizzard за безценния им принос; Роб Симпсън и Марко Палмиери от Pocket Books за подкрепата им и за настояването ние да изпълним този проект; Кевин Джей Андерсън и Ребека Моеста, без които Габриел Места нямаше да съществува; Мат Байлър от Trident Media Group за подкрепата му за проекта; Дебра Рей от AnderZone за това, че ни ободряваше; Кетрин Сайдор, Дайан Е. Джоунс и Сара П. Джоунс от WordFire за това, че се погрижиха нещата да вървят гладко; и Джонатан Коуан, Киърнън Малецки, Ник Джейкъбс, Грегор Михрен и Уес Кронк за това, че бяха наши „водачи“ в пътуването ни из StarCraft и за техния неспирен ентусиазъм относно играта.